跳至

首頁

尾頁

大宅

先針對換季,好簡單講,
打番去幼稚園問下你個情況換唔換得季就可以,
自行決定,有可能會引起連鎖反應搞到其他家長/細路覺得點解人地換得自己唔換得,怪唔怪獸我冇意見,只係讀得書我認為要尊重學校規矩,酌情權由學校定唔係由家長定

再針對怕涷親,
如果我遇到呢個情況,一到平台我直接加件厚外套,
去到幼稚園門口換番幼稚園風褸。
我相信只有自行換季先解決到問題

針對回應態度問題,
岩岩police抄牌家長拍片反而被公審單野先岩岩完,
今次唔使下下都窒人甘應,再推至咩睇醫生掛,
和而不同,平心靜氣傾下咪算,
同子女嘈兩句又咁鬧佢咩。。。。。

利申: 住有平台的屋苑,日日大風吹,對自行換季中立,認為打去幼稚園問最好

大宅

引用:Quote:原帖由 yanhoyan 於 15-10-12 發表人

原帖由 chiu51057 於 15-10-12 發表
又多一隻怪獸
夠擔甘叻就喺街話人著長袖衫褲係怪獸啦,咪正係識喺網上話人

大宅

引用:先針對換季,好簡單講,打番去幼稚園問下你

原帖由 yu. 於 15-10-12 發表
先針對換季,好簡單講,
打番去幼稚園問下你個情況換唔換得季就可以,
自行決定,有可能會引起連鎖反應搞到 ...
無錯,我都係覺得條友洗唔洗串人呀,聊交嗌,教仔女都係甘就勁

男爵府

受到警告

引用:Quote:原帖由 chiu51057 於 15-10-12 發表

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

引用:Quote:原帖由 yanhoyan 於 15-10-12 發表夠

親愛的同胞嫁咗黎香港,管好自己,咪向屯門做淫婦至講啦
真係好家教

男爵府

引用:Quote:原帖由 chiu51057 於 15-10-12 發表

原帖由 yanhoyan 於 15-10-12 發表
真係好家教
一定唔會生完冇耐,仔都唔凑出去做淫婦

大宅

引用:Quote:原帖由 yanhoyan 於 15-10-12 發表真

一定唔會生完冇耐,仔都唔凑出去做淫婦
繼續用呢個方式教仔,你仔一定好出息

男爵府

引用:点算好?

原帖由 MiffyMy 於 15-10-10 發表
点算好?
U have decided what\'s your son going to put on,
what is the point for u open a chat?
If u choose not to listen to the disagree,that\'s fine

男爵府

原帖由 yanhoyan 於 15-10-12 發表
繼續用呢個方式教仔,你仔一定好出息
一定一定

子爵府

回覆 MiffyMy 的帖子

除了外套,裡面也可以穿多一件吧

子爵府

回覆 rodybaby 的帖子

她想穿羽絨吧

子爵府

回覆 QQ70 的帖子

火星更凍

子爵府

首先,樓主不用過份擔心,怕小朋友凍穿多一件就可以,自行決定,我相信學校不會因你穿多一件衣服而記缺點罸留堂。

其次,這是討論區,沒有一定的對與錯,大家應只發表自己的意見就行,不用另加駡人的言語。否剛這不是討論,而是對駡,成班維園阿怕一樣。

第三,我不想指名道姓了,但是那個明顯帶有歧視眼光,咀咒人家的那位家長,請好好注意一下你的言論。現在常說國內的家長沒素質,但是我也不覺得你多有素質,最后還祟洋似的用英文回應人家來顯示自己的高文化﹖可笑。

子爵府

leungszeon 發表於 15-10-12 15:51
首先,樓主不用過份擔心,怕小朋友凍穿多一件就可以,自行決定,我相信學校不會因你穿多一件衣服而記缺點罸 ...

3 個 point 都 agree x 2

男爵府

引用:首先,樓主不用過份擔心,怕小朋友凍穿多一

原帖由 leungszeon 於 15-10-12 發表
首先,樓主不用過份擔心,怕小朋友凍穿多一件就可以,自行決定,我相信學校不會因你穿多一件衣服而記缺點罸 ...
即係咁,我歧視既同胞係嫁咗黎香港,生完冇幾耐就要出去做淫婦,成頂綠帽比自己老公由頭笠到落腳趾尾,重好意思自視稱高,不值呢樣~寸寸槓嗰樣,湊掂自己個仔先啦

男爵府

唔好因為同胞兩個字就覺比人歧視,咁事實我認我崇洋不過中國都有優點係其他國家冇既

男爵府

正正常常,好人好者,嫁黎香港,靠自己手腳嘅,唔扼粽援既,唔做淫婦既,都唔會令人憎厭,又何來歧視先

男爵府

如你認為我作大話嘅屈位又話不值寸寸槓,又話教仔既同胞,我樂意post番阿淫婦又話老公唔掂佢要出去食,又差唔多時間問JM九龍塘爆房邊間好,同老公去呀~咁囉,至於我第一個回復意思係,短褲短衫冇問題,幼稚園亦有簿外套,咪怪獸啦意思係唔使20度就擔心太多,可能同胞未溶入倒,以為見到怪獸兩隻字就起槓!

男爵府

回覆:星期一好凍,小朋友怎能著短衫短裤返學?

雖然學校指定換季日子未到,但我都叫小朋友換左先,番到學校老師話唔得嘅話,就叫全校老師一齊著短衫短褲一齊吹風

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

版主示:會員已非理性討論,甚至翻閱他人昔日回應以作攻擊。現關閉本文,多謝合作!
雖然我在線,但可能行開左

首頁

尾頁

跳至