少年成長

跳至

首頁

尾頁

洋房

我見最近有新出既網上教育平台叫Tute.HK有無人聽過? 聽落好似幾OK, 可以直接同英國名校既tutors上堂, 因為想俾佢同外國人溝通下,學純正英文 (個人覺得美式英文好難聽…)+學下人名校生地點諗野, 幫個仔報左一堂試下到時再同大家分享。

禁止訪問

大宅

幾錢 ?

洋房

回覆 fongfongchu88 的帖子

單對單就600, 揀小組400, 每堂1個鐘倒
上個星期揀左小組, 點知得個仔一個人上,無喇喇就慳左200上一堂,都幾爽,哈!

水晶宮

不知道是否我多心,所有答覆都是新國民,好似在這裡找生意

大宅

都吾平喎 ..

洋房

回覆 MariaTsui 的帖子

純粹分享....

洋房

回覆 fongfongchu88 的帖子

算係咁喇, 係香港想搵個牛津生同你傾計都難... 之前上英文, 黎緊星期一上第2堂數學, 都抵既, 再同大家update!

禁止訪問

洋房

上左個幾月喇依家! 之前講左話會同大家分享,雖然好似冇咩人睇但都講下喇

so far 依家上左8堂, 問番個仔, 佢又唔抗拒喎! 可能因為係買堂, 好似大學咁, 想上堂就上, 唔想就留番下次, 用D時間做其他野, 每次上堂又會專心D (個哥哥又靚仔..)

上過大路D既英文同數學, 英文就唔洗講喇有英文純正口音既人教, 雖然唔係流利但個仔依家都聽得明多左. 但數學就難D喇因為佢自己本身數學唔好, 中文都唔明更何況英文, 好就好左佢地有個野係可以俾你24h問問題,同D哥哥姐姐交流, 當然都要用英文溝通, 但我又覺得咁樣學埋英文仲好!

上個星期見佢出新野, 有文學呀黑洞呀果D野學, 心唸雖然對係香港讀書真係冇咩用, 但又覺得如果個仔識依D野好型喎! 唔好下下都淨係讀死書, 擴闊眼界識多D唔同野都好麻, 加上暑假又就黎開始, 我心郁郁好想俾佢試, 依家問緊佢想上咩, 佢話對黑洞, 基因同醫藥都有興趣, 不過最衰佢未夠15歲, 選擇少D. 如果唔係仲有政治, 文學果D揀, 如果佢真係對事但一科有興趣就好喇!

禁止訪問

洋房

回覆 日行美美 的帖子

幾得意喎! 仲免費添?? 係點用?

首頁

尾頁

跳至