網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我一件貨由廣州淘寶直送過黎屋企,2月23號同2月24號拍左到而家,等到頸都長,都未到,集運要唔要咁耐?

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:我一件貨由廣州淘寶直送過黎屋企,2月23號

原帖由 MaMaJOE 於 16-02-28 發表
我一件貨由廣州淘寶直送過黎屋企,2月23號同2月24號拍左到而家,等到頸都長,都未到,集運要唔要咁耐?

...
未到倉庫?

男爵府

回覆:揚莉煒媽咪 的帖子

好似到倉啦,係海外位,都唔知幾多日先送到黎,我急用仲諗住直送快啲,睇黎3月1日趕唔切用啦

男爵府

正常黎講淘寳集運快過淘寳直送

男爵府

回覆:bennypoon6 的帖子

我淘左啲易碎物品呀,仲諗住直送落黎快啲隱陣啲,而家睇黎唔係啦,仲要貴咁多

侯爵府

回覆:淘寳直送,,,好慢

23-24,28號到集運公司,集運公司大概用5日送到,都起碼要3.4號5號先到

我無用過直送,請問直送會貴過集運嗎?

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

男爵府

回覆:mwmyway 的帖子

陶寶直送,我買一件貨,內地包運費,香港段收19蚊,黎到我屋企再收30蚊,算唔算貴呀?我24號拍廣州,尋日先到深圳話未過關,到而家都無郁過
返而我訂左去集運啲單早就到哂,不過我等埋之後啲單,所以唔知運落黎要幾多日,二樣都係最近先學,所以都唔識

翡翠宮

減齡達人勳章

引用:陶寶直送,我買一件貨,內地包運費,香港段

原帖由 MaMaJOE 於 16-02-28 發表
陶寶直送,我買一件貨,內地包運費,香港段收19蚊,黎到我屋企再收30蚊,算唔算貴呀?我24號拍廣州,尋日先 ...
要睇件貨有幾重了,50蚊可以係貴亦可以係平,始終送住宅嘛

333s    發表於 16-3-3 10:51

大宅

要睇下商舖用邊間快遞,順丰都係第日到,如果用第二間,要一星期多。

禁止訪問

大宅

之前用過 兩次都勁耐先到
我運圍欄落香港 都係幾廿蚊
平過集運 用時間換金錢

333s    發表於 16-3-3 10:51

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

一直用開官集,未試過用直運,暫時未有勇氣去試。。

象牙宮

MaMaJOE 發表於 16-2-28 15:36
我一件貨由廣州淘寶直送過黎屋企,2月23號同2月24號拍左到而家,等到頸都長,都未到,集運要唔要咁耐?...

7-10 days normal

心急... 不如香港買, 即比錢, 即有。 對不?

我深圳收貨... +/- 1 week. 有時10 days. (正常)

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

我可能撞左星期六,日,之後3月1號同2號到啦,都ok啦,總算用到

首頁

尾頁

跳至