跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

唔係呀,我返咗香港1.5個月啦,我依家岩岩想出去再驗下係咪真先,尋日朝早自己驗就係咯。仔女1依家都無所謂咯,最緊要係母B平安,同BB身體健康就得啦。我淨係諗岩岩先keep番fit,依家又要肥過啦...

大宅

黃小二,你唔係移民咩?
咁你唸住係邊度生? 我唔去c+ lu,,,,因為而家經濟唔好,留反d錢好過.

大宅

i can join this thread la, hee~ my EDD: 10 Oct 09

大宅

原帖由 939A 於 09-2-24 16:43 發表
黃小二,你唔係移民咩?
咁你唸住係邊度生? 我唔去c+ lu,,,,因為而家經濟唔好,留反d錢好過.

岩岩confirm我EDD係10月26日,我都想用少D錢,但我又好驚政府醫院「聯」針好差,所以依家仲1516,可能會晌仁安生,上次晌法國生,我仲有陰影,雖然我估應該無咁好彩撞返個淨係識晌手術室傾電話又無同我停止部麻醉機既衰護士,但都唔想難為自己咯...

大宅

原帖由 小二黃 於 09-2-27 14:28 發表

岩岩confirm我EDD係10月26日,我都想用少D錢,但我又好驚政府醫院「聯」針好差,所以依家仲1516,可能會晌仁安生,上次晌法國生,我仲有陰影,雖然我估應該無咁好彩撞返個淨係識晌手術室傾電話又無同我停止部麻醉機既衰護士,但都唔 ...

嘩,乜法國咁差架??好彩我生個陣撞啱果日法國無位臨時轉左去cannosa....

大宅

原帖由 小二黃 於 09-2-22 08:30 發表
岩岩發現Bingo咗。。。

今胎係第二胎,有冇媽咪可以幫我計下生仔仔定囡囡機會大D?上次m come 係1月19日,cycle 係31天。大女依家岩岩20個炸。
...

恭喜晒呀小二黃, 你習慣果邊生活嗎?
我... 剛剛上星期流產了, 好失望呢...
最初都好唔開心,而家平伏了~

大宅

原帖由 小二黃 於 09-2-23 16:11 發表
唔係呀,我返咗香港1.5個月啦,我依家岩岩想出去再驗下係咪真先,尋日朝早自己驗就係咯。仔女1依家都無所謂咯,最緊要係母B平安,同BB身體健康就得啦。我淨係諗岩岩先keep番fit,依家又要肥過啦... ...
返hk only生bb是嗎?
我一知有咗, 又係即刻安排晒3月返hk架,因為usa冇工人, 冇人識幫自己補身好慘~

大宅

原帖由 miumiu809 於 09-2-27 19:56 發表
返hk only生bb是嗎?
我一知有咗, 又係即刻安排晒3月返hk架,因為usa冇工人, 冇人識幫自己補身好慘~

係呀,因為香港可以請個陪月幫下手,你知啦,晌美國只得屋企人幫手,冇工人,咩都自己做晒,但香港可以請個平平地既陪月幫下自己,仲有我都係唔慣果邊既生活,所以我諗都係晌香港生,我都諗住博到呢個年中,有就要,無就唔追。依家又要肥番同巳經開始嘔,真係有D辛苦。
miumiu809你唔好咁傷心,快D養好身體先至再生番一個肥肥白白又健康既BB,等家姐有個‘盤’又可以學習sharing。

大宅

原帖由 小二黃 於 09-2-27 20:51 發表

係呀,因為香港可以請個陪月幫下手,你知啦,晌美國只得屋企人幫手,冇工人,咩都自己做晒,但香港可以請個平平地既陪月幫下自己,仲有我都係唔慣果邊既生活,所以我諗都係晌香港生,我都諗住博到呢個年中,有就要,無就唔追。依家又要肥 ...
我同你心態差唔多,諗住博到今年8月左右, 咁細b會在大b3歲前出世就要lor~
如果唔係都唔再追了,相差太遠又年紀大lor~.... haha

大宅

原帖由 miumiu809 於 09-2-28 11:17 發表
我同你心態差唔多,諗住博到今年8月左右, 咁細b會在大b3歲前出世就要lor~
如果唔係都唔再追了,相差太遠又年紀大lor~.... haha

你仲後生,,,,,,慢慢都未遲......我大仔同細仔相差12年la......
你可以係想有bb前3個月開始食葉酸,會比較好d ga

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

bb妹係21/1平安出咗世la,重8.5lbs,e+好忙呀,照顧2個b真係唔容易,不過真係好開心呀 ,大家都要努力加油.....生番個健康肥b

複式洋房

我係0706媽咪, 同時亦都係0809媽咪

今次冇咁緊張.

複式洋房

my 2nd BB was born on Dec., 2008 already la..............

大宅

醒目開學勳章

別墅

我個細b預產期係13/4, 點知呢次又過期居留.....要下星期先催生....

複式洋房

我係 0706媽咪,又係0903媽咪
我個女已經在09年3月16日出世喇

民房

回覆 # 的文章

yes, I am. 我個細b女係08年7月出左世 lu

民房

各位我生咗!!仔仔於4月7日出世,重8.5磅。比哥哥重0.5磅,now很忙,但很開心,希望他們兩兄弟和諧共處。還未有第二胎的媽媽努力啦!我已完成任務,兩個已經夠哂數

原帖由 kd6910 於 09-4-21 00:50 發表
yes, I am. 我個細b女係08年7月出左世 lu

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 育兒性格勳章

Hi all,
我又黎報到先~ 我係0706媽咪,又係0901媽咪啦。

別墅

我0係20/4生咗lu, 又係催生,呢個都係囡囡,好開心。

我想請問各位媽媽,生完之後,因為日日同bb去健康完同醫院(照黃), 加上遇上黃色暴兩淋濕,依家終於病咗,其實已經睇咗中醫,不過,呢兩日開始有d發冷,

有人話坐月時病咗會手尾長,大家點睇呀?

首頁

尾頁

跳至