自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

唔想變成主婦手,但呢幾日洗碗煮飯手洗衣服搞到手指肚開始好乾
求教各位有冇好hand cream or 手膜推薦

大宅

回覆:Whalefall 的帖子

呢排同孫仔用元荽煲水冲涼,咁我發覺我嘅手(手掌)好滑,不戴手套洗碗隻手都無之前咁會即刻\"唉烚烚\",暫時都keep得住,你要試下嗎?

別墅

回覆:Sweetrice 的帖子

想試請問要乜份量及煲方法?

男爵府

回覆:護手求教

Vasiline每晚臨瞓前厚敷,又平又work

別墅

引用:呢排同孫仔用元荽煲水冲涼,咁我發覺我嘅手

原帖由 Sweetrice 於 15-08-08 發表
呢排同孫仔用元荽煲水冲涼,咁我發覺我嘅手(手掌)好滑,不戴手套洗碗隻手都無之前咁會即刻"唉烚烚",暫時 ...
哇!呢個私家方法wor.就攞元西煲水就得?

別墅

引用:Vasiline每晚臨瞓前厚敷,又平又work

原帖由 LuckyFish 於 15-08-08 發表
Vasiline每晚臨瞓前厚敷,又平又work
聽日去買盒試下先,其實曼秀雷敦得捂得

別墅

引用:呢排同孫仔用元荽煲水冲涼,咁我發覺我嘅手

原帖由 Sweetrice 於 15-08-08 發表
呢排同孫仔用元荽煲水冲涼,咁我發覺我嘅手(手掌)好滑,不戴手套洗碗隻手都無之前咁會即刻"唉烚烚",暫時 ...
我手掌還好,系手指尖乾到甩皮

大宅

引用:Quote:原帖由 Sweetrice 於 15-08-08 發表

原帖由 Whalefall 於 15-08-08 發表
哇!呢個私家方法wor.就攞元西煲水就得?
我係FB siu ding 教舒緩她的濕疹B之方法,我試了一个月,沖了廿次,亜B改善了,皮膚滑番,但某少部仍待時間並希望有好轉。我係用3~4扎元荽保煲一煲水,倒在BB沖涼浴盤,加水(説不加水最好,但不可能煲咁大盤水啦),加一大匙鹽,可能我自己的手成日在水中,所以我感觉我隻手都滑埋囉。純个人体驗。

大宅

回覆:pennyluk 的帖子

分量同方法剛剛在上,請參考

男爵府

引用:Quote:原帖由 LuckyFish 於 15-08-08 發表V

原帖由 Whalefall 於 15-08-08 發表
聽日去買盒試下先,其實曼秀雷敦得捂得
我無用過曼秀雷敦所以唔知得唔得

首頁

尾頁

跳至