夫婦情感

跳至

首頁
34567...10

尾頁

水晶宮

BK Milk勳章

回覆:男朋友話吾想結婚

分手
浪費時間

大宅

就當停一停諗下大家既關係
自己心底最想要咩

大宅

引用:上星期六,+我男朋友好清楚話我知佢無結婚計

原帖由 meowdong 於 15-12-07 發表
上星期六, 我男朋友好清楚話我知佢無結婚計劃, 無timeline , 只係話呢幾年內無打算及吾想結婚, 我心入面一 ...
最重要知道自目標係乜。女人青春是寶。

大宅

育兒性格勳章

早走早著

大宅

育兒性格勳章

bongbongpatty 發表於 15-12-8 23:11
分手
浪費時間

同意

伯爵府

Nancy20090615 發表於 15-12-7 21:00
個男仔咁講, 可以完了.
係。連家長都唔俾見,個男仔根本冇諗過認定樓主個地位,兩年就話悶,咁點對一世?樓主,趁後生快D結束依對感情啦!搵個真係愛你嘅男人

水晶宮

BK Milk勳章

好多時係當分手後个男仔
短時間識第二个
仲好快結婚
因為不是對既人
明白嗎
不係吾愛你只係吾夠愛你

男爵府

我覺得做女人要醒目啲,有乜理由拍左2年都未見過親人?一係有老婆一係有小三,拜拜啦浪廢時間?

子爵府

畀面勳章

如果我知道男友唔結婚. 我絕對唔會浪費我時間青春.

別墅

之前我同男朋友拍拖七年 我唔肯同佢結 就話佢知未係時候 跟著覺得太悶同佢分手 過多一年識到而家老公 三個月就嫁左比佢啦

大宅

簡單來說就是你無令佢有想結婚或者改變現有生活的衝動或感情。認真考慮下斬攬。

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咩活動都假
身邊o個個係邊個先真係重點

你諗下如果要同吳彥祖做盡一切浪漫的事
如果要同八兩金做盡一切浪漫的事
咁你就明

既然你男朋友咁坦白,引刀成一快啦
同居可以分手
結婚一樣可以離婚
莫講佢到時有幾想同你離
其實佢一開始個時連同你結婚都唔願
咁就夠可悲啦

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

我覺得拍拖時已覺得悶果D多數唔係mr. right. (真係愛情長跑就唔清楚)
拍拖幾年都話悶, 點樣對一世???
我自己就...同ex一齊3年幾4年, 老實講好似只係sweet左幾多月至半年已經覺得小小悶, 後來當然老夫老妻晒....
而家同男朋友, 差唔多兩年仲係好sweet會想痴住..唔會覺得悶.

我覺得悶唔悶同做乜野未必有直接關係..
我同ex覺得悶時, 我地都會嘗試做D野搵D新意思, e.g. 去下澳門一日遊 (當時學生, 冇錢又唔想過夜), 去睇演唱會, etc. 但真係..只係enjoy個活動但唔係enjoy同呢個人一齊活動....我果陣成日諗, 就算旁邊果個換左係我其他朋友, 我都一樣開心同enjoy, 因為我係鐘意呢個活動, not 呢個人...果陣成日諗..唉先3年幾4年已經咁, 都唔知點一齊, 亦想像唔到點樣同呢個人咁悶地走下去...覺得自己仲年輕, 真係甘心咁樣一世嗎??

後來識到現任, 講真咪又係食飯行下街打機, 都係普通情侶會做果D野啦..但就真係唔悶...就算悶都係個活動悶, 但同佢一齊就算冇野做坐係度我都覺得開心唔會悶...係enjoy同呢個人一齊..
所以我覺得只要你夠鐘意佢, 就真係做咩都唔會覺得悶. 就算做白痴野都開心.

大宅

我的育兒心得勳章 DHA勳章

JM,咩叫夾,就係當你同佢一齊,兩個人唔講野,都唔會覺得悶,亦唔會覺得尷尬,就係坐埋一齊各自諗或做野,完全唔會有咩奇怪感覺或想法!
你應該有呢類好姊妹卦?
好明顯你同呢個男人做唔到咁樣,仲話想結婚?
你先廿幾歲,若果一日唔死,結婚係講緊要對住50年以上呀!
唔可能日日都有新野,一定會更多時間係兩個人,係同一空間,但無野講!
你而家已經覺得怪,覺得悶,咁就算罷啦!
分手快樂呀!你可以找到更好的!

珍珠宮

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

樓主仲要自己提出同居真係好太傻
住埋咪更加無動力結婚

其實男人邊會話怕結婚
只係睇對方係唔係真正想娶個個o者
有咩理由都只係籍口

大宅

想生BB熱投

回覆 meowdong 的帖子

琴晚餐飯食成點呀?第一次見佢屋企人喎

男爵府

引用:上星期六, 我男朋友好清楚話我知佢無結婚計

原帖由 meowdong 於 15-12-07 發表
上星期六, 我男朋友好清楚話我知佢無結婚計劃, 無timeline , 只係話呢幾年內無打算及吾想結婚, 我心入面一 ...
男人既野,好多例子就係同呢個唔想結,識左第2個一年都無就結左,你好好考慮清楚
我同老公一齊5年未悶過

大宅

佢慘到要喊....
你仲叫佢同居....

伯爵府

搵個個吧

首頁
34567...10

尾頁

跳至