夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

兩公婆唔溝通唔得咼,慢慢就會變成同屋主,嘗試同佢溝通下

大宅

引用:Quote:BIGPAT 發表於 15-11-25 11:52 咁你

原帖由 CCBICE 於 15-11-25 發表
我同你唔同,你係將呀囡放係婆婆屋企湊,平日夜晚都有兩公婆私人時間,但係我係婆婆上黎我屋企湊,我放工婆 ...
請工人又有其他嘢煩,你唔好以為工人可以改善你哋夫婦關係

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:兩公婆自從生左囡囡之後好似越走越遠

二公婆搵日放低個小朋友去二人世界拍下拖
二公婆婚姻快樂 咁個小朋友先會係一個完整既家成長
二公婆婚姻不快 二個都唔開心 咁個小朋友又點會開心呢

大宅

有愛先有家、唔可以因個囡而唔愛老公、反而係要因個老公、更愛2人的愛情結晶品

And if you give me what I want, Then I'll give you what you like

大宅

兩夫妻係有好多難關要過嘅。

水晶宮

大家都變佐,專注對象變佐

男爵府

大部分男人唔like家務,負擔到就請個工人姐姐試下,都係有限錢,唔work咪回復原狀

別墅

引用:Quote:Nancy20090615 發表於 15-11-25 11:1

原帖由 CCBICE 於 15-11-25 發表
鐘點佢都唔想請,因為佢好慳!
用自己錢請咪得攞,仲要襯佢唔起屋企先叫工人上黎

珍珠宮

我同你一樣, BB 婆婆湊, 放工就自己接力湊返, 星期六日都係自己湊, 返屋企仲要自己煮飯做家務... 老公唔想請工人, 但我唔覺得佢自私嘅, 每個人對工人嘅喜好始終唔同... 我同老公都少左二人世界, 因為出街又要麻煩我媽再湊耐d 佢都會攰....

頭5個月真係好忙... 我又淨係陪BB 玩無乜關心老公... 兩個真係各自上床訓覺, 連行埋都好少好少...

我開始反省自己嘅態度... 多左關心佢, 放工返黎唔會淨係講BB, 會問下佢工作情況, 放假會煮佢鍾意嘅野俾佢食, 臨訓時陪下佢傾計, 如果佢幫手湊b 或做家務我會讚佢(雖然老公幫手係應份) 愈欣賞佢付出佢就會做得愈起勁 ...

近呢大半年我地關係好左好多

大宅

你背景同我100%完全一樣,做家務辛苦,老公唔肯請工人even鐘點都唔肯因為慳;婆婆來我家湊,我放工自己湊番,所以假期唔想婆婆辛苦比佢放假;老公肯做家務肯湊仔⋯不過唔同嘅就係我絕對冇將所有心思正常間放晒係個仔度,我成日諗辦法二人世界,所以感情都仲係好好。當然有時都會鬧交嘅

大宅

我都有覺得係樽頸位嘅時候,不過過咗就冇嘢!加油

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:CCBICE+發表於+15-11-25+11:32+佢永

原帖由 BIGPAT 於 15-11-25 發表
咁你都同我一樣, 如果佢有第3者,講聲就得,我乜都唔要,我只帶番個女,
但係你話你愛女多過佢,咁就唔得了,
有 ...
我同你地唔一樣,如果佢想同第二個一齊,同我講聲就夠。

我會幫佢執包裹,佢可以拎走d衫褲鞋襪。

樓係我同女架

珍珠宮

好媽媽勳章

家務既野,唔想做但有錢就易話為啦,買洗碗碟機,買自動吸塵機,再買埋自動拖地機。

我成日都係夫婦版講,有錢,就無謂因家務而傷感情,冇錢就話冇得講啫。

既然你都揾到錢 全部自己買番去,連問都唔洗問佢,當聖誕禮物, surprise 送左仲要同佢講,知佢番工辛苦,唔想佢放工番黎仲要做家務

自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

首頁

尾頁

跳至