自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

想買防水袋,袋住濕左嘅泳衣泳褲,買15L 一家四口夠大嗎?定25L 呢?

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

JM可能唔啱聽,
我地防水袋只係放手機/相機,
濕咗嘅泳衣泳褲,
用膠袋袋住捲一下都唔會濕出嚟喎
花花真美好!

琥珀宮

畀面勳章

引用:JM可能唔啱聽,我地防水袋只係放手機/相機,

原帖由 caca8j 於 16-01-06 發表
JM可能唔啱聽,
濕咗嘅泳衣泳褲,
你已經好好,相機呢d,我只用2個密實袋咋

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

I9528 發表於 16-1-6 17:01
你已經好好,相機呢d,我只用2個密實袋咋

其實我都係咁講下,
我都無特別袋住相機/手機,
拎喺手影一陣放返入手袋

花花真美好!

公爵府

引用:JM可能唔啱聽,我地防水袋只係放手機/相機,

原帖由 caca8j 於 16-01-06 發表
JM可能唔啱聽,
濕咗嘅泳衣泳褲,
我手机电话相机唔会揹出海,所以唔需要

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm

伯爵府

回覆:防水袋size

防水袋我最鍾意買,屋企有好多個,因我個係仔,佢要自己入更衣室換,15L已經好夠,但我自己要用到兩條毛巾,泳衣防曬衣,甘就要大d, 有時仲會帶定個5L裝其他野

公爵府

引用:防水袋我最鍾意買,屋企有好多個,因我個係

原帖由 hui_bb 於 16-01-06 發表
防水袋我最鍾意買,屋企有好多個,因我個係仔,佢要自己入更衣室換,15L已經好夠,但我自己要用到兩條毛巾 ...
你仔15L 系泳褲加毛巾?

我毛巾唔打算放入防水袋的,一家四口的泳衣(我),泳褲(一大二小,knee long),防晒衣 (2大2細), 15L 夠嗎?打算online 買,未見过實物,唔識預。

伯爵府

Mrs.Kangaroo 發表於 16-1-7 15:59
你仔15L 系泳褲加毛巾?

我毛巾唔打算放入防水袋的,一家四口的泳衣(我),泳褲(一大二小,knee long) ...
15L只可放細至中SIZE毛巾, 全家就買25L吧! 最好有埋肩帶, 放便D

子爵府

回覆:防水袋size

一家四口緊係25l啦,買大好過買細

公爵府

引用:Quote:Mrs.Kangaroo 發表於 16-1-7 15:59

原帖由 hui_bb 於 16-01-07 發表
15L只可放細至中SIZE毛巾, 全家就買25L吧! 最好有埋肩帶, 放便D
好的。 thx

公爵府

引用:一家四口緊係25l啦,買大好過買細

原帖由 潑婦 於 16-01-07 發表
一家四口緊係25l啦,買大好過買細
咁要唔要用到35L 呢?JM 有冇idea ?

子爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 潑婦 於 16-01-07 發表一家四

原帖由 Mrs.Kangaroo 於 16-01-07 發表
咁要唔要用到35L 呢?JM 有冇idea ?
25 太大啦…好難拎

公爵府

引用:Quote:原帖由 Mrs.Kangaroo 於 16-01-07 發

原帖由 licarol 於 16-01-07 發表
25 太大啦…好難拎
你認为2个15L 比較好嗎?

licarol    發表於 16-1-7 23:06

子爵府

醒目開學勳章

我兩個仔女teenagers)練水時都係各用一個10L,吸水巾(不論大小),泳衣/泳褲, 泳鏡, 泳帽全都放入去,有時放埋拖鞋都仲好鬆動喎。如果你唔放毛巾, 又有兩個係小朋友, 我個人會建議15L.
[img align=left]http://www.msndoll.com/uploads/imdoll-8134.gif[/img]

公爵府

引用:我兩個仔女teenagers)練水時都係各用一個10

原帖由 yywhk 於 16-01-08 發表
我兩個仔女teenagers)練水時都係各用一個10L,吸水巾(不論大小),泳衣/泳褲, 泳鏡, 泳帽全都放入去,有 ...
Thx for your suggestion.

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Mrs.Kangaroo 發表於 16-1-6 15:56
想買防水袋,袋住濕左嘅泳衣泳褲,買15L 一家四口夠大嗎?定25L 呢?
25L, 約一個大背包的size, 如果你當佢背包咁用,就可以。但如果你打算把防水包,放入你背包內,就難d.

所以睇你用法,我直接當背包用,買個25L剛好。
如果只係袋濕衫,夾硬放入一個10-15L,冇話唔得,咁就輕便d。

不過防水包上面可卷起,算可以自行調節大小。

公爵府

引用:Quote:Mrs.Kangaroo 發表於 16-1-6 15:56

原帖由 tester5 於 16-01-08 發表
25L, 約一個大背包的size, 如果你當佢背包咁用,就可以。但如果你打算把防水包,放入你背包內,就難d.

所 ...
只放濕嘢,会另外拿的。

首頁

尾頁

跳至