夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

今晚我失眠,無聊到睇c6 Fb,睇下睇下就睇到幾年前,佢同佢女朋友分開個到,個陣佢每日都寫自己感受,好似好愛佢ex,每日都寫,還佢等佢收工靜靜雞偷睇佢過成點,但佢地分開左四個月就同左我一齊,直到我地結婚生嘛個女~今晚比我睇到佢以前d日記感受,我個心真係好痛,我忍唔住走出廳喊,喊完靜靜雞入翻房,但比佢發現左我喊過,佢係甘問我咩事,我米照直講羅,但竟然比佢話我太過份,跟住連fb密碼都改左,whatsapp都封鎖我,其實我就係錯偷睇佢d野,但我睇完佢之前咁多日記,我個心真係好難受,令我完全感受唔到佢愛我~

大宅

回覆:有時候真係覺得好委屈

佢每次都只會講離婚,拍拖就分開,好似一直都係我自己一個人係到堅持甘,佢覺得錯個個永遠都係我,覺得次次都係我瞭交嘈,每次嘈,佢都好惡,又掉野,有時候我覺得無論我點錯,都唔應該甘惡掛?甚至嘈到唔翻屋企訓,留低我同啊女~越林越覺得佢唔愛我

複式洋房

我個人覺得兩公婆唔應該有秘密,老婆想知就俾佢知,女人就是好奇\',就算老婆唔岩,做老公既都要say sorry先,身為男人點都要忍讓自己個女人,愛錫佢……除非做左一D不可原諒既事,其他乜都可以氹左個老婆先再慢慢傾

公爵府

有d人同ex分手,如果佢對ex用情至深,又是對方提出分手,通常被分手這方好難走出來,對ex就好難忘懷,甚至會盡快找個代替品,拍拖結婚去忘記ex,好不幸你被佢選上,其實你們拍拖時,他已常找你發脾氣,你應該感覺到他不愛你,為何還結婚生小孩哩,現在你唯有好好跟他傾下,有什麼方法可解決吧!

子爵府

有時我真係覺得人係勁無聊
無事搵事黎做
好好地過日子又要搵野搞
每個人都有過去
好多人心裡都有另一個人
結婚一定是最愛嗎
可能是最適合果個
我係你c6都費事睬你
你當初唔好嫁佢啦

happywindy    發表於 15-12-25 02:29
mamee    發表於 15-12-24 21:10
tsoi520    發表於 15-12-23 03:37
Gi-leung    發表於 15-12-22 18:00
vivibabyvivi    發表於 15-12-22 17:41
wcpcelia    發表於 15-12-22 15:35
QUEEN314    發表於 15-12-22 12:13
Superman-GF    發表於 15-12-22 11:47
la_source    發表於 15-12-22 11:35
yiyi20    發表於 15-12-22 08:56
NipponTsuma    發表於 15-12-22 08:43
未經本人同意,請勿轉載內容!

侯爵府

真係唔知點講好,睇佢平時對你細唔細心啦,如果對你無微不至,都可以繼續過好生活。

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

男爵府

回覆:wing_cc 的帖子

你同佢一齊時知唔知佢過去曾有過咁刻骨銘心嘅女朋友?

大宅

wing_cc 發表於 15-12-22 06:29
今晚我失眠,無聊到睇c6 Fb,睇下睇下就睇到幾年前,佢同佢女朋友分開個到,個陣佢每日都寫自己感受,好似 ...

每個人都有過去, 唔通結咗婚就要洗腦reboot過人生,難免有點霸道。除非結咗婚仲迷戀以往而影響現在嘅感情,否則為何要介意咁多。我是妳老公也會很嬲。

大宅

自尋煩惱!其實你唔應該睇你老公D野!呢D係佢既私隱佢既過去~睇完仲要喊我係你老公都發脾氣啦!仲要話自己委屈咁你有無諗過你老公咩感受?
咁小事就已經話唔愛你~你話佢平時咁樣點樣~有無諗過係未自己做過D乜?凡事兩面睇啦~可能你睇到會覺得我講得好難聽不過你細心諗下啦..

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我覺得二公婆都好 都有自己好私隱既野 都需要尊重 你有無尊重過對方
日記其實好私隱下 你睇都算 仲要喊仲要比較你會唔會覺得好多餘 你唔回去過去早過佢ex 同佢拍拖 呓未無ex 最重要係你都識叫個位係ex 真係咁愛就唔係變左ex 而你今日就唔會喊

男爵府

女人就係會好奇,好奇害死貓,你c6同得你結婚,ex就係輸家了,唔好再比落去。你c6脾氣差同掉野講離婚係佢唔岩,更加唔應該唔返屋企瞓,佢唔驚你睇唔開兩母女出事咩,到時佢真係會一世內疚,睇黎佢未夠成熟,train 下佢。

大宅

引用:自尋煩惱!其實你唔應該睇你老公D野!呢D係佢

原帖由 Vivian_b 於 15-12-22 發表
自尋煩惱!其實你唔應該睇你老公D野!呢D係佢既私隱佢既過去~睇完仲要喊我係你老公都發脾氣啦!仲要 ...
咪係!如果我c6咁樣睇我野,我一定反佢檯!每個人都有過去,如果我同ex分手一d傷心都無,都應該諗下我係咩人啦~
D人成日話兩公婆係無秘密,都傻既!兩個人係獨立個體,有自己空間又唔得既?秘密唔傷天害理/你,就得啦,係都要乜都比你睇晒,阿爸阿媽都未至於咁獨裁呀?

Superman-GF    發表於 15-12-22 11:49

大宅

雖然你偷睇佢啲野係唔岩、但我覺得你老公都有唔岩,有乜可能會block左你,你唔係其他人、而係日日同佢訓埋一張床既老婆、就算點嬲都唔應該咁做

And if you give me what I want, Then I'll give you what you like

大宅

比我都會嬲。。過去左既永遠都改變唔到,既然都結左婚 真係覺得諗黎嘈。我會覺得你好唔尊重我,其實以前既野,唔想講咪由佢囉,已家幸福咪得囉

wcpcelia    發表於 15-12-22 15:36

伯爵府

熱血勳章

引用:佢每次都只會講離婚,拍拖就分開,好似一直

原帖由 wing_cc 於 15-12-22 發表
佢每次都只會講離婚,拍拖就分開,好似一直都係我自己一個人係到堅持甘,佢覺得錯個個永遠都係我,覺得次次 ...
一件事還一件,吵架發脾氣、講離婚係佢唔啱,
如果你想行落去,可以同佢傾吓,如果有共識係想繼續一齊,就要比大家一啲家規,i.e.唔再講離婚、唔再偷睇對方私隱
但如果根本都唔想行落去,你幾努力都無用,早啲放生自己

另一件事,你偷睇人地日記,一定係你唔啱
你都知呢個行為唔啱掛?過左個情緒消化下自己嘅唔啱啦

瑪瑙宮

您咁攪, 我唔明您想點, 您想佢點, 難道比人睇完 FB 係佢要向您道歉? 發生左就改變唔到, 您的以往您可以改變到嗎? 如果那是他的初戀, 刻骨銘心有出奇嗎? 最愛一定係老公/老婆?

琥珀宮

過咗去,嬲嚟做咩?以前的FB,咁係以前寫落佢當時個刻的感受啫我覺得無咩問題,如果係而家寫就有問題了,如果佢而家仲有搵EX佢就衰仔了,但如果只係以前FB寫落的感受,嬲嚟有咩謂?誰無過去?樓主FB/屋企D相簿都會有EX D相吧,其實唔想面對過去/面對唔到過去,最好唔好翻以前D嘢嚟睇,都過咗去棧自己唔開心,除非EX係KEEP住ING,否則無嘢好擔心

水晶宮

幾年前既野喎....做咩自尋煩惱、當日好愛好愛都過左去啦

大宅

我以前都試過睇到男友xanga同佢ex分手時打既一大篇文,當時睇完緊係唔開心啦,講到自己有幾鐘意個ex好唔捨得分手etc...當時岩岩拍拖男友知道我睇完唔開心勁緊張,仲話要開一個新既xanga打一篇係關於我既,之後我心情先好d..

但e+拍左差唔多5年,如果我今日先發現篇文,我都幾肯定我男朋友唔會咁緊張,都唔會專登去為我打一篇文

翡翠宮

自己攞黎

首頁

尾頁

跳至