少年成長

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

趁後生…俾機會佢試試…前提係搞掂學業

點搞就大家好好傾下

翡翠宮

畀面勳章

講個case俾你知,知道有人個女打機叻,學業一般,而家係機管局做空管,當日請佢就係因為佢打機叻,手眼協調勁

日日是好日

大宅

有人搵得佢,你個仔就係打得叻,有佢既長處唔係人人得。打機做職業其他人認唔認同重要嗎?最重要你你認同佢支持佢。打完幾年機做咩?好多人打幾年工都唔知自己做咩啦,到40歲都唔知自己做咩到時都唔會有人俾你試新野。現在的事業類型已經到我地既年代完全不同,同樣既只係做咩都好一千人得一個成功,其實所有行業都係感,不會因為係遊戲行業就特別無出色。青春無悔應該一試。

侯爵府

開心吸收勳章

達GOR 咪打機打出名堂, 反正都吾知做乜好, 咪比佢試下囉

洋房

http://m.mingpao.com/ins/instant ... 00001/1486540964956

洋房

旅發局2017至2018年度除獲3.28億元常規撥款外,政府亦就特區回歸20周年額外撥款7000萬元,另施政報告也公布額外撥款2億元供未來3年應用。旅發局表示,會繼續集中資源吸引過夜旅客,其中76%用在國際市場,而在內地市場中,八成用於非廣東地區,以爭取更多旅客留港過夜。

除現有活動外,旅發局本年度將增辦兩項全新活動,其中為慶祝香港回歸20周年,今夏將在中環海濱活動空間舉辦大型嘉年華,當中除了音樂和美食外,旅發局亦正爭取國際性電子競技賽在港舉行。

旅發局主席林建岳表示,有關活動地點暫未拍板,旅發局正努力爭取在香港舉行,稍後將赴內地及台灣與活動單位商討。他又指,電競賽E Game可望吸引世界各地的參賽者來港參賽,亦可帶動打機愛好者入場觀賽。

另外,旅發局亦將推出「舊城中環」,把中環重新包裝並建立時尚生活景點,當中藝術、文化、美食及娛樂元素兼備,而活動範圍東至雲咸街、南至堅道、西至水坑口街、北至皇后大道中,日後將推展至灣仔及其他地區。

另一方面,有見全球網上KOL(意見領袖)勢力崛起,旅發局今年將邀請內地、台灣、東南亞、澳洲及法國等地的KOL,分享其在港旅遊體驗。該局亦計劃就回歸20周年推出4個品牌廣告,並配合政府在海外舉行的相關活動中,組織香港名廚訪問團,將地道美食文化帶到法國波爾多、加拿大多倫多、英國倫敦及馬來西亞吉隆坡。

公爵府

mark1008 發表於 16-5-28 17:14
我個仔今年18歲,今年岩岩好考完DSE佢讀緊BAND2中學,平時唔太鐘意讀書,成績又唔太好,大概係全級八十幾左右
...

我個仔都早排都係咁樣同我講 唔知台灣定韓國有個競技賽入咗圍 我哋一家人都好支持佢 佢讀書一啲都唔叻 ,每日放學返嚟打機打到11點 但係而家十七歲喇, 佢有自己嘅諗法 佢同我講 如果我唔玩 遲啲到我返工嘅時候我就冇得玩㗎啦 聽到之後有啲感動 好似識諗咗 佢呢個年紀 一係就打機打到返工咁 一係就出街同啲朋友周圍去 絕對擔心佢喺街唔知識咗啲咩人 所以打機同佢去街 我會支持佢打機, 行行出狀元呀

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

世界變得好快
以前你都諗唔到打機可以打到搵成千萬
依家唔少例子
難保以後會變得更快
何不放手俾自己仔探索下?
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

洋房

建議你了解下你仔仔係咪真係打機方面咁有潛質先好……

公爵府

回覆樓主:

去到18歲啦,邊度有得唔畀, 畀著我會支持

複式洋房

回覆樓主 :
有冇近況分享下呀?
我覺得冇分邊行最好前景
唔鍾意做嘅
畀你大機構做廿年都可以只係職員仔
鍾意嘅幾年就上到位
當然要睇付出同能力啦
搵啱路自然事半功倍
最緊要佢對自己前途負責
唔好玩幾年搵唔到食就返屋企旨意你養就得喇

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章

支持! 比佢試下 la !

禁止訪問

男爵府

咁後生可以一試
同佢講比自己一年或半年時間
條路唔通既請再進修

大宅

和他分析前景不確實,只能當副業

複式洋房

建議你先參考他女朋友的意見

琥珀宮

mark1008 發表於 16-5-28 17:14
我個仔今年18歲,今年岩岩好考完DSE佢讀緊BAND2中學,平時唔太鐘意讀書,成績又唔太好,大概係全級八十幾左右
...

佢都成年,你有得唔批准咩

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

成為職業無打機咁有趣,電視有講過
所以比佢試下無防

首頁

尾頁

跳至