自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我99都係咁, 差唔多全程禁住個銀包, 我甚至懷疑佢根本無帶銀包出黎. 我老爺好d, 不果只係dd咁多. 好在佢唔會扭我地買野, 如果唔係我實 佢. 其實全包佢係無問題(因為老公有幾兄弟, 一人出d其實係affordable), 不果我係比得唔開心, 咁心.
原文章由 Charlotte_mom 於 08-10-19 16:12 發表
哎, 大家咁話啦!
幾年前仲有計傾時, 試過了!!!!!! 超後悔, 我99 cheap到成個trip只出過airbus八達通錢, 其餘一毫子都無俾過, 喂! 請你去都唔好咁過份下話 , 買既食既tips既全部都係我地俾晒, 夜晚同我媽一 ...

禁止發言

好媽媽勳章

別墅

試過兩次啦(一家三口加埋99), 但唔想再有第三次!
第一次2日1夜番禺團--好後悔! 因為好煩!
第二次5日日本團--超級後悔! 因為超級煩,搞到我全程都好唔開心!

男爵府

D 99 都唔得特別喜歡d新抱羅. 仔大仔世界, 我預左亞囝第時有老婆無老母架嘞. 雖然唔想, 但都要接受羅.
原文章由 roccomami 於 08-10-20 17:15 發表
点解依家D媳婦咁憎99,到呀仔娶老婆唔知我點算

禁止發言

好媽媽勳章

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Give me 5! 你真係講出我既心聲.

原文章由 muimui媽 於 08-10-18 18:00 發表
同枱食飯都唔想
莫講旅行

複式洋房

我老爺都是禁住個銀包!!!!每次同佢去完旅行,我都唔想有下一次,但我老公這名超級孝順仔,如不帶佢去旅行,就覺得自己好有罪惡感咁,攪到我們一家三口去旅行都唔敢講比老爺知!我都唔知自己做錯什麼???!!!!我的朋友們/同事們,個個聽到我們年年都同老爺去旅行,都稱出奇,現在還有這樣的新抱!但,我老爺&姑仔&叔仔們,就覺得是必然的!又唔佢地自己帶親生亞爸去旅行!!!!!個個都是A字膊,卸得就卸!!!!!

男爵府

啋.......唔係當自己死左, 只不過預左佢有老婆無老母, 咩都老婆行先架啦.
原文章由 roccomami 於 08-10-20 17:41 發表
當自己死咗,咁妳都好高Q喎!

禁止發言

好媽媽勳章

珍珠宮

會, 99差唔多80歲, 仲好健壯. 趁仲行得走得一年都帶佢去次旅行.
99好識 do, 仲幫我地照顧阿仔, 等我地去買下野咁..

子爵府

我不覺得同奶奶去旅行唔好喎,記得今年年初我們一家3口和奶奶到番禺2日1晚,佢全程幫我地take care囝囝,等我地兩公婆可以有吓2人世界 ,我仲幫奶奶同囝囝影左好多相tim

大宅

咪講笑啦, 見面都唔想見呀, 仲想一齊去旅行

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

結婚後未有小朋友之前, 我們曾經和奶奶(因為老爺很早已不在)三個人到國內短線旅行, 我奶奶的個性及為人不錯, 近年來她身體不大好, 有機會也會與她再出門.
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

男爵府

唔好喇掛. 平時久唔久見面, 飲茶, 食飯幾個鐘都好夠, 如果叫我對住佢幾日幾夜, 仲要一齊去旅行, 諗落都怕怕

男爵府

其實仔女請父母旅行的確係應份的. 不果99, 62好偏心, 我個仔依家3.4歲, 由細到大從未抱過佢. 但對我大伯個女就......我地唔係1年只見幾次個隻, 係個個/隔個星期就會見面. 星期日返去99屋企食飯, 佢會黑面, 因為要佢做野. 總括, 唔係$的問題, 係比得唔開心, 唔順氣.:;pppp:
原文章由 roccomami 於 08-10-20 18:13 發表

可能我呀媽好錫我呀嫂,我99都好錫我。我呀媽同呀哥去旅行1毛錢都唔洗比,買野又係大嫂比。我都係 。我同老人家旅行点會要佢地比錢 。養大我&老公的父母、親人回敬返比佢地都好應該。 其實係 ...

男爵府

同99去旅行
NO!NO!NO啦!

男爵府

原文章由 roccomami 於 08-10-20 18:13 發表

可能我呀媽好錫我呀嫂,我99都好錫我。我呀媽同呀哥去旅行1毛錢都唔洗比,買野又係大嫂比。我都係 。我同老人家旅行点會要佢地比錢 。養大我&老公的父母、親人回敬返比佢地都好應該。 其實係 ...

你真係好孝順.如果第日阿仔個老婆好似你咁就好啦.我好多時諗,阿仔第日大個唔理我,咁埋好慘,mouth: 當諗到呢到既時候,我就好想生返個女.但生女都煩,好驚第日佢,15,16歲既時候,我就做阿婆,,都唔驚得咁多啦,依家儲定錢.防老啦.

其實,有仔既媽咪,同奶奶唔啱key,第日你地個新抱同樣咁對你,你地會點呢?所以,我依家都努力去做個好新抱.因佢係老公既媽媽,用左好多心機揍大老公.供書教學,我地好應該去尊敬同孝順佢.同時,都希望第日同阿仔個老婆關係會好d,我覺得身教真係好重要.

大宅

無可能...
咪攪!!!

千祈o吾好!!!
傻啦...
發夢或者講o下都驚

複式洋房

roccomami ,你能遇到一位好99是你的褔份!我明白父母養育之恩。。。但奈何每逢見到我老爺等人,我就無名火起。。。我老爺見我老公易話為,便什麼都向他埋手,其他的子女較惡,便不會依賴他們,所以什麼錢都由我們付,每年都要同佢去旅行,好像是“必然”之事,如我們不帶他去,就像做了什麼大錯咁,連我老公的兄弟姐妹都是這樣想,真是氣難下。。。大家都識做,適可而止,便能相安無事囉!!!

[quote]原文章由 roccomami 於 08-10-20 18:13 發表

大宅

一定唔會同99去旅行,
一定好x煩

首頁

尾頁

跳至