懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

懷孕9 weeks時經私家同政府醫生都照唔到bb心跳,一星期後10 weeks覆診都照唔到...size停留喺7 weeks...4月22日政府醫院塞葯流產,當日發高燒+超肚痛,幾個鐘後開始流咗好多血,直至夜晚去廁廁有2下好似平時m come有血塊流出嘅感覺,但由於太多血睇唔到係唔係胎或組織...所以無叫姑娘睇就沖咗...之後開始退燒同肚仔無咁痛...第二朝出院...

出院後最初都有好似平時m come最多血嗰日嘅量,三至四日後血越來越少...大約流咗一星期血,嗰一星期只係有一晚食完辣嘢後有一下m come有血塊湧出嘅感覺,同間中有d好黏嘅分泌,除此之外無見過有組織排出...

最近一星期無血無肚痛...但有d好黏淡黃色嘅分泌...下星期一去醫院覆診,好怕排唔到要刮宮同埋發炎...請問有機會排咗自己都唔知嗎?出院後已經日日食木瓜同飲黑木耳湯....會唔會有人係塞葯都排唔到死胎呢?謝謝解答....

大宅

回覆 Charwen 的帖子

你喺醫院排左出嚟之後,醫生冇同你照下入面有冇排清?上年我好似你咁,又係排左出嚟比我沖走左,點知個胎盤仲喺入面排唔清,結果要做吸宮手術

大宅

回覆 rainiebb 的帖子

姑娘同醫生講我之前排血都話有嘢排咗出嚟....醫生無同我照過就叫我出院....我而家都好驚排唔到要刮宮.....

其實我懷疑自己無排出過....

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

醫生一定會照清唔清個喎,佢無同你講?

大宅

poonsun 發表於 16-5-12 19:35
醫生一定會照清唔清個喎,佢無同你講?

塞完葯之後無照過呀...約咗5月16日覆診,應該嗰時先照...但因為無見到有嘢排出過...所以好擔心...

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

Charwen 發表於 16-5-12 21:41
塞完葯之後無照過呀...約咗5月16日覆診,應該嗰時先照...但因為無見到有嘢排出過...所以好擔心...
...
哦,咁應該覆診會照,到時就知,唔使咁擔心!

大宅

Charwen 發表於 16-5-12 16:23
懷孕9 weeks時經私家同政府醫生都照唔到bb心跳,一星期後10 weeks覆診都照唔到...size停留喺7 weeks...4月2 ...

我情況同係類似,但我就係自然排出。。
曾經有一日排左幾pat疑似血塊定唔知乜,睇唔到咩嚟,就沖左,期間有食左2次木瓜同食黑木耳。。之後流幾日血變為啡,8日左右就乾淨晒,肚無再谷,身體反應變返未有之前咁。到尋日去醫院覆診照時就話原來已經排清晒。。。

大宅

回覆 cherry車厘 的帖子

希望我都可以不知不覺但其實已經排咗啦...好怕排唔到最後都係要刮宮...我同老公都想盡快調理好再努力過

大宅

回覆 poonsun 的帖子

因為無見過胎或組織...所以擔心排唔到要刮宮...刮宮好似好傷...我同老公都想快D調理好再努力過...

大宅

Charwen 發表於 16-5-13 09:28
回覆 cherry車厘 的帖子

希望我都可以不知不覺但其實已經排咗啦...好怕排唔到最後都係要刮宮...我同老公都 ...

見好多jm都話食木瓜同黑木耳有助排清,keep住食下
祝福你一次排清(emoji)

大宅

cherry車厘 發表於 16-5-13 21:52
見好多jm都話食木瓜同黑木耳有助排清,keep住食下
祝福你一次排清(emoji)

謝謝~我已經努力食木瓜同黑木耳...不過好似對我無乜用...

首頁

尾頁

跳至