嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

同埋想問下有無人知道contours options elite tandem stroller香港有無邊到可以代購呀?

男爵府

circo 發表於 16-6-10 18:18
我買左 Combi F2 plus AF, 不過香港未出要網購。

請問成set(2架車仔連接駁棍)幾錢?

複式洋房

csc1016 發表於 16-6-20 15:28
請問成set(2架車仔連接駁棍)幾錢?

$61XX

男爵府

circo 發表於 16-6-20 15:36
$61XX

Thanks! Wow but really expensive!

複式洋房

csc1016 發表於 16-6-20 15:41
Thanks! Wow but really expensive!

其實最貴係支 stroller connector, 差唔多成千蚊
,兩架車➗番開都只係$2XXX.

如果想平D,其實有D百搭 stroller connector 都可以做到相同效果,仲話 made in USA. 我見偉大既taobao 有得賣,大概$2XX, 化算好多

男爵府

circo 發表於 16-6-20 15:59
其實最貴係支 stroller connector, 差唔多成千蚊

謝謝你的介紹,這個好像划算很多,而且可以選其他款車仔。
如果用呢個,係咪雙向手柄嘅車仔也合用,同唔知駁埋時夠唔夠穩呢?

大宅

circo 發表於 16-6-20 15:59
有無link? thx

複式洋房

ccw2014 發表於 16-7-14 11:45
有無link? thx

冇呀,係 taobao 一 search 就有架啦

複式洋房

各位孖媽媽你地好,我都想分享一下用孖B車嘅經驗!😊係知道有孖B後就上網搵左好耐資料,因為香港人多路窄,想要架車平排又怕阻路、前後座又冇得一齊平訓........😅😌

最後我地決定買 Britax BREADY 🚗
原因係佢可以有多個組合,可以系孖B車、大細B車、單座位車!而且2個BB都可以一齊平訓(少少斜)
初生時直接將car seat裝上BB車,一車兩用!保護好D👍
大D就轉返普通坐位,方便收車,吾需要拆除!可以坐到幾歳大👫
其次就係英國皇妃都係用呢個牌子既car seat👑 應該好掛😅

到BB出世喇,的確頭6個月除左健康院外真係唔多想帶佢地去街,怕煩!但每次去街真係有好多人望,嘩孖架!架車好靚呀!好得意呀⋯⋯😱😍我地好開心,冇買錯😁😏
但是.........😌我地冇預計到我地每星期都會去飲茶嗰間酒樓係要行一層樓梯架!而每次去都要3、4個人幫手,2個負責抱BB,1-2個枱BB車,因為架車真係幾重架!😅💪

所以去多幾次之後我地唯有再買多2架士的車,方便去飲茶!
最後建議就係架車係好嘅,好實淨安全好推又靚!但係要念清楚自己平時去開既地方有冇樓梯,一般2行嘅電梯或商場既life都冇問題!

複式洋房

各位孖媽媽你地好,我都想分享一下用孖B車嘅經驗!😊係知道有孖B後就上網搵左好耐資料,因為香港人多路窄,想要架車平排又怕阻路、前後座又冇得一齊平訓........😅😌

最後我地決定買 Britax BREADY 🚗
原因係佢可以有多個組合,可以系孖B車、大細B車、單座位車!而且2個BB都可以一齊平訓(少少斜)
初生時直接將car seat裝上BB車,一車兩用!保護好D👍
大D就轉返普通坐位,方便收車,吾需要拆除!可以坐到幾歳大👫
其次就係英國皇妃都係用呢個牌子既car seat👑 應該好掛😅

到BB出世喇,的確頭6個月除左健康院外真係唔多想帶佢地去街,怕煩!但每次去街真係有好多人望,嘩孖架!架車好靚呀!好得意呀⋯⋯😱😍我地好開心,冇買錯😁😏
但是.........😌我地冇預計到我地每星期都會去飲茶嗰間酒樓係要行一層樓梯架!而每次去都要3、4個人幫手,2個負責抱BB,1-2個枱BB車,因為架車真係幾重架!😅💪

所以去多幾次之後我地唯有再買多2架士的車,方便去飲茶!
最後建議就係架車係好嘅,好實淨安全好推又靚!但係要念清楚自己平時去開既地方有冇樓梯,一般2行嘅電梯或商場既life都冇問題!

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

熱血勳章

複式洋房

大宅

林大暉 發表於 16-3-7 17:34
各位絲打, 我已經選好BB車了
美國Kolcraft雙胞胎推車Contours雙胞胎嬰兒車 輕便前後換向可躺

我只看見這款,是這款嗎?

複式洋房

別墅

林大暉 發表於 16-2-24 18:32
各位, 我個孖B, 9月預產我想請教下應該買邊款BB車

因為市面太少選擇了

F2 plus

大宅

洋房

其實孖車都唔少