懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

聽朋友搵過佢睇,想知好唔好?想喺養和生,佢掛牌嗎?

複式洋房

回覆:孫錫鴻產科醫生

你朋友搵過佢,就不如問返佢吧!
因為呢度人根本不是用家但又有好多評論。
BTW, 孫醫生有係養和掛牌。
至於一個醫生好唔好,建議都係自己親自體驗下!祝好孕

大宅

極級好!超有醫德的婦科醫生!第二胎也會繼續找孫醫生!

複式洋房

本人因懷孕睇孫醫生,今日第三次睇,但極度失望,以後不會光顧
第一次睇孫醫生,佢已經好落力sale我join$7000個plan ,話驗唐氏有99%準(政府CHECK免費,90%準),佢不停sale我話同政府差9%係唔同,又講埋D CASE話點點點,總之sale我check呢個$7000都sale咗十幾分鐘
第二次睇等咗3個鐘睇咗十幾分鐘,淨係等已經覺得好累
今日第三次睇又係等咗3個鐘,我同醫生反映點解明明BOOK曬時間都成日要等咁耐,佢話下次會盡早比我睇先,咁我都覺得佢OK,出咗醫生房諗住同姑娘BOOK埋醫院生,點知姑娘話醫生同我講:「睇佢係預咗要等,你要BOOK孫醫生生返去諗清楚先,下次先可以BOOK。」
我同老公真係好嬲!
我之前入去問孫醫生:「你要人等咁耐點解d booking每個時段唔預小D人?」,佢話有時D客臨時唔黎咁我咪無生意做!
我真係覺得佢好差囉,雖然佢睇病係會詳細DD解答你問題,但對於搵錢方面亦好著重,同無理D客既感受
佢間診所成日都唔夠位,D孕婦成日要企曬0係度等

大宅

引用:本人因懷孕睇孫醫生,今日第三次睇,但極度

原帖由 shu19841984 於 16-02-17 發表
本人因懷孕睇孫醫生,今日第三次睇,但極度失望,以後不會光顧
第一次睇孫醫生,佢已經好落力sale我join$7 ...
睇你真係好嬲喎,呢段嘢好似你post過幾次!

禁止訪問

認識瑞士牛牛第一回

禁止訪問

大宅

負面評論很快會被消失,這裏這位e生只有惟一的評價,公信力?

禁止訪問

大宅

我個人覺得係好
但要睇下同醫生夾唔夾到,我錯過唐氏測試,孫醫生都有推薦我做
所以要Jm你自己去一次先會感受到

大宅

我第一胎五個月先開始睇孫醫生,另一個婦產科醫生同我照Oscar,高危,嚇餐C,當時我29歲,可能已經算高齡,自己出去照Nifty,等一星期就驚足一星期,結果冇事。今胎一開始就睇孫醫生,佢也見意我直接做T21,我覺得冇問題喎,因為我自己都唔想再俾個個Oscar嚇到我日日喊!

點解我覺得孫醫生好好,除咗好多細微嘢之外,我係於某日公眾假期見紅的,去到醫院,孫醫生好快就到,我痛到痴咗話不如開刀,但孫醫生繼續鼓勵我自己生,私家醫生聽到你話開刀仲唔啦啦冧咩,不過佢冇!我屋企人也感受到他的好!

是的,覆診係須要等2-3小時的,如果覚得佢好,係值得等的!

純粹個人感受分享!

複式洋房

一個醫生其實係有必要向媽媽解釋唔同test既好壞,好多人都講過做Oscar有幾唔準,前排呢度亦有媽媽分享過佢自身既經歷,而做唔做個test,決定權其實係自己手不是嗎?如果覺得醫生係hard sell,講既野唔係事實既話,咁點解當初要比果七千蚊去做?如果第一次已經覺得醫生係特登sale你某啲test既話,點解之後仲要繼續去覆第二第三次診?

有人話自己去三次,都等足三個鐘,咁又點解等過一次,等過兩次覺得唔滿意都仲要返去睇孫醫生呢?

又有人話孫醫生貪財,咁又點解有位媽咪話想搵醫生接生,醫生反而先叫佢想清楚呢?有人話搵自己接生喎,貪財既話唔係應該lur飯應咩?
而我又覺得,醫生又無直接唔比你book,既然你次次都因為等得耐而搞到唔開心既,點解都仲要搵佢接生?咁醫生叫你返去諗清楚都係唔想次次都唔開心姐。

最後我想話,我都有睇過,我都有等過好耐,但果一次我入到房,醫生馬上就同我講唔好意思,仲話返比我聽係因為咩原因要等咁耐。除此之外,雖然我等醫生既次數同時間都多好多,但有一次我約五六點既時間,果日好快就到到我入去但c6未到,我想等埋佢先入房,入到房我同醫生講,醫生都即刻話咁等埋佢一齊先!而我出到去發現我原來已是最後一個症,最終醫生掉返轉等左我c6差唔多20分鐘!

大宅

我自己都係用家,而家有左第二胎都搵返孫醫生!第一胎孫醫生非常照顧我,記得有一次我去政府睇完,佢叫我即時入院,一直瞓到34w記開刀生,當時我28w,有胎盤前置,我喊到癲左,即刻打比孫醫生,講我既情況比姑娘知,轉個頭姑娘就即刻打比我,叫我即刻去比孫醫生睇下,去到診所,因為我係臨時約既,我都等左好一段時間,但我都好感激孫醫生肯睇我,入到去見到孫醫生我眼淚又開始流,孫醫生話佢一直都有觀察住我情況,唔明政府點解要咁講,佢話我只係第一期,一直冇出血所以唔會有問題,唔需要入院瞓床。自此我就冇再睇政府,一直由孫醫生跟進同接生!

令我最深刻係,由於我對塞藥敏感,一塞就會肚痾,我開刀第二日已經冇塞藥,我都可以自行落床去餵奶,嚇到d姑娘衝過黎好似我好奇怪咁,但我真係一d都唔痛,傷口好細,仲埋得好好!

我諗人與人之間既磨合方式係唔一樣,有d野你覺得值得既,就等幾耐都冇所謂,我次次去都預左要等2小時以上,所以登記完會去食野行下街,時間好快就過!

我亦都冇被sell任何 plan,而我肯定孫醫生做每件事第一個出發點係為孕婦好!

複式洋房

我都睇緊孫醫生。第一次睇果陣佢話循例都要介紹T21俾我認識,但我唔係高風險,可以自行決定做唔做,無強逼/hard sell 我。
孫醫生一直好鼓勵我順產。其實對醫生黎講開刀好過順產,一來收貴d,二來預好晒時間開刀,唔洗半夜飛番醫院接生,無咁辛苦。當初打電話搵唔同醫生既時候,好多姑娘第一句就話,我地醫生唔接順產。
好難講一個婦產醫生好唔好,最緊要係同自己夾。
如果唔想等咁耐,可以約早d,九點幾,剛開門果d時間,唔洗等咁耐。不過亦因為孫醫生成日接順產,所以會突然要去醫院接生,變左等症時間會耐d。

大宅

引用:一個好醫生,應容得下別人對他的評價,對於

原帖由 agnesia 於 16-02-17 發表
一個好醫生,應容得下別人對他的評價,對於好的評論,可當作動力鞭策自己;對於負面的,尤其係事實的批評, ...
講得好!不過好快又“被消失“

大宅

我之前都睇過3-4次,個人覺得佢真係搵錢至上!而且佢都好多係agent帶大陸人去睇佢....另外最唔明既係....唔只等睇等得耐,等比錢都好耐!不過醫生係人夾人既,如果想知好唔好,去一至兩次就會知夾唔夾自己囉!

大宅

引用:一個好醫生,應容得下別人對他的評價,對於

原帖由 agnesia 於 16-02-17 發表
一個好醫生,應容得下別人對他的評價,對於好的評論,可當作動力鞭策自己;對於負面的,尤其係事實的批評, ...
心虛既表現

大宅

引用:昨天已有一篇評價被消失.......

原帖由 candy688 於 16-02-17 發表
昨天已有一篇評價被消失.......
以我所知已3封律師信,post被禁已好多篇,唔敢再講

洋房

多謝大家回復,睇黎負面多過正面,而琴曰我亦都問過我朋友關於呢位醫生,原來真係非常冇醫德。開頭睇嘅時候都不錯同細心,但越睇就越覺得唔妥⋯長細我冇問,只知差D搞到有生X危險⋯ 朋友奉獻一句,搵政府好過搵佢⋯ 或者方間仲有好多好醫生

大宅

引用:多謝大家回復,睇黎負面多過正面,而琴曰我亦

原帖由 jameslim1976 於 16-02-18 發表
多謝大家回復,睇黎負面多過正面,而琴曰我亦都問過我朋友關於呢位醫生,原來真係非常冇醫德。開頭睇嘅時候都 ...

想問下樓主開post目的係咩呢?既然你位朋友係睇孫醫生,而又有不愉快經歷,而你又信哂佢,咁你開post目的係咩呢..?好奇...

首頁

尾頁

跳至