婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

有利是已經好好 我毛都無一條

琥珀宮

回覆:littlechumama 的帖子

算把啦,過年時佢封50比我,封比c6二百,我媽話咁都得,樂觀d睇,佢絕對唔係一個虛偽嘅人囉,唔係點?

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:係我諗多左定想暗示我是外人?

你諗多左
99只係將佢既愛轉移左去個孫身上啫
呢個情況好正常
咁佢都記得你生日有俾利是你
仲要咁執著個句祝福語係咪煩左啲呢....

複式洋房

做人新抱要永遠記住一點,永遠都係外人。這樣想,你會開心D。
我剛剛結婚頭幾年,老爺奶奶過年奉利士俾老公係$1000,我的係$100,當時的我都好唔開心,老公同老爺奶奶反影,不能這樣大細超,之後過年老爺奶奶就奉返$100 俾我同老公。

男爵府

我爸爸媽媽都好鍾意我c6,當正佢親生仔,我地有既野佢都有,佢地一樣唔記得我c6生日,都係100蚊無祝福語而且唔會同佢慶祝

但係會同我慶祝又會送生日禮物俾我,始終我係佢地親生,記得都好正常姐,我先係佢地十月懷胎生出來架嘛

調轉都係,我覺得好合理wor

男爵府

我老公生日我媽會俾利是佢,我生日奶奶零表示

大宅

可惜係我咩無,一個msg都無,唔好話利是。我生日隻9仲叫佢個仔早d番去食飯,唔好出街。連生日飯都唔俾我食

水晶宮

引用:唔好諗太多,有利是已經有地位。大把jm毛都

原帖由 黃女士 於 15-09-11 發表
唔好諗太多,有利是已經有地位。大把jm毛都無條仲可能根本唔知新抱有生日

...
講得對

男爵府

有利是收算幾好啦,永遠只有佢地生日就要去慶祝,我生日佢地從來唔會記得。
不過,我無所謂,我老公同我慶祝咪得囉。

洋房

做外人,"我願意"

民房

你本身就係一個外人,你奶奶出自真心又好,做俾人睇都好,都叫有做下。雖然同以往係有分別,比較下可能你會諗多,但你可以同其他JM比較,大把人無收過奶奶利是,生日快樂一句都無啦,咁你就咪諗多。佢封得多俾你囝就當然啦,係佢個孫喎。孫係自己人黎架。

洋房

回覆樓主:

其實有俾利是,起碼仲記得你生日,已經算係咁啦!老人家偏心個孫就梗架啦!講到尾封利是都係心0者。有冇寫祝福語其實冇咩所謂啦~

別墅

一個人既價值並不在一個銀碼上!
你甘在意都無用⋯
加上 人點對你 你點對人姐⋯

子爵府

引用:有利是收已經夠喇~有D野唔駛太執著,比上不

原帖由 lokyan0901 於 15-09-11 發表
有利是收已經夠喇~
有D野唔駛太執著,比上不足比下有餘
有次新年,我個99剩係比利是我老公同個女!事後老公覺得唔對路,幫我“追番”

男爵府

結婚初期我99都有比生日行是我,但之後就冇再比,我自己初時都有d唔開心,覺得佢唔當我係自己人,但諗諗下其實真係冇乜所謂,因為平時相處佢對我又冇乜點,其他野有野只係bonus,重點係,佢根本唔係我在乎既人,無謂因為咁而令自己唔開心。

侯爵府

我c6親戚俾利是我和c6
C6係大封100元一封共兩封,其餘佢表兄弟姐妹及其另一半都係
我係另外俾細封20元共兩封

其實佢俾同一種封我餡少d唔緊要,不過咁樣擺到明,我知自己係外人,我都係當佢地外人㗎咋

8-)

大宅

我果個連我生日都唔知,仲要向我暗示要佢自己既生日禮物

子爵府

我奶奶都系封—佰蚊比我,不過年年都記得經C6比我,但佢封比C6都系一佰

水晶宮

我99就係毛都冇條、生日都唔需要佢做咩。親疏有別其實好正常、差在有幾出面、你對佢、你老公同仔都有分別啦、更何況你話生仔後關係唔同左、佢話當你女先虛偽。其實佢俾最大封係你個仔、咪又係佢阿媽你袋、賺多左啦、其實係咪應該c6呻地位大不如前多d

首頁

尾頁

跳至