母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

不經不覺已經32個月了,囡囡都已經2歲幾就快3歲了!無諗過囡囡戒奶會戒得咁順利!我真係覺得囡囡好懂性,好感動!依家好似我唔捨得抱住囡囡啜啜多過亞囡唔捨得^_^其實係因為有咗第二胎,諗住開始同囡囡戒奶啦!因為呢2年幾都早午晚都係全埋身,囡囡瞓覺一定要啜住奶奶先肯瞓,平時都成日亂摷我件衫要啜啖!
開始時同囡囡講有咗bb d奶奶留比bb食啦!媽媽無奶奶啦!bb出世之後你再同bb一齊食啦!開頭幾次都有喊架,但喊咗幾分鐘就ok ,有時會諗諗下又喊幾下,其實睇得出佢係明白,只係又好想食,跟住又會好大力攬住我,慢慢就瞓著覺了!其實都好彩囡囡唔係喊得好勁,如果唔係我一定又心軟^_^
諗返起開頭成日刨bk母乳版,咁快就同囡囡戒埋奶,真係好多謝咁多位bk媽媽嘅分享,仲有問必答!祝各位媽媽人奶路順順利利,bb肥肥白白!我下胎都一定同大家一齊努力行媽媽奶呢條咁sweet 嘅路架!

大宅

引用:不經不覺已經32個月了,囡囡都已經2歲幾就

原帖由 christine_cc 於 16-01-20 發表
不經不覺已經32個月了,囡囡都已經2歲幾就快3歲了!無諗過囡囡戒奶會戒得咁順利!我真係覺得囡囡好懂性,好 ...
好勁你堅持到32個月!我第一胎13個月就戒咗,之後一直都好後悔,而家第二胎就來出世,諗住喂耐啲,唔知可以去到幾耐呀!

別墅

回覆:32個月,終於戒奶了!

你同囡囡都好叻呀!
我而家餵到15個月,呀女都仲有早午晚食,我都覺得係我自己唔捨得幫佢戒。個個都問我幾時戒人奶,我都答:唔駛咁急啦😌

別墅

最辛苦開頭幾個月都過咗啦!心諗緊係餵得幾耐得幾耐啦! 但到2歲到都好擔心囡囡太依賴啜奶先肯瞓覺同太痴身會唔會影響佢發展架!

大宅

妳好叻呀!👍👍👍👍
我第一胎全泵媽餵咗18個月都係有咗細妹停泵。細妹出世後埋身+泵(要返工)。餵兩個😁。大妹都餵咗5個月,最後先同佢戒奶轉鮮奶。e+重餵緊細妹。細妹都13個月啦!我都希望好似妳咁餵耐d。我都好唔捨得埋身嘅感覺。😁😁😁我都要加油💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊