自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好興!!,
什麼的保險公司 – AX?, 服務差到咁, 寄申請表買group 醫療, 五月尾寄去, 一時又話收唔到form, 一時又話電腦系統正更新, 到現在仍然未知生效未., 打去熱線十次有九次找不到人接聽, 都不知在那裡投訴, 買咁多廣告都哂氣!!! 以前仲係HSB? 時, 邊有咁差。

的agent朋友話, group醫療唔賺錢, 所以係咁, 喂大佬, 一係你話唔做group medical, 其他做得幾好都無用!! 又唔見得好, 唔claim 咪好囉, 上年天花漏水, 我寄咗report 比佢地, 都無話要claim, renew 時就加保費, 而家打電話打到火滾, 真係一家幾口响AX? 的所有保險都想cut 咗佢 , 買過幾間保險公司, 呢間是最差!

禁止訪問

回覆:沒有最差, 祗有更差的保險公司

男爵府

cffw 發表於 15-10-14 13:09
-XA?
好多年前我公司medical insurance用佢,我當時受傷入院。claim咗九個月至拎到錢。因為一時又話receip ...
死啦,我岩岩買完過左4個完就入左醫院,咪要等好耐先claim到?

水晶宮

試過留3次電話都唔覆
claim 一張單要 6 - 8 weeks 喎, 效率真係龜速
真係做幾多advertisement 都無用

la_source    發表於 15-10-14 13:27
tsung    發表於 15-10-14 13:24

子爵府

一向覺得呢間野唔掂
歷史又短,啲PLAN又唔吸引

99dogdog    發表於 15-10-14 13:32

男爵府

男爵府

同一時間寄form, x銀唔洗兩個禮拜出埋保單, 最興就系無人問, 無人覆, 正一不知所謂

禁止訪問

引用:Quote:cffw+發表於+15-10-14+13:09+-XA?+好

侯爵府

推介:永x, x亨 車保,佢只是中間,我見出保單間公司好似另一個名。

但永 x 全程跟足,追返轉頭要乜文件,爽快,職員 nice。 我炒車,佢第一句唔係同我講loading , 而係問我,你有無邊度痛?我老公都第一時間剷我,我忽然感動到眼濕濕。

侯爵府

還有 Hsbx 意外保,我咬柴隻腳腫曬䏲鉄打,前後2 weeks 已見到支票!快、爽。

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

但係我上次扭親腳,五日就claim到錢啦!唔通因為小數目

我要記得幸福......

伯爵府

我公司保險都係佢,claim咗N次都好快喎!

男爵府

group 醫療, 豬頭骨, 唔願做, 人個的就快

大宅

引用:好興!!, 什麼的保險公司 – AX

原帖由 muimui05 於 15-10-14 發表
好興!!,
什麼的保險公司 – AX?, 服務差到咁, 寄申請表買group 醫療, 五月尾寄去, 一時又話收唔到f ...
我正打算經獅子銀行同axx買家居 甘我要諗清楚啦 反正xxa話唔包鄰居火同水導致我既損失 有冇咩介紹呀?

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我好耐之前係HSBC 買醫療, 之後HSBC 既保險比 AX? 買左~
前果排7 月尾THROUGH HSBC 幫我遞CLAIM FORM, 8月頭打去AX?, 諗住CONFIRM 下收唔收到份CLAIM FORM, 條友話由HSBC 送黎要10日工作天,咁我自己計日子, 8月中再打去, 佢話賠償部同事唔得閒, 叫我留電話等覆,又等左兩日無覆。
我打去剷爆, 先轉駁到去賠償部, 個STAFF話其實8月2號已經收到(其實前後只係3,4日就送到), 之後話要30-40個工作天先claim 到錢。

其實我想CONFIRM 收唔收到FORM啫, 都要搞一輪, 仲要個個STAFF 都串串共, 打算下年應該會CUT佢份單佢~~

首頁

尾頁

跳至