夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 lunjaii422 的帖子

你同佢講擺吾擺酒都交比神處理!如突然間有洒家免费或每圍收2千,又或者尼飲人客每人封2千人情就擺!佢D親友和你D親友好富貴嗎,擺幾多圍至5失禮,同時我觉得應比佢出尼做野,見.多D人就知借$擺酒後为症有幾慘,好多人都是註册算数!

伯爵府

你老婆可能仲細先咁無聊
我都無擺酒不知幾開心幸福

大宅

回覆 lunjaii422 的帖子

佢冇危機感!你段婚姻好牙煙!鈡意化粧未必中意做美容的

大宅

回覆 PIGPIG朱 的帖子

咁佢儲得唔多係因為佢後生未有work exp.同得一個賺錢
咁d錢又唔係急住儲 老婆牙痛都唔出錢整好令人傷心wor..
我唔知d人排咩,可能係剝智慧齒
佢老婆整得2000應該唔係普通蛀牙啦
蛀到神經係好痛架
我個人就頂唔順,無可能慢慢排gov

珍珠宮

回覆:冇攞過結婚酒就吾可以做好老公嗎

唔識俾意見,只係覺得你年紀輕輕已思想成熟,好難得。

加油啦~

大宅

回覆:lunjaii422 的帖子

其實我覺得你比你老婆識諗好多,起碼知有咗BB 唔應該去借錢嚟擺酒!屋企多一個小朋友開支好大!
每個女人心中都有個夢想中的婚禮,佢有咁既諗法唔出奇,但係我覺得你可以試下同佢傾比個時大家儲錢擺酒!
我覺得你都係一個負責任既男人,我同我男朋友有個12歲既仔,之前一直拖拖拉拉到依加都未註冊之餘,上個月仲比我發現佢有第二個,仲一齊咗最少一年

大宅

好欣賞樓主咁後生肯儲錢為未來。但其實兩人價值觀咁唔同,就算擺左酒可能老婆又會話無一卡鑽戒求婚。同意要比個老婆出去捱下世界。
不過2千蚊睇醫生,係要比既,錢幾時都唔會儲夠,應洗得洗啦

別墅

一句到尾 你老婆唔夠成熟

男爵府

引用:有D長希望大家會睇落去,,,我系一個21歲既爸

原帖由 lunjaii422 於 16-04-20 發表
有D長希望大家會睇落去,,,
我系一個21歲既爸爸老婆20歲
仔仔半歲大,
只能講你的女人真的太幼稚。
同你分享
真人真事。
男人年記同你ㄧ樣。个女人乜都攞錢出來。因為她有能力。可惜十年後男人識左第二个。

加油。祝福你。

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆:冇攞過結婚酒就吾可以做好老公嗎?

唉,希望唔好係另一個悲劇既開始

男爵府

其實你唔使向佢發脾氣嘅,有乜咪傾掂佢囉。
你將你人工同開支list岀來比佢睇,然後咪問佢不如將草比bb嘅錢用嚟擺酒先,睇下佢話好唔好囉。
佢都覺得好嘅,咪擺酒先,以後再慢慢草番囉。如果唔係我怕你無咗個老婆同個女。。。。
另外,你話當初想生咗先結,但女家唔肯。咁依家生咗,就算當初簽咗字,都可以補擺酒,唔明點解當初簽咗先生b,依家生咗唔可以擺酒。
朋友之間一定有比較!
你老婆都要面對佢家人的,錢無咗咪繼續搵,你仲後生。

水晶宮

回覆:冇攞過結婚酒就吾可以做好老公嗎?

屋幾大?
擺酒如果係擺會擺幾多圍?其實我覺得30萬或者可以實現呢兩個願望,當然裝修要自己格價格到最平,擺酒亦只能將價就貨。
裝修同擺酒一半半,可行嗎?

大宅

回覆:lunjaii422 的帖子

只能說你老婆是自私的公主,
你為bb著想係好事,但佢肯定唔會為bb著想行先
放棄佢會明白你既諗頭吧,你認為自己岩既野就企硬努力為bb加油啦,佢俾你既問題唔會有人幫你解決得到,唯一既係由得佢嘈,然後冇反應就ok
其實搵社工都幫唔到你,問題在於佢家人,觀念問題,放佢出去做野等佢煩少d你好過啦
不過講真,真係唔睇好你兩個會長久得到,因為你堅持到佢堅持唔到。

感冒頭暈暈,俾人捉左去都唔知啦

男爵府

樓主我撐你!莫欺少年窮!

複式洋房

引用:屋幾大?擺酒如果係擺會擺幾多圍?其實我覺

原帖由 豬仔嘜 於 16-04-20 發表
屋幾大?
擺酒如果係擺會擺幾多圍?其實我覺得30萬或者可以實現呢兩個願望,當然裝修要自己格價格到最平, ...
屋600呎左右
但舊樓好多野整。30萬最平了

別墅

其實你年紀咁輕已經咁有上進心已經好難得,有左bb依然無固定收入嘅大人有在,慢慢開解下你老婆,始終得廿歲。。

珍珠宮

回覆:bemybride 的帖子

你有冇睇到,樓主除左屋企開支,每月已比老婆6000元?而樓主問老婆係咪已洗曬6000元,老婆話呢d錢係我架!甘老婆唔肯係自己份錢拎出黎,拎邊個都唔係老憑架,環境好就話冇所謂姐。

珍珠宮

回覆:問题天天多 的帖子

係應該比佢做野呀!
好簡單,比佢個6000蚊家用,比左外母帶bb,橫掂而家都係外母一手帶bb啦。
另外,老婆出黎做野,幫手儲錢擺酒囉,佢甘想擺,bk大把人公一份婆一份,或者女人比大份啦,冇問題架。
唔肯既話,送一句比佢,又要馬兒好又要馬兒不吃草。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+豬仔嘜+於+16-04-20+發表屋幾

原帖由 lunjaii422 於 16-04-21 發表
屋600呎左右
但舊樓好多野整。30萬最平了
講真人地送層樓比你住,你幫人裝備番,都合情合理

首頁

尾頁

跳至