論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

朋友個姐姐介紹左個印姐姐(38, 湊緊對TWINS)
做左4個月,因佢太太日日罵佢唔做家務(姐姐話請佢果時太太話會有長老幫手),

而佢唔想再日日俾人罵,所以想轉BOSS,

問題1: 佢未做夠一年AGENT話姐姐係唔可以轉AGENT公司, 因為印尼領事館係會唔批佢VISA??

問題2: AGENT話即使佢一個月通知僱主唔做,,當佢12月頭離開僱主屋企,,佢都要去澳門過冷河一個月,,先可以開始我個約??

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

可能工人真係懶到生虫, 你請咗, 到你日日鬧佢

大宅

引用:朋友個姐姐介紹左個印姐姐(38,+湊緊對TWINS

原帖由 1605 於 15-11-02 發表
做左4個月,因佢太太日日罵佢唔做家務(姐姐話請佢果時太太話會 ...
過冷河要2個月以上架因為入境處要批

la_source    發表於 15-11-3 10:56

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:朋友個姐姐介紹左個印姐姐(38, 湊緊對TWINS

原帖由 1605 於 15-11-02 發表
做左4個月,因佢太太日日罵佢唔做家務(姐姐話請佢果時太太話會 ...
太太鬧就話想唔做, 你請左佢, 第日你鬧佢, 工人同樣搵朋友再搵工。晒氣!

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆:AGENT話未做夠一年既印姐姐

唔可以信
D工人可以死原老豆死老母,咒自己屋k人都咁順口,話僱主咩都得啦

男爵府

姐姐本身做得好又點會日日比人鬧?

個agent咁sell個姐姐,應該幾難搵到水魚

公爵府

引用:可能工人真係懶到生虫,+你請咗,+到你日日鬧

原帖由 lily-of-valley 於 15-11-02 發表
可能工人真係懶到生虫, 你請咗, 到你日日鬧佢
咪係,呢d Case,我不會上當,費事嘔血,又要補$炒佢!

子爵府

唔係真係信呀

佢今日斷人約,第時都可以斷你約,唔好要,搵過個啦!

大宅

太太有Twin在工人手上都頂唔順日日鬧,你都估到工人做嘢有幾差啦

伯爵府

眼見身邊的家人同朋友D姐姐故仔多的事,無一個可信!
我好唔讚成請斷約工人,斷得别人也可以斷你,記住他朝君體也相同!
(我自己個姐姐即將滿8年約返印尼結婚唔再嚟香港喇)

公爵府

回覆:1605 的帖子

咁你都請好勇敢。
睇原都離唔開個懶字,重想有長老幫手,38年紀又大,28就話有bargain power. 38有人肯請多謝都黎唔切。重要辭職斷約。

公爵府

引用:姐姐本身做得好又點會日日比人鬧?個agent

原帖由 jumug 於 15-11-02 發表
姐姐本身做得好又點會日日比人鬧?

個agent咁sell個姐姐,應該幾難搵到水魚
樓主而家咪就係想請佢law

男爵府

引用:Quote:原帖由+jumug+於+15-11-02+發表姐姐

原帖由 幸福黃太太 於 15-11-03 發表
樓主而家咪就係想請佢law
係,我應該話有請過姐姐既僱主又點會請呢個姐姐

樓主千祈要三思

大宅

最後無請佢~
因為佢個樣c6同我媽都話唔鍾意~

大宅

大家如果有好agent公司/好姐姐介紹~~
pm下我啦~我搵開果間又汁左粒...

子爵府

回覆 1605 的帖子

請斷約工人有排你受!佢地梗係話僱主唔好啦,唔通話自己白癡唔做野?
我請個工人冇可能只叫佢照顧小朋友唔清潔囉!
有老人家幫手唔代表佢係只照顧小朋友!
大話,信佢一成都死!
千祈唔好請斷約工人!

首頁

尾頁

跳至