想生BB

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

想統計下……請問食排卵藥是否很容易雙胞胎?
醫生想開排卵藥比我,但我想再自己試下先,心思思中,怕雙胞胎,自問養兩個好吃力。只想要一個bb……

大宅

我下個cycle都打算叫醫生開排卵藥俾我,我都想睇下呢度有無Jm share食排卵藥bingo既經驗
Btw, 我舅母第一胎食排卵藥,生我表弟,只係中一粒,我表弟今年2歲幾,舅母想再追多胞胎所以再食排卵藥,食左2個cycle後又中,都係得一個,中唔到多胞,我另一朋友係美國住,年中都食排卵藥,第一個cycle食已經中左,佢都係中一粒only, 似乎機率無想像中咁高,中左多胞胎真係運氣問題

複式洋房

回覆:seaman1982 的帖子

食了兩個月都未中,我唔覺得特別有效,好灰

la_source    發表於 15-12-18 13:46

複式洋房

回覆:bbbbbbbbbbaaa 的帖子

-

大宅

引用:想統計下……請問食排卵藥是否很容易雙胞胎

原帖由 seaman1982 於 15-12-17 發表
想統計下……請問食排卵藥是否很容易雙胞胎?
醫生想開排卵藥比我,但我想再自己試下先,心思思中,怕雙胞 ...
食左2次1粒唔中,食到第3次療程(2粒藥)~中左囡囡♡

複式洋房

回覆:LOVEWS 的帖子

請問你食兩粒嘅藥係醫生開定自己配?

大宅

引用:請問你食兩粒嘅藥係醫生開定自己配?

原帖由 bbbbbbbbbbaaa 於 15-12-23 發表
我係醫生開(家計會)

大宅

引用:請問你食兩粒嘅藥係醫生開定自己配?

原帖由 bbbbbbbbbbaaa 於 15-12-23 發表
因為醫生係每次開2次療程藥,到食完返去再見醫生,醫生會問有無唔舒服,睇埋行房記錄,每日早上量嘅體溫表,去睇(估)排卵得好唔好,ok嘅但唔中獎,所以加重藥量,咁就中左啦!

男爵府

del

大宅

開心吸收勳章

回覆 LOVEWS 的帖子

請問要點同醫生講架??

大宅

我係食排卵藥加iui
中左兩個
其實中兩個機率唔高
因為成功懷孕係iui只有1x%
而再係兩個胎就更加唔容易

大宅

回覆:排卵藥bingo姐妹請進

我今個月食排卵藥加糖尿藥,希望中啦

男爵府

manandyin 發表於 16-5-10 21:30
我今個月食排卵藥加糖尿藥,希望中啦
我已經食左2個cycle排卵加糖尿藥....

第一次食2粒排卵藥2粒糖尿有卵, 仲要3粒, 但內膜唔夠厚, 無中....
第二次減排卵藥份量食1粒, 糖尿加到去3粒, 但粒卵唔大.....

我想問下大家係咪食Clomid?
醫生話呢隻藥會令內膜薄, 食2粒我內膜就唔夠厚, 但食一粒又唔識大
醫生話黎緊叫我試第2隻排卵藥, 佢話呢隻唔會令內膜薄的,
試下1粒對我起唔起到作用, 起唔到再下個cycle先加份量....
想問下大家有無試過呢隻藥, 佢無同我講叫咩名

以家好似有點進退兩難咁, 洗濕左個頭, 但又好似試極都唔中, 每次都倒錢咁....

別墅

bbbbbbbbbbaaa 發表於 15-12-18 09:24
食了兩個月都未中,我唔覺得特別有效,好灰

唔駛灰心bor!我食左5個cycle 先bingo ga!其實黎返正常m半年先bingo會增加著床機會同會對受精卵發展好d ga!

別墅

imjudy 發表於 16-5-10 23:23

第一次食2粒排卵藥2粒糖尿有卵, 仲要3粒, 但內膜唔夠厚, 無中....

6個cycle為一個完整療程。反正都試左兩個cycle...梗係堅持埋佢~6個cycle後醫生會按情況再決定繼續定休息下。你到時先再決定都未遲!我係食左5個cycle冇打破卵針先中。

大宅

imjudy 發表於 16-5-10 23:23

糖尿藥會有幫助?

別墅

雖然排卵藥有人叫佢多仔丸。但唔等於佢包生twins...我食左5個cycle都係中一個~有定冇定雙胞胎都係緣份天註定~人邊預算到咁多?

大宅

PP_LHY 發表於 16-5-11 02:05
6個cycle為一個完整療程。反正都試左兩個cycle...梗係堅持埋佢~6個cycle後醫生會按情況再決定繼續定休息 ...

即要吾打破卵針?

大宅

PP_LHY 發表於 16-5-11 02:05
6個cycle為一個完整療程。反正都試左兩個cycle...梗係堅持埋佢~6個cycle後醫生會按情況再決定繼續定休息 ...

今個月睇醫生,醫生開左3個月排卵藥比我,不過佢冇話要打破卵針。咁請問其實破卵針係咩情況下打?

別墅

引用:Quote:PP_LHY 發表於 16-5-11 02:05 6個cyc

原帖由 ka_angel 於 16-05-15 發表
今個月睇醫生,醫生開左3個月排卵藥比我,不過佢冇話要打破卵針。咁請問其實破卵針係咩情況下打?
...
想問咩情況醫生先會開排卵藥?thanks

首頁

尾頁

跳至