親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

keikeiangel 發表於 16-9-29 23:54
請問你Q1 ok嗎?兩大兩小可以嗎?

我七月時都住q1, 我自己覺得ok, 但你不好諗有乜野service, 佢乜都要自己黎,我之後住marriot, 就會對比到service 有好大分別,但我們不嬲好獨立,service對我們黎講無乜所謂

公爵府

keikeiangel 發表於 16-9-30 16:31
唔該曬!請問如果由bne機場去town可以搭咩車,要幾耐時間?我夜晚11:25先到機場。同埋落gold coast我都想 ...

我在gold coast落機,玩完gold coast先去brisbane,

包車我怕煩,連local tour搵吃***一次過攪晒

公爵府

keikeiangel 發表於 16-9-30 17:14
我都係想係town住一晚先去GC,咩都未plan,睇到jm d post都覺得幾多玩,所以換am去,咩都唔識,上黎學野睇下 ...

你不如去海豚島啦,在brisbane住一晚,之後去海豚島一晚,出黎後直接call車去gold coast

海豚島我覺得直得去,我兩個仔女都話成個trip最好玩是海豚島,但你要預入到去,是用錢買快樂

公爵府

keikeiangel 發表於 16-9-30 17:14
我都係想係town住一晚先去GC,咩都未plan,睇到jm d post都覺得幾多玩,所以換am去,咩都唔識,上黎學野睇下 ...

你brisbane入,brisbane走?去完gold coast要走回頭路?

公爵府

keikeiangel 發表於 16-10-1 09:37
海豚島有咩玩?我要係bne轉機落syd

好多,最多人玩的是滑沙,另外有
segway, 四驅車,坐直昇機,呢d都要錢既入島就可以傍晚在海邊餵野生海豚,你上網search下

公爵府

keikeiangel 發表於 16-10-1 09:57
滑沙好有興趣,係咪必須要入島住一晚呢?有冇local tour去?

可以不住,其實不駛跟tour都去到

公爵府

Ocean419 發表於 16-10-1 10:30
請教海豚島適合4-6歲小朋友玩嗎?

4-6可能會小野岩玩,餵海豚同出海看海豚,坐直昇機,滑沙我都不知得不得,你上佢地offical website看下有無年齡限制

公爵府

回覆樓主:

海豚島的相

公爵府

回覆樓主:

沙灘有海星,可以捉到的

公爵府

meyy 發表於 16-12-1 21:55
我book 了12月一家四口去住1晚,請問餵海豚或其他活動需要一早book 定嗎?上網見有人提到食物好差,請問你 ...

餵海豚要入到島,每日有段時間比遊官登記,我不記得幾點啦,上船前,換船飛時,職員會比房號同一本遊客指南比你,有晒果幾日的活動時間

我自己就預先book左滑沙,因為我不想第二日出島毛去滑,成頭成身沙出先,第一日就去滑

至於食物,我們晚餐在餐廳買三交治,同埋帶左杯麵入去,第二朝先在果松食早餐,食物ok(我們要求不高)

公爵府

chun媽 發表於 18-3-7 19:30
去海豚島是否join local tour?請問有什麼好玩?

我是住一晚,無需要join tour

就算是不住,我都覺得無需要join tour, 因為入到島都是join 島上邊的活動,你在酒店打的去碼頭上船就得

島上邊有好多野玩,最hit我是滑沙(呢個我一早經agent book定,因為個個都是搭果班船入去,再去排隊約滑沙,好大機會約不到最近果團)

另外我們有玩四驅車,打兵兵球(免費),打mini golf (好白痴的但免費),餵海豚(我果年住一晚就免費,依家不知)

首頁

尾頁

跳至