夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

其實我都明白你感受!因為在意先去睇
但有時你安慰自己,每個人都有過去,自己都一樣
不過成日將離婚掛口邊同唔返屋企我接受唔到,你地要好好傾下!
樓主係咪好細個?
兩個一齊總有開心佢對你好既時候
我有朋友佢老公成日口出惡言,但事後又會買返野哄佢
或者你地仲係磨合期!
我結婚頭一年都有離婚既衝動,依家冇咩野了

大宅

回覆:有時候真係覺得好委屈

唔記得同大家講,佢fb一直係我電話log no,以前我都會無聊睇下,但唔知點解無發現到,個個唔係佢初戀,同佢一齊之前我都知道有呢個人,以前係佢口中說出,我感覺唔到係愛佢ex,但琴晚比我見到,個心真係唔滋味,我點解喊,係因為佢從來沒試過甘對我,我知每個人都有過去,結婚都沒必係最愛,但自己知道之後個心總係唔舒服,我既ex我從來唔留一點痕跡,全部野比我delete曬,我睇佢篇野,感覺女仔係覺得佢當時窮而分開,而我同佢挨左咁多年,我感覺唔到我得到既比佢ex多,每次嘈交都係我去氹佢,每次都係,其實今次我無點同去嘈,佢鬧左我幾句,我一直都無點出聲,有時候佢好似好愛我好錫我甘,但維持唔到幾日,佢又好似好討厭我,好想穩我出氣甘,佢一發脾氣就唔會再出聲,點同佢講野都無用,根本佢唔會肯同我溝通,佢只會不斷叫我死開,以前我成日都自己安慰自己,佢脾氣係甘姐,其實都好錫我家,忍下喇,呢家比我見到佢甘樣對佢ex,而我呢,只會成日講離婚大我,有時候真係覺得自己好可笑好抵死

翡翠宮

wing_cc 發表於 15-12-22 11:37
唔記得同大家講,佢fb一直係我電話log no,以前我都會無聊睇下,但唔知點解無發現到,個個唔係佢初戀,同佢 ...

咁, 你比佢食住, 係你自己造成
同佢有無EX, 愛唔愛佢既EX, 完全無關.

大宅

回覆:hiden 的帖子

寫一篇野可能感覺都無唔舒服,佢係走去做,走佢睇人過成點,屋企樓下有,公司亦有,希望我呻完就無事喇

公爵府

樓主, 我好明白您. 不過今次係您唔啱, 好多人都有自己的私隱, 唔應該去睇. 睇左都唔好比知您睇左. 您應該先同佢道歉.

我都有一次睇到我(當時未結婚)C6 寫比佢前妻的E-MAIL, 深情的用字佢從未如此寫過比我, 我極難受, 所以我好明白您.

但我從來都無比佢知道過, 我睇過佢既野.
我地結左婚一年, 我有時會想起佢對前妻的深情, 我可以理解佢當時的心痛, 就好似我對我那些前度一樣.

我可以做的係, 我要做得更好, 讓佢知道, 我才是他生命中最重要的人, 我相信時間可以讓人睇得更多. 我有時知道佢前妻會探我99, 同我99飲茶, 但我老公唔知, 因為我99已老人痴呆, 係工人話我知.

但我從來無同我老公講過佢EX 來過探99, 因為我唔想佢想番起這個她.....
有次有人打電話來家找佢EX, 我問我老公點答.....我老公話, 咪照直答無呢個人囉....

您不停講呢D, 明明您老公開始忘記呢個人, 您又提番, 又令佢想番起......何必呢?
唔好再提, 做好自己. 只要自己夠好, 怕什麼???

大宅

回覆:koko2000 的帖子

你講得好岩,我可能唔夠冷靜,係甘喊,比佢聽到我抽搐,以前我c6佢屋企人入左院,叫佢ex佢探佢屋企,佢ex唔肯,可能我知得太多佢地既野,其實上年我地結婚二周年佢ex有穩過c6,可能甘岩撞到個日穩,雖然佢有同我講,個陣我個心當無一回事,反正過去甘耐,但比我睇到佢原來之前係甘愛佢既時候,個心真係好唔舒服

男爵府

每個人都有過去,你都有你既過去,過左去就算,唔係可以點?你老公而家對你好對你專1就夠啦。我前日都吃醋,話點解以前佢女友收過佢親手做既禮物而我冇,突然又諗起我為我ex都做過好多野而冇為而家老公做既。咁又點?

瑪瑙宮

wing_cc 發表於 15-12-22 11:37
有時候佢好似好愛我好錫我甘,但維持唔到幾日,佢又好似好討厭我,好想穩我出氣甘

您係咪成日痴住佢? 唔好愛到無自己.

水晶宮

BK Milk勳章

係最愛ex係咁又点
代表咩
收响心入面我覺得無問題
我從來無過問過去
亦吾知道咁多
我老公無講俾我知既
從來吾過問
現在生活好咪得
有時做人吾需要尋根問底
氹氹下又到老
知咁多仲咩呢
都過去左

大宅

我諗樓主唔係淨係因為比較而唔開心,而係佢老公不嬲都對佢唔好,唔緊張佢、錫佢、郁啲就講離婚同分手,而家咁啱睇埋佢以前原來對佢嘅ex咁樣,同對自己差咁遠,一比較起上嚟就更加唔開心啫

大宅

引用:我諗樓主唔係淨係因為比較而唔開心,而係佢

原帖由 jessica1128 於 15-12-22 發表
我諗樓主唔係淨係因為比較而唔開心,而係佢老公不嬲都對佢唔好,唔緊張佢、錫佢、郁啲就講離婚同分手,而家 ...
講出我心~其實我都唔想好似少女甘多問題,但有時候真係控制唔到自己內心感覺

公爵府

回覆:wing_cc 的帖子

咁過咗去就算喇,冇咁介意

大宅

引用:Quote:原帖由+jessica1128+於+15-12-22+發

原帖由 wing_cc 於 15-12-22 發表
講出我心~其實我都唔想好似少女甘多問題,但有時候真係控制唔到自己內心感覺

...
我明白你感受,講真如果老公而家係愛錫同重視自己,又點會介意佢以前點對前度呢

只不過你老公好明顯唔太愛你,呢點好難改變,如果你想維繫頭家,要預左一世接受呢個事實

大宅

引用:Quote:原帖由+wing_cc+於+15-12-22+發表講

原帖由 jessica1128 於 15-12-22 發表
我明白你感受,講真如果老公而家係愛錫同重視自己,又點會介意佢以前點對前度呢

只不過你老公好明顯唔太愛 ...
你真係講到好岩,如果我感受到佢錫我,愛我,我又何嘗介意,好起上黎,佢可以對我好好,但我知道一切都係幻覺,兩三日就變回原狀,有時候都唔知自己算係咩

大宅

你揾返個男人黎激佢囉

男爵府

引用:唔記得同大家講,佢fb一直係我電話log no,

唔記得同大家講,佢fb一直係我電話log no,以前我都會無聊睇下,但唔知點解無發現到,個個唔係佢初戀,同佢 ...
又唔駛太負面嘅,或者以前佢對ex都係咁衰,加埋佢窮所以先同佢分手呢。

侯爵府

引用:今晚我失眠,無聊到睇c6 Fb,睇下睇下就睇

今晚我失眠,無聊到睇c6 Fb,睇下睇下就睇到幾年前,佢同佢女朋友分開個到,個陣佢每日都寫自己感受,好似 ...
吾系結婚個個就系最愛個個,你要接受到呢樣野先得,否則只會自尋煩惱

男爵府

樓主,我同你幾乎同病相憐!
我老公同個ex 識左十幾年,拍都拍左7 8 年
後來識我 2 年,當中分手 又結左婚依家3 年幾。

拍拖時,距比我發現距fb search ex fb, 我好大反應, 吾開心 同嬲!距知!

結婚後,又比我check 到距仲search 人地fb
又同發毒誓,再睇細佬爛!

之後我時不時都check 距fb 有無search 條八婆fb, 但一直都無 , 我就無咩了

琴晚臨訓又睇下,又見到距search! 我好傷心 心淡 失望(之前在距面前教左距 點del 返自己search 人地的記錄)距又吾del !del 左我反而吾知!

跟住我飛的返娘家訓! 今日距話 其實只是慣性。玩fb 就是打發時間 無聊 就睇下。并不是我所想甘,因為忘記不了人而去睇人地fb, 又無傾電話又無見面,只係睇下人地fb!

我都知相比起其他老公 又偷食又叫雞 呢件真係好少事!我小提大做!

但我吾明,明知自己老婆介意 會吾開心 會嬲!點解仲要去做呢個舉動呢?

我結論只得一個,得不到才是最好的!愈得不到,愈想去得到!

如果當初距ex嫁距。可能距一樣會search 我?!

大宅

已經係過去 jm何必太介懷呢

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

自尋煩惱

仲要偷睇老公FB, 佢嬲得啱

首頁

尾頁

跳至