懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:小產ing

2月11日小產,流血入急証後大出血,大部份當日已排出,小部份靠塞藥,今日已第六日,仍有血及肚痛,正常嗎?
我應找西醫照下嗎,因2月26才覆診。另外,暫時是否要流清才可看中醫?
呢段時間如果未補得,可以食咩?

別墅

lung74 發表於 16-2-16 08:33
2月11日小產,流血入急証後大出血,大部份當日已排出,小部份靠塞藥,今日已第六日,仍有血及肚痛,正常嗎 ...可以先照下排清左未, 未排清西醫有機會要再塞藥, 如組織不太多會等佢自己排出黎, 可以睇中醫飲生化湯可以幫助排清啡血.

複式洋房

我岩岩都小產左,但我不是用塞藥的方法,醫院俾藥我食,你地塞藥是不是在私家醫院?

各位小產後的準媽媽,加油!我都要鼓勵一下自己,快快振作!

子爵府

回覆 mamahau 的帖子

我黎5日, 不過頭兩三日好多............嚇死我...

Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

別墅

MommyPanel勳章

引用:Quote:原帖由+sophiayee+於+16-02-10+發表

原帖由 mamahau 於 16-02-14 發表
我第一次小產, 都係12月中排出黎,1月8日黎第一次m都黎成10日 ,但第二次到今日都未黎。會唔會有問題架?
我 ...
1月中引產,13/2晚流鮮血,14、15/5流瘀黑色血,帶瘀黑血絲,今日開始又鮮血,但呢3日量都比以前m少好多,唔知係咪m??

別墅

引用:Quote:mamahau 發表於 16-2-14 00:01 我第

原帖由 sophiayee 於 16-02-15 發表
你都同我差多情況喎....但我第二次M都來完啦, 昨天去左睇醫生都話冇問題, 可以準備再來過~ 你之前準唔準架? ...
我之前都準架,係小產之後咁咋

別墅

想生BB熱投

lung74 發表於 16-2-16 08:33
2月11日小產,流血入急証後大出血,大部份當日已排出,小部份靠塞藥,今日已第六日,仍有血及肚痛,正常嗎 ...
我個陣排出前都流左成個星期的血同血塊, 排出後一個星期應該就會慢慢收~ 因為我係等自然排出 冇食藥好怕未流清要刮宮, 所以其間日日煲紅枣木耳薑水加小小片糖或冰糖, 飲晒水加食埋木耳紅枣,之後一個星期再照已經清晒, 手腳都冇咁涷,經期都準時來返~ 記得木耳唔好食過量, 紅枣每次食唔多過10粒要去核煲, 好好休息,少掂凍水, 一切都會好快過去, 好好調整心理同身體, BB好快再來~~ 加油!

大宅

回覆:WINGWINGCHOY 的帖子

can add me too? 小產ing

大宅

引用:can add me too

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

引用:Quote:原帖由+Marie.K+於+16-02-23+發表can

大宅

引用:Quote:原帖由 WINGWINGCHOY 於 16-02-23 發

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Marie.K 於 16-02-24 發表yes

原帖由 WINGWINGCHOY 於 16-02-24 發表
好呀,你pm 我mobile 呀~
大家好,我都係小產ing , 食藥第 4日,第 1 和第 3日痛到想死流好多血,宜家好多了。8w, 但 6w 已懷疑空心,一直都無心跳仲要個 胎囊縮左水。第一次懷孕又高齡,都好傷心。希望加入個 group 可以交流下~

大宅

引用:Quote:原帖由 WINGWINGCHOY 於 16-02-24 發

原帖由 iellenhsu 於 16-02-24 發表
大家好,我都係小產ing , 食藥第 4日,第 1 和第 3日痛到想死流好多血,宜家好多了。8w, 但 6w 已懷疑空心 ...
我已經叫人add 埋你 你等等啊~
好明白為你情況, 因為情況同我一樣

大宅

引用:Quote:原帖由+Marie.K+於+16-02-24+發表yes

複式洋房

如果已完全流清,是否應該不會再有任何血或啡再流?

別墅

我食左藥第三日等清埋少少組織...但幾日都係好少血無野排.....會唔會排唔倒架,好擔心

複式洋房

回覆:nanachoy 的帖子

你食第幾次藥?

別墅

大果舊已經排左,前日食左一次藥話兩三日會排,9號先再覆診

複式洋房

回覆:nanachoy 的帖子

唔好擔心住,到時覆診就知啦,醫生話有80%既人都可以一次清晒

複式洋房

首頁

尾頁

跳至