婆媳關係

跳至

首頁
12345...67

尾頁

別墅

我真係好憎好憎佢屋企,之前一路忙足幾年都冇時間分享,而家見坐緊月冇野做就上來share下。我以下講既全部千真萬確,係好誇張,因為佢地全部都不是正常人,所以亦請各JM不要challenge 我事情既真實性,鍾意就睇下笑下,唔鍾意就skip 哈哈!我中文唔好,請見諒!故事亦都會零零散散,我諗到咩就講咩先!

人物背景:某出名重男輕女鄕下,你自己估邊度!
62-出身廠佬一名,自己白手興家,平時喜歡認屎認屁,但個人好捱得,雖然有錢但每日可一碗叉燒飯食三餐!天生燥底,日日狂鬧廠員工,家庭價值觀低,子女移民外國20年,只去過一次,共4天!

99-故事主角,我超憎佢所以先開post. 身材超肥,冇頭髮,著衫勁鄕下,同62勢如水火,分房瞓超過二十年。90年代單支帶四個仔女移民外國,平時冇朋友,冇親戚。講野似有精神病,九唔搭八,勁寵大女。聲大大,冇文化,成日鬧人。

大姑9-一定有精神病,你講東,佢講西。嚴重狂燥,被陷害忘想症,自戀.....個樣同其他兄弟姊妹完全唔同,我懷疑佢係99出面生。喺屋企公司做,日日閙人。

二姑9-算正常,但都有點自私,總之有咩事唔好求佢都ok,反正夫家最緊要. 可能以前自己屋企日日家嘈屋閉,而家嫁左好似喺嗰邊有番家庭溫暖。

C6--排第三,幫62公司,根本一出世注定,如果唔幫一定被人脫離父子關係。性格善良,但嬲起上來亦違傳左屋企狂燥性格。對我算好,以前一齊好開心,但而家佢工作壓力越來越大,大家溝通都少咗,多左鬧交。

叔仔-一個垃圾!身在外國!讀咗十年大學未畢業,自私!平時搵佢幫手必定起碼10日後先覆,要錢就電話到!

別墅

回覆:我老公的一屋叉燒的家庭

Testing

別墅

頭先唔識點一篇寫完又一篇所以testing

Anyway 而家開始分享呢個叉燒家庭有幾奇怪
(1) 鍾意住醫院的姑9
應該百分之一百嘅人都唔鍾意瞓醫院,話說有日我姑9見完客喺街到接的士,自己企到出馬路中間,就俾架細van仔卷埋入車㡳。嗰刻我都有擔心以為佢今㳄玩完,即刻由公司飛車去醫院睇佢,點知佢真係勁好彩
--頭髮入車wheel:但只是䮕髪嗰part假髪
--手指斷哂:只是所有gel 甲斷唒
最後結果係只是頭有小小流血,手有扭傷。推佢入去照X光and MRI時候仲聽倒佢超精神大大聲同差人講話要拉個van仔司機去坐監,我C6叫佢顧掂自己先啦。
之後入院後一星期,醫生話冇事可以調去復康醫院,佢竟然住左半年。

奇怪事件
1)日日準時打電話俾我吔各人叫我吔準時去探佢,去到要點名
2)逢星期有一日有醫生來都話佢可以出院,佢每次都有藉口話呢度痛嗰度痛唔出院
3)邊個冇來探佢,佢用粗口鬧人18代
4)每日叫工人去兩㳄探佢,幫佢沖涼同餵母乳食(但佢行得走得)
5)全個ward姑娘叫佢娘娘,擺明全村人頂佢唔順

good_pig    發表於 16-1-4 22:43
Vividada4472    發表於 15-12-28 17:50

別墅

(2)99呃咗老公幾廿年
話說我同C6拍拖時已經只道佢手有好大達傷痕(looks like second degree burn). 當時佢話俾我聽佢呀媽仲大達,因為佢自己頑皮玩熱水機,佢呀媽幫佢擋,所以全個背都係傷痕。之後有一年我同C6去星加破旅行,佢就買左虎標俾佢呀媽。我當時未結婚唔好意思幫佢stick, 咁我C6就幫佢,點知見到99背好滑,就問佢呀媽係咪做左laser, 99話你講咩呀。C6仲話你又話你背好大撻因為幫我擋,99 話,chur,我講你又信?
之後我C6一個禮拜好愁冇出過聲。我由嗰日開始己覺呢個女人不知所謂......

la_source    發表於 15-12-9 12:25
Malamlam    發表於 15-12-8 09:12

大宅

引用:頭先唔識點一篇寫完又一篇所以testingAnywa

原帖由 Purvic 於 15-12-08 發表
頭先唔識點一篇寫完又一篇所以testing

Anyway 而家開始分享呢個叉燒家庭有幾奇怪
下??食餵母乳?

公爵府

母乳???

子爵府

畀面勳章

.我睇到母乳。希望樓主只係打錯字

別墅

回覆:as318 的帖子

打錯sorry, 佢自己auto彈出來

大宅

大宅

10毛

大宅

母乳?

大宅

虎到金來勳章

公爵府

好搞笑,讀左十幾年大學都未畢業

男爵府

母乳?

大宅

回覆:Purvic 的帖子

讀咩大學,十幾年未畢業,俾個叻佢

男爵府

叉燒家庭

伯爵府

真心佩服你呀樓主,對住D“極品”😂😂😂

男爵府

搞笑母乳.........

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

push

大宅

首頁
12345...67

尾頁

跳至