自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:咩叫玩殘老師,你覺得咁樣好好玩?

原帖由 cytjulia 於 15-11-28 發表
咩叫玩殘老師,你覺得咁樣好好玩?
佢只係話上述行為不知所謂,類似的投訴變相折磨老師啫。

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆:投訴老師的理由

子爵府

可能樓主表達令人誤會
如果變態起黎 咩都可以投訴 可以好意想不到
做老師真係需要隨時隨地ge 心理調整

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

著得起名牌預左會穿,想鞋唔穿著膠水靴吧。個家長超無聊

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+遊來遊去+於+15-11-28+發表在

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 遊來遊去 於 15-11-28 發表在

原帖由 puibb 於 15-11-28 發表
你估家長難為完學校及老師,老師會不會難為返個小朋友?
我以前係做幼師的,怪獸家長的投訴理由/要求係正常人難以理解的~

我都比家長投訴過,但有部份我承認係自己做得唔夠好,我會接受同改善,但有部份我確實認為錯不在我~

不過,無論個家長幾無理幾怪獸,我覺得幾委屈同唔開心都好,我係絕對唔會難為個小朋友,更加唔會將不滿的情緒發洩係小朋友身上,因為錯不在佢,佢係無辜的,有個咁的阿媽其實已經好慘~

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 puibb 於 15-11-28 發表你估

原帖由 Mekong 於 15-11-29 發表
同意,正常人肯定會難為返佢個小朋友,最好佢退埋學。唔係以為老師會買佢怕阿?天真!都唔講道理既!

...
唔係喎,我個人會睇唔起會難為番小朋友的老師,個家長怪獸姐,關小朋友乜事~

做老師真係會忍心咁樣對一個無辜的小朋友嗎??

如果會既,佢根本就枉為人師~

男爵府

引用:Quote:原帖由+puibb+於+15-11-28+發表你估

原帖由 小manman 於 15-11-29 發表
我以前係做幼師的,怪獸家長的投訴理由/要求係正常人難以理解的~

我都比家長投訴過,但有部份我承認係自 ...
我也是來自教育界的,不得不說你是好老師,但我眼見的.......有d投訴完個小孩立即被打入冷宮,全日返校被招呼\'坐\'足一日至年尾。

做人至緊要開開心心 :-D

男爵府

引用:Quote:原帖由+Mekong+於+15-11-29+發表同意

唔係喎,我個人會睇唔起會難為番小朋友的老師,個家長怪獸姐,關小朋友乜事~

做老師真係會忍心咁樣對一個 ...
呢個世界,有好人有壞人,有好老師亦有壞老師

做人至緊要開開心心 :-D

用戶要求終止服務

Facebook嘅朋友嘅同事嘅家長可信性有幾多

用戶要求終止服務

引用:Quote:原帖由 小manman 於 15-11-29 發表我

原帖由 puibb 於 15-11-29 發表
我也是來自教育界的,不得不說你是好老師,但我眼見的.......有d投訴完個小孩立即被打入冷宮,全日 ...
我身同感受啦

用戶要求終止服務

引用:請各位不要離題, 我想問下仲有冇其他投訴/

原帖由 遊來遊去 於 15-11-28 發表
請各位不要離題, 我想問下仲有冇其他投訴/玩殘老師既理由, 但到目前仲係未見有人提出來, 或者大家都係正常 ...
有時間睇吓去邊度shopping好過啦
我就唔會嘥時間去諗啲無建設性嘅嘢

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Mekong+於+15-11-29+發表同意

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 小manman 於 15-11-29 發表唔

難為既意思唔一定係針對佢,但我覺得d老師如果有咩比賽、有咩推薦活動、提拔活動肯定唔會搵果個家長既仔女 ...
你唔係下化

我只係不值會難為番小朋友的老師的行為,你又會聯想到最尾個2樣野

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+小manman+於+15-11-29+發表唔

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Mekong+於+15-11-29+發表難為

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 小manman 於 15-11-29 發表唔

難為既意思唔一定係針對佢,但我覺得d老師如果有咩比賽、有咩推薦活動、提拔活動肯定唔會搵果個家長既仔女 ...
我自己以前都係幼師,所以我會將心比己,老師要照顧咁多個學生,而且佢地有好多野要兼顧,所以我盡量都唔會煩老師的~

男爵府

引用:Quote:原帖由+puibb+於+15-11-28+發表你估

我都比家長投訴過,但有部份我承認係自 ...
同意,小朋友無錯,老師惟有謹慎D,儘量做好D,不要受影響改變教學理念,家長最想聽正面事情,但想深一層,那個孩子沒有頑皮搗蛋一面,想合作教好孩子,偏偏有怪獸家長抗拒,要聽好話,說好事!孩子有得著嗎?

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Mekong+於+15-11-29+發表難為

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 小manman 於 15-11-29 發表你

咁老師都係人來既,你投訴d有建設性d既都話阿,你投訴對名牌鞋著到蝕左,你期望人地點做!鋪紅地毯咩?老師 ...
唔好意思呀,我唔係投訴老師個位家長,你係咪誤會左我講的野呀

我自己以前都係幼師,我點會難為自己的同行,佢地的辛酸我點會唔清楚呢

我只係話我不值會難為小朋友的老師,但我的意思唔係話要點點點服侍,而係我以前的做法係會當佢普通一般的情況去處理囉!!

有乜野表演……的活動,如果我覺得個位小朋友係適合既,我唔會理佢父母係咪怪獸家長,我都會挑選佢~

首頁

尾頁

跳至