自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

伯爵府

親子王國15週年勳章

QUSTINLING 發表於 16-3-6 11:31
我都有哩個問題呀!所以好怕好怕搭飛機!但坐走廊位會好啲???

好好多,坐下又可以行下,我坐卡位都唔可以埋牆邊

瑪瑙宮

引用:見到出埠張帖忽發奇想,如果自己買機票時已

原帖由 jodylulu 於 16-03-06 發表
見到出埠張帖忽發奇想,如果自己買機票時已加錢劃位,但上到機有個家庭要求自己調位,方便照顧自己小朋友, ...
咁你問佢加錢俾你得唔得

公爵府

回覆:飛機坐位問題

原諒我自私,不過冇加錢又一大一細,有禮貌既我會掉,但真金白銀比,我坦白我唔係會

水晶宮

大將軍 發表於 16-3-6 11:10
我一定唔會,因為本身有密閉空間問題,每次飛都一定揀走廊位

Me 2

水晶宮

no

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 jodylulu 於 16-03-06 發表Tr

原帖由 seaheart88 於 16-03-06 發表
我朋友一個人,有買位,他因一人怕被編中間,寧加錢坐路口,想去廁所不求人。

有個家庭要求他調。雖是窗口 ...
果家人好 cheap ,上得機即係接受坐位的安排,咁緊張坐邊就劃定位先啦。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

如果加錢就唔會調,無加錢都可能會調

wcpcelia    發表於 16-3-7 13:59

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+seaheart88+於+16-03-06+發表

原帖由 andyman 於 16-03-06 發表
果家人好 cheap ,上得機即係接受坐位的安排,咁緊張坐邊就劃定位先啦。
好多人話,可能佢地吾知吾劃位會分開坐,又或者遲來所以已full, 但呢個都是閣下問題。但反而怪責別人不調相就。現在不是無位坐的讓座,而只是不能相連坐一起。

baby_chu    發表於 16-3-6 23:09
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:QUSTINLING+發表於+16-3-6+11:31+我

原帖由 大將軍 於 16-03-06 發表
好好多,坐下又可以行下,我坐卡位都唔可以埋牆邊
我鐘意玩自閉坐窗口。個人物品左攝右攝。短途機我唔去廁所都得,長途機就襯收餐tray時攪埋

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆:jodylulu 的帖子

唔調,提佢如果想坐埋一齊,可以預先劃位。

伯爵府

親子王國15週年勳章

Charlotte_mom 發表於 16-3-6 13:14
我鐘意玩自閉坐窗口。個人物品左攝右攝。短途機我唔去廁所都得,長途機就襯收餐tray時攪埋 ...

我就係怕d邊位好污穢,十年都冇人清潔
我有潔癖

男爵府

加錢的當然不會,過千一張。

大宅

引用:Quote:原帖由 ariariel 於 16-03-06 發表Cl

原帖由 Charlotte_mom 於 16-03-06 發表
廉航就興俾錢揀靚位。
傳統航空公司就按張飛個class決定,一般都可在買飛時揀位,除非大特價飛或團體飛。( ...
依家傳統airline都要加錢劃位。我次次由澳洲返香港(quatas)都要加錢book自己想坐個位。幾次都唔係promotion ticket.

侯爵府

除非係d大肚婆,有小朋友,老人家甘,其他情況死都唔調。

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

伯爵府

一家三口去旅行,我一定比錢劃定位,細機一行3個位,大機就孖位+同行中間嗰舊一個路邊位,方便照顧嘛!

自己出去,就加錢劃定路邊位,怕隔離嗰個勁奇怪,我都可以望路邊!
不過如果係前後行的路邊位,而隔離嗰個又正正常常,我都可以換,但係大西北的中間位就真係唔肯喇!

禁止發言

禁止訪問

男爵府

引用:我啱啱新年真係撞到同你講個case 一樣, 個

原帖由 vickichan 於 16-03-06 發表
我啱啱新年真係撞到同你講個case 一樣, 個family 係大6人, 買左位哥個係外國人, 個大六人死坐住人地個位 ...
全大人無特別需要,不讓

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 Charlotte_mom 的帖子

啱啱過年就係咁...
喺KR返HK, 團體飛一家打散坐
我同細仔坐尾2行
C6同大仔坐尾around 60行隔走廊前後排

因為細仔會瞓, 所以我孖佢坐
但大仔嗰日唔多舒服, 係咁話想嘔
諗住問隔離位調一調
C6隔離係老人家, 都要家人照顧
而大仔隔離係窗口位, 佢同後面2母子係一家人
不過佢個仔都15+
同佢講阿仔唔舒服想嘔, 希望可以行個方便