嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

牛年勳章

引用:Quote:原帖由+C.Humphrey+於+16-03-23+發表

原帖由 宮二 於 16-03-23 發表
是13年12月嗎?
我經驗是,大部分龍校都鐘意超大b, 最大的收到9月份。
另外早點插班,滿兩歲開始讀PN 會有 ...
yes ar, very happy to know those schools like super big b!
hope we can get in dragon school like your girls

大宅

回覆:孖B小學生涯分享區

孖b,分開兩間,係麻煩個大人。但對小朋友可能都係好事。各自有自己圈子,有自己朋友。但我都同意係要照顧不同學校的時間表,真係好攰。

大宅

回覆:steplim 的帖子

我兩個孖仔都係同一小學,但唔同班,各有各的朋友,又會認識對方的朋友,圈子就大好多,默書,測驗也可—齊溫書,幾好!但跟功課大人就辛苦少少,不過習慣了也不是問題。

禁止訪問

複式洋房

來緊升小一, 會讀同一間, 未知是否同一班
我的乖乖

大宅

回覆樓主:

我對龍鳳b,現在K1,一人一間,問心係煩家長,小朋友各自獨立地成長,唔覺得有咩問題。希望妹妹升上家姐學校,那麼叫做煩兩間。

子爵府

steplim 發表於 16-5-6 09:16
我對龍鳳b,現在K1,一人一間,問心係煩家長,小朋友各自獨立地成長,唔覺得有咩問題。希望妹妹升上家姐學 ...

最緊要對小朋友好,大人麻煩唔怕啦~
我都係煩2間,個女可以同家姐一間,咁我可以放心同大女揀間女校

首頁

尾頁

跳至