影視娛樂

跳至

首頁
12345...14

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

soscho 發表於 16-4-21 11:09
但我有D奇怪, 點解KBS唔話chef 呢?
都有話,不過係話要等佢做完音樂劇所以要推遲,所以觀眾冇乜嘢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

soscho 發表於 16-4-21 11:20
韓劇是不是製作是一間公司, 播放就電視台, 但電視台應有權干涉製作過程, 如果係, 我對KBS真係很失望, 學fis ...

製作公司權力係最大,特別係身兼製片人和導演雙重身份嘅PD,係韓劇製作嘅核心領導人,負責拍攝前故事大綱嘅制定、角色安排、演員酬勞確定,拍攝期間嘅場景設定、鏡頭劃分、執導演出,並兼顧財政預算、拍攝進度、設備狀況、管理劇組等等。播放嘅電視台只係負責資金同市場銷售、廣告等等。這劇應該是制導分離的,所以KBS話布利要求用唔係KBS台嘅導演拍,另外還要指定拍攝時間什麼的,就令網民反應好大,認為布利耍大牌,為難電視台。

珍珠宮

其實呢部劇由始至終男女主都冇確定演出,一直都係話"有望演出",但依家鬧到咁大,反而變相好似逼住要拍咁。因為都唔會有其他人肯接

珍珠宮

soscho 發表於 16-4-21 12:45
制作社已否認了..........
制作方否認沒用,他們說是用SBS的導演在SBS播出,但KBS現在咬著說明明開始說是在他們家播,因為布利多多要求延期了,現在制作社卻去了SBS播出。最大問題是SOOP還沒發聲明。讓人覺得布利真的做了才不敢張聲。

珍珠宮

soscho 發表於 16-4-21 17:01
呢套成24集
冇眼睇,SOOP真係冇危機意識

珍珠宮

tung0409 發表於 16-5-3 16:18
唔知幾時投入拍攝呢?
好似話今個月就開拍,因為布利遲啲要宣傳電影就會好忙,所以應該會盡早開拍。

珍珠宮

soscho 發表於 16-5-3 17:03
係就好喇, 唔使趕頭趕命
因為太陽成功咗,以前打死都唔肯,但家陣部部都話(半)事前制作。

珍珠宮

soscho 發表於 16-5-3 17:09
我初初仲以為係師任堂破天荒拍完先播, 其實咁先係正常, 萬一中途有乜嚴重意外拍唔到, 個劇本就爛容容, 唔明 ...
因為廣告收益呀,邊拍邊播,如果部劇受歡迎,可以植入好多廣告,電視台好和味。加上可即時根據觀眾反應改劇本,所以佢哋反而覺得邊拍邊播先有保障。但就捱壞啲演員同工作人員。

珍珠宮

Pr0udfish 發表於 16-6-2 21:50
浴室照,有啲香艷感覺
布利醬發現了布利尾指的鑽戒已戴了一個多月,任何場合都不離手,未知是否有特別意義。

珍珠宮

tra5212 發表於 16-6-3 09:24
連冲涼做mask都戴住,應該真係好鐘意,自從生仔之後我都冇戴戒指,有排得閒走去戴,連結婚戒指都整唔見,都 ...
我都係生女前兩個月除咗之後再冇戴過,生完揍女又驚刮到個女,到佢大啲已經唔想戴

珍珠宮

唯粉應該嬲死,兩邊唯粉一直否認兩人有聯繫,依家比成爸督爆哂

珍珠宮

soscho 發表於 16-6-15 12:36
其實係咪真係有含意?
都唔知成爸係咪特登預早放風畀啲粉絲,打定預防針

珍珠宮

soscho 發表於 16-6-15 14:16
但佢係的士度都有提及光洙同D.O. wor, 會唔會對號入座
係架,cp粉眼中咪覺得佢哋兩個仲唔係有嘢囉,現階段只能話佢兩個絕對唔係唯粉講嘅唔熟囉。

珍珠宮

soscho 發表於 16-6-15 14:21
其實班唯粉係咪癲架, 佢地唔可以有朋友, 唔可以拍拖, 一定要同班粉一樣, 孤獨終老
...
部分唯粉獨佔欲好強,不過大部分應該都係正常嘅。

珍珠宮

嫉妒嘅檔期真係唔多好,希望布利同chef有火花,劇本唔會失望啦,真係唔想呢部成為布利收視率最低嘅電視劇

珍珠宮

MC1128 發表於 16-6-18 21:40
経過製作人之後,都難估,咁鐵三角都炒咗
製作人嚴格嚟講冇炒,雖然口碑一般,卻仍是收視第一位啊

珍珠宮

Pr0udfish 發表於 16-6-20 14:09
孔心愈做愈悶,我明天繼續徐仁國
呢期韓劇除咗DMF,連吳海英都開始悶,上集齋sweet sweet冇劇情真係好膩,希望今集唔好再係咁。魔女悶爆,編劇鬼打牆,成個故事繞來繞去都冇咩發展。孔心個故事一啲都唔吸引,全靠男女主撐住。反而日劇我的危險妻子爽快俐落咁好快追完。

珍珠宮

敏喜單新聞好爆,韓網都炸開了。之前就奇怪居然不續約SOOP,原來是有原因的。金小姐果然不愛走尋常路線。

[轉自微博]
【韩女演员#金敏喜#被爆与有妇男电影导演洪尚秀恋爱1年】据《tvreport》报道中称,金敏喜与洪尚秀导演是2015年通过电影《这时对那时错》结缘,之后一起合作拍摄了3部作品,金敏喜一直作为洪尚秀导演的“缪斯”活跃着,但洪尚秀导演是有妇之夫,他在留学时与A某交往并于1985年结婚,还有一个正在上大学的女儿,家庭一直很和睦。但是自从金敏喜出现后一切就改变了,金敏喜一直对洪尚秀导演表达好感,洪导演也开始动摇。2015年9月份,洪导演搬出自己家,去年9月末其夫人和女儿知道了金敏喜的存在。今年5月份,洪导演和金敏喜还一起去了戛纳电影节,两人以作品为借口一直保持着秘密恋爱,但大部分忠武路人都知道两人的关系,就连电影《小姐》的相关者也都掩盖着。据悉,金敏喜的父母也知道两人的关系,金敏喜母亲还目击到金敏喜与洪导演夫人争吵的场景,其母亲表示“希望尽快整理好这段关系”。但目前没人能阻挡两人的爱情了,甚至金敏喜的父母也表示放弃了,洪导演也不听家人的话。金敏喜公司现在也不管了,去年10月金敏喜公司就知道了两人的关系,公司与其放弃续约,目前金敏喜是带着个人经纪人独自活动中,而洪导演则都不与家人联系。负责洪导演电影制作和全部行程的相关者表示“对洪导演相关的事情我们都无话可说。”而金敏喜方面至今都联系不上。【tvreport】【体育朝鲜】【MBN】

珍珠宮

tra5212 發表於 16-6-21 09:57
有婦之夫,好爆呀!果然愛才子不愛公子,敏喜都係得獨特路線,原來之前唔續約都係因為咁,不過咁被爆,睇怕 ...
係呀,韓國對女性尤其mean,第三者破壞人家庭呢啲罪名好難翻身,佢啱啱先憑小姐人氣勁,睇怕又一沉百踩。其實我幾中意睇佢做戲,可塑性好高,演技都唔錯,個樣仲好有性格。

珍珠宮

Pr0udfish 發表於 16-6-21 10:13
嘩,好爆呀!咁睇金敏喜分分鐘係劈腿在先,同趙公子分手在後喎。洪尚秀亦果然變成自己電影裡面的男主角,統 ...
D社發大招,原配找敏喜谈,敏喜反嘲原配:所以你怎麼不管好自己的丈夫呢這下朴有天要感謝敏喜了

首頁
12345...14

尾頁

跳至