夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 wing1388 的帖子

就係見6299唔識教, 我老公先咁....我咪想佢正面D做人....

宜家唔會喇.....無需咁包容一個大男人....

可能DNA問題...我小朋友都有爸爸既特質...
我發現...老公係接受唔到小朋友既負面行為....

當個小朋友有老公既負面行為...我放手...聽佢點教....
其實老公係知負面行為唔好...只係係佢以前家庭咁處理!
宜家由佢睇返自己一面鏡....

係完場既時候...我就出場!
我係教小朋友既同時, 俾D信息老公...
咁樣比正接話佢容易接受多D...

珍珠宮

開心吸收勳章

aaron626 發表於 17-2-22 16:11

就係見6299唔識教, 我老公先咁....我咪想佢正面D做人....

妳呢啲咪就係從錯誤中悟出道理來囉!
百花叢裡過,片葉不沾身。

子爵府

都係個句....我接受唔到佢有身體出軌....
我係一開始... 就已經攤牌...越拖越會嚴重!
身體出軌....我諗我唔會接受.....

大宅

佢依家話我照顧個女,層樓轉我名佢繼續供+俾生活費,或者賣咗層樓(未供完)俾晒D錢我+俾生活費

1516緊

大宅

婚姻真係賭博嚟,同C6咁多年,佢一直都係當我公主咁,乜都諗我先,我唔鍾意嘅嘢佢唔會做,嗰時我鍾意佢係因為佢對佢隻狗好好,不離不棄,照顧到老死,對屋企又孝順,佢阿媽傷風睇醫生都一定會陪阿媽去,點知突然之間會變到咁冷血無情,好朋友知道之後都唔信,仲同我講佢唔似依D人,應該有得救。

我覺得係個天整定我地依個時候要有一個轉變,無論我之前做得好唔好,件事都係會發生。
做好自己只係等出事嘅時候唔會後悔

珍珠宮

開心吸收勳章

aaron626 發表於 17-2-22 16:30

都係個句....我接受唔到佢有身體出軌....

咁如果佢同另一位異性產生感情但冇肉體關係呢?(雖然機會微啲)

子爵府

sanphy 發表於 17-2-22 17:08
婚姻真係賭博嚟,同C6咁多年,佢一直都係當我公主咁,乜都諗我先,我唔鍾意嘅嘢佢唔會做,嗰時我鍾意佢係因 ...

唔好諗咁多
一個人會變,變係一樣好正常的事
凡人無法阻止,唯有放下執著
感情無謂再分對錯
大家一齊咁耐,都開心幸福過
未經本人同意,請勿轉載內容!

珍珠宮

開心吸收勳章

sanphy 發表於 17-2-22 16:56
佢依家話我照顧個女,層樓轉我名佢繼續供+俾生活費,或者賣咗層樓(未供完)俾晒D錢我+俾生活費

1516緊 ...

如果係真又唔拘喎!

珍珠宮

開心吸收勳章

sanphy 發表於 17-2-22 17:08
婚姻真係賭博嚟,同C6咁多年,佢一直都係當我公主咁,乜都諗我先,我唔鍾意嘅嘢佢唔會做,嗰時我鍾意佢係因 ...

其實佢有咩難言之隱呀?

子爵府

我老公之前咪試過囉.....

我唔敢講再聯絡落去...如見面...會唔會有....

但我搵完答案...肯定左冇....
我就俾一次機會.....

如不幸, 再發生...我會離婚了....
我唔想俾一個唔珍惜自己既人再傷害!

大宅

wing1388 發表於 17-2-22 17:20
其實佢有咩難言之隱呀?
有絕症?!

大宅

eggpudding 發表於 17-2-22 17:17
唔好諗咁多
一個人會變,變係一樣好正常的事
凡人無法阻止,唯有放下執著
我以前個人都好天真,温室長大,出事後睇咗好多諗咗好多,自己都覺得自己依家諗嘢唔同咗,咁係好事,人總係要成長,有時都會多謝佢俾依個考驗我,當然有時會憎到佢死,但應該慢慢唔會㗎啦。

子爵府

回覆 sanphy 的帖子

你要振作!! 我又唔相信會係因為絕症對你地絕情....唔係咁TBB戲囉....

宜家佢肯放棄樓同$俾你換取自由...
你可以做既係安排自己同女之後既生活!!

家家有本難念的經.....我地唔知你地之間有冇存在D咩問題....
如果已冇咩彎轉.... 你都要好好接受呢個定案!!!

你會變得更加堅強的....有另一個全新既自己出現....
努力變得更加好!

珍珠宮

開心吸收勳章

sanphy 發表於 17-2-22 17:42
我以前個人都好天真,温室長大,出事後睇咗好多諗咗好多,自己都覺得自己依家諗嘢唔同咗,咁係好事,人總係 ...

每個人行嘅路都唔同,有啲人行平坦嘅路,而我同妳都係行咗條比較崎嶇嘅,但所謂無限風光在險峰,我哋睇到嘅嘢亦相對會比人多,是好是壞,心中自知!

珍珠宮

開心吸收勳章

aaron626 發表於 17-2-22 17:57

你要振作!! 我又唔相信會係因為絕症對你地絕情....唔係咁TBB戲囉....

一齊生活咗咁耐,要佢即時放低又係有啲難度,點都會有個過渡期嘅...

唯有盡量俾啲指引佢點做,同點面對離婚後嘅生活囉!我知道呢一刻,尤其係女人感情會比較脆弱,所以...呢個時候若果有一啲疑似新戀情嘅出現要多加小心,因為有好多人會乘人之危的!我見好多失婚女性一錯再錯都係呢啲時候!

大宅

多謝大家,依一間屋,依一區,好多我地嘅回憶,啲人見慣我地出雙入對,我每次出去都有人問我C6喺邊,琴日先有個鄰居同我講你老公真係一個好爸爸,見到人地一家大細,個心又痛一痛,唔知幾時先可以好似樓主咁不痛不癢。

新戀情應該冇乜可能,我一向都唔容易將個心交出去,而且最近經歷大多,發覺人真係話變就變,自己屋企人都係咁話,更加覺得只可以信自己。

子爵府

sanphy 發表於 17-2-23 11:01
多謝大家,依一間屋,依一區,好多我地嘅回憶,啲人見慣我地出雙入對,我每次出去都有人問我C6喺邊,琴日先 ...

人最好都係靠自己
所以你同佢傾的時候
可以的話所有野都一次過俾
你要考慮埋佢會唔俾 失蹤
甚至將來佢可能有另一半教疏
為自己個囡爭取最大權益
你唔食細果個都要食
樣樣都係$$$$
一份感情,到最後窮到只剩下錢...

珍珠宮

開心吸收勳章

sanphy 發表於 17-2-23 11:01
多謝大家,依一間屋,依一區,好多我地嘅回憶,啲人見慣我地出雙入對,我每次出去都有人問我C6喺邊,琴日先 ...

我而家都係過住孤島一樣嘅生活㗎,除咗返工就係返屋企,做運動呀,睇戲行街都係一個人,其實樂得清靜!

子爵府

可能做媽媽係有一種史命, 當失去老公既時候, 對住小朋友佢係有一種動力俾返你.....你試下同小朋友一齊訓, 大家亙相支持!!! 小朋友會感到有變化...所以都會害怕的....

佢要走...你都留不住! 只可以好好生活, 唔好放棄自己! 因為你都係你爸媽心肝....你仲有好多人鍚!

大宅

我係宅女,唔怕自己一個,係唔知點樣先可以保障到個囡嘅生活。我依家係同個女一齊訓,佢最近扭計左,可能都真係感覺到變化。

講開父母,我嫁咗之後就冇俾家用佢哋,只係送野比佢哋同請食飯,屋企環境中上,父母亦都一直話唔使我地養,我哋搞掂自己就得啦,最近同佢哋傾,佢哋話因為我冇養佢哋,所以唔會回收我個囡,就算我請工人再俾家用都唔得,只會回收我一個,因為我係佢哋生嘅。

冇娘家依靠,出面風大雨大,我又冇乜本事,真係唔敢搏。

首頁

尾頁

跳至