自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

Ronnym 發表於 15-11-9 10:12
睇完話我知~我想SAT 去睇, 但好驚爛尾~
好呀!!!! 星期五話你知丫!!!

伯爵府

Ying_Yi 發表於 15-11-9 10:14

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

20020116 發表於 15-11-6 13:28
想睇電影,又怕電影拍得唔好破壞我美好嘅印象
我唔鍾意葉念琛D愛情觀!!佢比較現實同殘忍!!令有少女情懷, 童話世界的我, 幻想破滅!!但我唔鍾意=/=唔認同!!
不過我盡量少睇佢D作品, 現實, 係現實中已經有, 不如睇童話離開下, 逃避下現實好過!!

大宅

畀面勳章

rosaki 發表於 15-11-9 10:17
我唔鍾意葉念琛D愛情觀!!佢比較現實同殘忍!!令有少女情懷, 童話世界的我, 幻想破滅!!但我唔鍾意=/= ...
希望佢唔好搞當套戲啦,不過我上YouTube睇到d預告,好似又係三角戀關係咁

伯爵府

引用:Quote:rosaki+發表於+15-11-9+10:17+我唔鍾

原帖由 Ying_Yi 於 15-11-10 發表
希望佢唔好搞當套戲啦,不過我上YouTube睇到d預告,好似又係三角戀關係咁
多數好睇的劇同電影,都係兩男追一女。

兩女追一男好一般!韓劇點解咁得?因為大部分都係兩男爭一女,原因係可以滿足男女觀衆的幻想。

男的,幻想自己贏的一方,又形又靚仔,女主角即使有另一個一樣又型又𧡘仔,自己都可打低對方,愛死佢一個。
女的,幻想有兩個靚仔都對自己痴心一片!唸起都想笑

男爵府

引用:Quote:Ronnym 發表於 15-11-9 10:12 睇完話

原帖由 Ying_Yi 於 15-11-09 發表
可以話埋比我知嗎?如果初哥哥今次都同君她冇緣我驚睇完會好傷心。我接受唔到初哥哥變心啊!

水晶宮

引用:chilam+仲好ok,+阿佘就真係老左好多,+當年

原帖由 bopui0607 於 15-11-06 發表
chilam 仲好ok, 阿佘就真係老左好多, 當年佢好淡妝, 好清秀, 而家個妝好濃.
最記得當年仲有baby fat

水晶宮

引用:Quote:rosaki+發表於+15-11-9+10:17+我唔鍾

原帖由 Ying_Yi 於 15-11-10 發表
九成啦,陳喬恩鍾意初哥哥

珍珠宮

引用:我而家都追緊my+tv...因為已經唔記得d+劇情

原帖由 marry0622 於 15-11-06 發表
我而家都追緊my tv...因為已經唔記得d 劇情啦
我年頭睇完,而家又追過!

男爵府

回覆:岩岩睇報紙見到有十月初五的月光電影專訪

帶冇人巳經知道結局如何呢?

大宅

畀面勳章

上等人 發表於 15-11-10 22:22
可以話埋比我知嗎?如果初哥哥今次都同君她冇緣我驚睇完會好傷心。我接受唔到初哥哥變心啊!

...
硬係覺得初哥哥會唔想君好比人講三講四,會放棄。改鐘意陳喬恩

公爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 lovececing 於 15-11-06 發表

原帖由 rainiemama 於 15-11-06 發表
為乜死咗
好似君好誤會禮信有第二個女人,之後撞車,老公和仔女死哂。

公爵府

好媽媽勳章

Ying_Yi 發表於 15-11-11 10:00
硬係覺得初哥哥會唔想君好比人講三講四,會放棄。改鐘意陳喬恩

陳喬恩好似會死。好慘!
(睇MV)

https://youtu.be/ALuB31shqPk

公爵府

好媽媽勳章

引用:帶冇人巳經知道結局如何呢

原帖由 上等人 於 15-11-10 發表
帶冇人巳經知道結局如何呢?
Chilam 好似最終有病,剩下半年命。(睇故事大綱)

大宅

畀面勳章

jannlly 發表於 15-11-11 10:28
Chilam 好似最終有病,剩下半年命。(睇故事大綱)
我睇維基都係講,又係呢d情節,我頂

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

我都想知點啊
≮新既起點√新既人生→新既開始 メ 有個錫自己既老公仔 シ 真係好開心好開心+_+ ≯

侯爵府

引用:個陣時我日日追,睇完之後仲要喊哂,勁想佢

原帖由 Ying_Yi 於 15-11-06 發表
個陣時我日日追,睇完之後仲要喊哂,勁想佢地一齊
依家睇番佢地個樣,又真係冇變咁濟..... ...
可惜電影版係葉念琛拍,我唔會睇佢既戲

大宅

畀面勳章

葉念琛拍d野真係爛到爆,如果唔係有免費飛,我都未必入場睇

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

我覺得好似好慘禁,唔知睇唔睇好
≮新既起點√新既人生→新既開始 メ 有個錫自己既老公仔 シ 真係好開心好開心+_+ ≯

大宅

畀面勳章

回覆 grace-yeung 的帖子

佢個故事作到咁,大把人寧願睇番電視劇個個大結局起碼算叫完美!!!

首頁

尾頁

跳至