親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

keikeiangel 發表於 16-9-30 16:31
唔該曬!請問如果由bne機場去town可以搭咩車,要幾耐時間?我夜晚11:25先到機場。同埋落gold coast我都想 ...

我上個月都係CX 差不多11時到 BNE, 跟住搭的士去town (roma street), 大約20-30分鐘。

至於由BNE 來回 GC,我都係揾BK JM 介紹既包車(台灣人),我地3人,去程 A110, 回程A120 (因為直去機場)。我連去海豚島碼頭來回都揾佢。4程都係同一個台灣人司機,佢好斯文,好有禮貌的。如果有興趣可以上 FB search CT comfytraxxxing .

大宅

yiumama 發表於 16-9-30 16:49
我上個月都係CX 差不多11時到 BNE, 跟住搭的士去town (roma street), 大約20-30分鐘。

至於由BNE 來回 GC ...

我都係想係town住一晚先去GC,咩都未plan,睇到jm d post都覺得幾多玩,所以換am去,咩都唔識,上黎學野睇下可以點玩
請問你機場的士去酒店幾錢呢?第二日酒店去Gc方便嗎?咩酒店好請指教,我plan明年暑假去

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

keikeiangel 發表於 16-9-30 17:14
我都係想係town住一晚先去GC,咩都未plan,睇到jm d post都覺得幾多玩,所以換am去,咩都唔識,上黎學野睇下 ...

你不如去海豚島啦,在brisbane住一晚,之後去海豚島一晚,出黎後直接call車去gold coast

海豚島我覺得直得去,我兩個仔女都話成個trip最好玩是海豚島,但你要預入到去,是用錢買快樂

公爵府

我都係想係town住一晚先去GC,咩都未plan,睇到jm d post都覺得幾多玩,所以換am去,咩都唔識,上黎學野睇下 ...

你brisbane入,brisbane走?去完gold coast要走回頭路?

大宅

CrabPincers 發表於 16-10-1 09:32
你brisbane入,brisbane走?去完gold coast要走回頭路?

海豚島有咩玩?我要係bne轉機落syd

公爵府

keikeiangel 發表於 16-10-1 09:37
海豚島有咩玩?我要係bne轉機落syd

好多,最多人玩的是滑沙,另外有
segway, 四驅車,坐直昇機,呢d都要錢既入島就可以傍晚在海邊餵野生海豚,你上網search下

大宅

CrabPincers 發表於 16-10-1 09:43
好多,最多人玩的是滑沙,另外有
segway, 四驅車,坐直昇機,呢d都要錢既入島就可以傍晚在海邊餵野生海豚 ...

滑沙好有興趣,係咪必須要入島住一晚呢?有冇local tour去?

公爵府

keikeiangel 發表於 16-10-1 09:57
滑沙好有興趣,係咪必須要入島住一晚呢?有冇local tour去?

可以不住,其實不駛跟tour都去到

大宅

CrabPincers 發表於 16-10-1 10:09
可以不住,其實不駛跟tour都去到

謝謝你!我上網搵下料先

伯爵府

CrabPincers 發表於 16-10-1 09:31
你不如去海豚島啦,在brisbane住一晚,之後去海豚島一晚,出黎後直接call車去gold coast

海豚島我覺得直 ...

請教海豚島適合4-6歲小朋友玩嗎?

公爵府

Ocean419 發表於 16-10-1 10:30
請教海豚島適合4-6歲小朋友玩嗎?

4-6可能會小野岩玩,餵海豚同出海看海豚,坐直昇機,滑沙我都不知得不得,你上佢地offical website看下有無年齡限制

公爵府

回覆樓主:

海豚島的相

公爵府

回覆樓主:

沙灘有海星,可以捉到的

大宅

請問8月去GOLD COAST 和 CAIRNS 可以嗎? CAIRNS 的活動仍然開放嗎?

大宅

回覆 keikeiangel 的帖子

我一家兩大兩小住左 Q1 Resort 四日三 夜, 租了一間兩房單位, 好處就是大、大、大。及高、高、高! 住中層四十幾樓, 無論是沙灘景或城市景, 都有大地在我腳下的感覺 。其次是房有仟幾尺,兩房兩廁, 開房式廚房,超大客廳,超大飯廳及超大露台, 還有衣帽間及洗衣房。 服務方面就每天執房及換洗手間浴巾。Q1 亦有免費室內暖水游泳池及旁邊小型兒童遊戲機室! 也有 24 小時 front desk 服務。

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 小小魚兒 的帖子

請問你係邊度BOOK Q1?

大宅

回覆 stepchk 的帖子

Agoda , 手機App 比電腦版更便宜, 你自己格下價先!

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

小小魚兒 發表於 16-10-6 22:51
回覆 stepchk 的帖子

Agoda , 手機App 比電腦版更便宜, 你自己格下價先!

thx

男爵府

由BRISBANE 機場去 HOTEL JEN (ROMA STREET) 的士費係A45.
由BRISBANE 去GC 係包車的 A110.

酒店我都係睇BK JM 介紹的, 我係GC 住左2間 SERVICED APARTMENT
頭3晚係 CIRCLE ON CAVILLS (A180/NIGHT), 另外3晚係BERKELEY (A200/NIGHT).
2間都係SURFERS PARADISE, 2房2廁, 海景, 約1千呎.

兩間比較我一定喜歡Circle on Cavills, 地點方便(樓下有超市及藥房),
房內空間及間隔好D, 傢私亦modern D, 價錢平
網上有哂每間房既相比你選擇, 我book 果間同D相是一樣的,
唔好既就係要係附近既office check in (但不遠的), 佢地opening hours 以外既時間check in & check out 要比錢

BERKELEY比我既感覺好似渡假屋, 位置比較僻靜,
亦可能係我Reserve 唔到 top floor, 安排左12/F, 一邊係向沙灘, 一邊向樓 (即其他酒店/apartment), 所以個VIEW 就覺得麻麻地.

大宅

yiumama 發表於 16-10-7 17:06
由BRISBANE 機場去 HOTEL JEN (ROMA STREET) 的士費係A45.
由BRISBANE 去GC 係包車的 A110.

唔該晒,請問你邊到卜apartment ,價錢好似平過晒agoda個d

首頁
12345...7

尾頁

跳至