婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

不吐不快😡😡😡😡😡

話說今晚同9962一家去酒樓食飯,
呀仔又夠鐘要餵粥仔,咁我自己餵啦!
餵左一陣,d餸黎啦,個個開始食飯啦,
咁工人姐姐就話俾佢餵,我都未話唔駛,
我6299同老公3個人都勁快話:唔駛啦你食飯啦。

即刻火都黎埋,⋯唔通我連工人都不如⋯
你地全家連工人都係度食,我就要餵完呀仔先有得食⋯
其實我唔係介意要餵完呀仔先有得食,而且工人姐姐餵唔掂呀仔,我都會自己餵返!
但點解姐姐餵都未餵,你地就話唔駛佢餵,同埋我覺得點解我請個工人返黎,好似唔駛做咁。。。
而且即刻諗起平時同我娘家食飯,呀媽一定會叫我食左先,凍啦d餸⋯⋯如果工人姐姐搞唔掂呀仔,都係呀娘幫我搞,而我有得爽歪歪地食飯⋯⋯
好大對比⋯
夜晚返到屋企唔彩只c6,佢仲走埋黎問我,做咩事嬲佢

大宅

回覆:legoB 的帖子

公爵府

我會當場叫C6夾送俾我.放在我眼前.

美菲絲    發表於 16-3-14 23:02

大宅

我唔止工人不如,係狗都不如……唔係人既生活

wcpcelia    發表於 16-3-14 16:54

公爵府

否則直接叫"芝士局龍蝦"外賣.(佢地不當你系人.你也不用同佢客氣)

fra924wong    發表於 16-3-17 17:38
EudyptulaMinor    發表於 16-3-15 10:23
美菲絲    發表於 16-3-14 23:03

大宅

引用:我會當場叫C6夾送俾我.放在我眼前.

原帖由 美之選468 於 16-03-13 發表
我會當場叫C6夾送俾我.放在我眼前.
咁我老公都有,但係條氣好唔順囉⋯

大宅

回覆:在娘家是寶,在婆家連工人也不如⋯

最大問題係你老公啦 明知你湊仔 最好就夾定d餸比你 照顧你....正一廢物老公
你唔好唔開心啦 下次你咪唔好去食 叫你的話 你叫工人去啦...

禁止訪問

引用:最大問題係你老公啦 明知你湊仔 最好就夾定

別墅

引用:不吐不快&

原帖由 legoB 於 16-03-13 發表
不吐不快😡😡😡😡😡

話說今晚同9962一家去酒樓食飯,
我都試過一個人係櫥房洗十幾人既碗
佢地食完生果一舊都無留比我tim
自此後會叫c6入黎洗
我唔洗

大宅

引用:Quote:原帖由+歌莉泡泡+於+16-03-13+發表最

原帖由 yayukicheung 於 16-03-13 發表
認同,我都係自己湊個仔,食飯都係得我搞得掂,其他人餵食小小或者唔食。我又無所謂,已經習慣左,加上老公 ...
其實我都無所謂架,
但只佢覺得佢地連一句客氣說話都唔講,覺得嬲ja....

大宅

引用:Quote:原帖由+歌莉泡泡+於+16-03-13+發表最

原帖由 yayukicheung 於 16-03-13 發表
認同,我都係自己湊個仔,食飯都係得我搞得掂,其他人餵食小小或者唔食。我又無所謂,已經習慣左,加上老公 ...
唉,唔明我老公同我娘家佢地食,我媽都會好客氣叫我地食先,佢幫手睇住呀仔,都會好關心我老公,但點解99佢地唔會咁呢⋯⋯

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 yayukicheung 於 16-03-13 發

侯爵府

我的育兒心得勳章

正常丫,你係走唔甩既外人嘛!下次聽到佢地咁齊心,大聲講:唔緊要啦姐姐,我慣架喇,唔洗特登食淨俾我,我一陣叫外賣!

禁止訪問

複式洋房

所以我從來都唔會放感情向佢地度, 每次見面當應酬算 唔當同屋企人食飯

Ykung    發表於 16-3-15 05:07

男爵府

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆 legoB 的帖子

這便是自己亞媽同人地亞媽之分別。

wcpcelia    發表於 16-3-14 16:54

伯爵府

Jm, 其實你應大大聲問你99,"太99系未以前都係咁當對你架?對工人好過對你?,62系未又掛住自己食先,唔怪得呀xx(你c6)有樣學樣啦"

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

下次去娘家食叫你C6餵, 事先叫定你媽咪唔好幫手, 你C6未試過呢D滋味係唔會明白架

大宅

引用:連扮下野叫你食先都冇就叫工人食?

原帖由 exiixe 於 16-03-14 發表
連扮下野叫你食先都冇就叫工人食?
其實我都知工人姐姐搞呀仔唔掂,但其實佢地如果有扮下野講下,我唔會咁嬲囉!

大宅

引用:Jm,+其實你應大大聲問你99,"太99系未以前

原帖由 JFL 於 16-03-14 發表
Jm, 其實你應大大聲問你99,"太99系未以前都係咁當對你架?對工人好過對你?,62系未又掛住自己食先,唔怪 ...
係囉,嬲到蠢左⋯

首頁

尾頁

跳至