少年成長

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

囡囡13歲,腋下等位置已生出腋毛,又驚比人見到會唔係咁好,但13歲除毛會唔會唔係太好?

複式洋房

學定都差唔多

複式洋房

13歲開始學定整理ok既 睇下囡囡本身想唔想囉…

複式洋房

回覆:Adelaidehaha 的帖子

請教點除?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:應比囡囡除毛?(用除毛機)

呢個係基本禮儀。如果唔小心露出海膽,俾人笑架。
機都好,如果佢唔怕痛,車一次都keep到2、3星期。我女就用超市即棄剃刀(十幾蚊一包有幾把果d)。等佢夠18歲帶佢做彩光。我自己做緊m字頭果間,288加拿大任做,真係好抵

mkpetpet    發表於 16-10-28 19:07

子爵府

引用:呢個係基本禮儀。如果唔小心露出海膽,俾人

原帖由 Charlotte_mom 於 16-02-16 發表
機都好,如果佢唔怕痛,車一次都keep到2、3星期。我女就 ...
咁抵
$288一次可以keep幾耐呀?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

$288係無限任做做到你唔想再去。所以堅抵。我做左3轉,無左8成。有人話彩光無激光咁快,但咁價錢我收貨有餘。
每次去頭尾15分鐘左右啦(連等連做)。佢會sell一句半句,你話唔駛佢就算。都可以接受。

王國長老

係會每次越做越少,全期兩年清晒,我join左半年。(睇返張卡原來我去左4次)。呢兩年內自己可以剃,但唔可以拔。

男爵府

係囉,我女跳ballet,都11歲啦,我都要請敎定,吾係第時一舉手,真係吾係好惦,機係用邊種呢?家用定去shop做?好痛嗎?彩光痛嗎?

複式洋房

梗係要幫佢剃左佢啦.. 細個個時我阿媽唔識就話姐.. 上PE堂會有異味嫁.. 同埋而家Li個世代用smart phone... 好多衰同學嫁!!

王國長老

都係果句, 儀態一種, 早2,3年有次成班同學+家長去宿營, D女仔去游水, 一舉起手成隻海膽走晒出黎
如果幾百蚊部果D拔毛機, 豐擇百老滙都有, 我自己用百靈; 不過肯定唔怕痛至好, 我好多朋友話我變態!
彩光我問過要夠18歲至有得做, 有無第2間唔駛我就唔知喇

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:係會每次越做越少,全期兩年清晒,我join左

原帖由 Charlotte_mom 於 16-02-26 發表
係會每次越做越少,全期兩年清晒,我join左半年。(睇返張卡原來我去左4次)。呢兩年內自己可以剃,但唔可 ...
$288任做係限幾耐日子去??地點在那?thx

大宅

請問有冇人用過家用宅光脫毛機?? 我女十一歲, 我想買部幫佢做~~

男爵府

hashtag影視迷勳章

回覆:chowkarman 的帖子

11歲咁細可以做嗎?

大宅

luvgaga 發表於 16-3-4 10:03
11歲咁細可以做嗎?
係啦, 我都有諗過, 但佢已出毛毛, 我又唔想用自己細個時O既方法 (就咁剃), 因知道會搞到唔靚唔光滑, 好煩, 都唔知點好~~~

男爵府

hashtag影視迷勳章

回覆:chowkarman 的帖子

唉我女手毛都多 不過佢先八歲 仲細

大宅

luvgaga 發表於 16-3-4 11:57
唉我女手毛都多 不過佢先八歲 仲細
八歲又好似細咗D, 未踏入青春期?? 我個囡就唔多手毛, 係要解決格肋底~~~

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:呢個係基本禮儀。如果唔小心露出海膽,俾人

原帖由 Charlotte_mom 於 16-02-16 發表
機都好,如果佢唔怕痛,車一次都keep到2、3星期。我女就 ...
我想問即係邊間呀

愛 我 就 別 傷 害 我

大宅

回覆 chowkarman 的帖子

我女亦是多手毛, 現10 歲開始覺得尷尬, 故請問可否用脫毛膏? Thank you.

大宅

idachen 發表於 16-3-15 16:55
回覆 chowkarman 的帖子

我女亦是多手毛, 現10 歲開始覺得尷尬, 故請問可否用脫毛膏? Thank you.
其實我都唔知呀~~~ 我女係腋下毛, 手毛反而冇咩, 我諗膏都得呱, 但要試吓有冇敏感~~~

首頁

尾頁

跳至