少年成長

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日係細女班what's app群組有家長post話個囡被同班同學欺凌,佢知道係邊個,會投訴到底:我私下問我個女,佢知道邊個,我問佢點解決,佢話冇蝦過佢,因為佢會反抗,會同老師講,會同風紀講,問題係:遇到呢個情況如果你們是男仔家長會點處理?女仔被欺凌家長會點處理?求上一課,謝謝

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:小四生校園欺凌

點欺凌法先 ? 有冇事件經過 ? 人證 .... ?

伯爵府

件事冇來龍去脈,講唔到喎!何謂欺凌?

男爵府

我個女小四,五都比男同學搞,我個女反應好大,所以男同學覺得好好玩所以得閒就了興我個女,同學校講都吾大改善。
去到中一,終於知道個男同學原來係暗戀我個女,而家佢哋冇問題,有時重一齊玩添,吹漲

複式洋房

學校接到投訴後係手冊度呼籲小朋友小心群組不良信息,冇指明事情,但我問個女,佢話已經delete咗個群組,我問如果主角係佢,佢會點處理?佢答唔可能係佢,因為其實2個都有不對,唔果唔係,唔會有互動,雖然當刻唔係好明佢意思,以家諗下都係,冇互動,自然唔會有下次

水晶宮

carolyyyan 發表於 16-5-29 08:09
學校接到投訴後係手冊度呼籲小朋友小心群組不良信息,冇指明事情,但我問個女,佢話已經delete咗個群組,我 ...

你始終都唔多清楚 如何欺凌, 你及睇你呢個post 的jm 好難評論。

如果個欺凌係同whatsapp 有關, 家長有冇覺得自己有份造成此局面? 個人認為高小生根本不需要用whatsapp 或smartphone. 有功課問, 就打電話直接問, 約去gathering 都要有家長准許. 佢地個年紀連自己都未管理得妥當, 如何處理部smarphone 及 whatsapp 上的種種瓜葛?

複式洋房

回覆 birdbird 的帖子

多謝意見,所以由今日起同個囡協議咗收電話,佢都同意咗

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至