2016年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

公爵府

開心吸收勳章

carmen_colourfu 發表於 16-5-29 13:16
Hello!! 我會喺qe生呀!我除左媽媽u形枕同bb分隔床之外咩都未買呀,bb車可能唔咁快買住!
我唔知衫仔買夏季 ...
Hello,想問媽媽 U 形枕係咩嚟架?

公爵府

開心吸收勳章

想買厚包被,揹帶,同摺得浴盆,仲想要多張尿墊,沖涼液同洗奶樽液,bb 展、一田定吉之島平呀?我有 bb 展免費飛,所以會去 bb 展。其餘護協買左啲,又有人送衫仔。
護協都有 amor 和尚袍同尿墊,長短袖我都買左

公爵府

開心吸收勳章

carmen_colourfu 發表於 16-7-13 20:36
護協有衫仔賣??我唔知添!會唔會平好多架?
我琴日去左買呀,買左和尚袍,其他夾衣可以2手,慳啲錢。
都幾靚,我全買白色 amor 最平,蝴蝶結,無鈕,唔會壓親 bb, 又短袍,賴尿片都唔驚。
長袖冬天貴啲,好似93$,短袖好似54$。冬天厚身啲架。買左3件冬天厚長袖,短袖薄就4件。
我記得上年係女人街見過同樣牌子,都要80幾蚊件。。。
係護協一樓。
有其他色,但我買純白,唔想最貼身bb個件衫,都買咁多顏色

公爵府

開心吸收勳章

Amor 尿墊好貴,但簿,都147$,快乾
minimoto 尿墊好靚,但厚身,冬天都好用既,軟冧冧,78$
我每樣要左一件
紗巾都平,5條1pack, 23$,買左3pack
唔少得要買防蚊防曬,cherub rubs, 有 spf 8,3盒1,呢支都貴,因為孕婦同 bb 都用得,天然又保濕,一支都 cost me 好似168$,買左2支
琴日就咁掃
奶樽平過 sogo, 但個職員真係。。。我用 chu chu 奶樽,但想用 nuk 扁奶咀,個職員話唔得,點知買左1pack 試,係得既,又要返去掃奶樽咀。。

公爵府

開心吸收勳章

我記得上年一田掃 bb 洗衫液補充裝最抵,3包1pack,平都無人信,都係 38$.

公爵府

開心吸收勳章

carmen_colourfu 發表於 16-7-13 21:11
請問護協仲有冇其他嘢係抵買架?上網有冇得睇有乜嘢賣?
我無上網呀,因為都唔知上網有無野睇,我係護士朋友帶我入去行一圈,就咁買咋

公爵府

開心吸收勳章

仲買左有扣m巾10片,同純棉厚m巾10片,我都唔知夠唔夠用,每樣1包,每包都好似20$,都抵既,唔好買超薄喎,純棉超厚對傷口好

公爵府

開心吸收勳章

carmen_colourfu 發表於 16-7-13 22:03
請問呢啲你起邊度買架?我仲未有concept 要買咩?
都係護協呀

公爵府

開心吸收勳章

因為買成 set 走佬袋,又用唔晒,唯有散買,慳啲錢俾 bb 用啦。
我仲買左棉花棒,同埋水溫計,無水銀,係艦艇款,37$,冬天就要用,因為我一凍,怕錯手開太熱水同 bb 沖涼。
嚟緊再去女人街同花園街,想睇餵奶 bra, 我而家著緊孕婦底底,純棉,超好著,15$一條,係女人街買,但轉頭,想再買,又唔記得個檔口

公爵府

開心吸收勳章

carmen_colourfu 發表於 16-7-13 22:03
請問呢啲你起邊度買架?我仲未有concept 要買咩?
買啦買啦!買左你會好開心架!好似上癮咁,上嚟分享吓。不過,啲錢就。。。

公爵府

開心吸收勳章

大家要去 mothercare 望下,睇下有無啱夾衣或者出街衫仔,而家有貨品特價,好似買3件有5折

公爵府

開心吸收勳章

回覆 carmen_colourfu 的帖子

有呀

公爵府

開心吸收勳章

6-12個月大量特價

公爵府

開心吸收勳章

carmen_colourfu 發表於 16-7-19 12:42
THANKS!
放工去睇下先~~
半年後,我哋 bb 係4月份,可以入定6個月大既短夾衣,個陣又可以方便學爬。9個月大都係夏秋天,又可以入定短袖。一年後,就遲啲買啦

首頁

尾頁

跳至