在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

..

大宅

有心吾怕遲,我以前都系咁 ... 廿幾歲返夜學

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

fongfongchu88 發表於 16-6-1 08:21
有心吾怕遲,我以前都系咁 ... 廿幾歲返夜學
但樓主講緊返FULL TIME

複式洋房

唔會。不要再想啦,越想越老,到時就真系後悔啦。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

millk1106 發表於 16-6-1 08:18
就快24歲, 做左幾年野, 而家得HIGH DIP學歷, 黎緊想再讀埋DEGREE問題就黎喇~ PART TIME既DEGREE課程好多都 ...
唔遲 ,到42歲時可能會覺得24歲去讀 ft 根本唔係咩一回事, 唔讀成世個心囉囉孿. 我讀u 時見有同學/校友大我地幾年, 隔離班既人係top student 之一, 我一班係由high dip 轉黎讀degree.

學費你可申請grant/loan, 要俾家用的話咪搵 pt 做,好多大學生都係咁生活.

或者, 你讀OVERSEA大學既TOP UP DEGREE, 跟著跟隨你既工作經驗去搵本地大學讀pt master. 當你越多工作經驗, 學歷又多左時, 遠古年代既學歷對搵工影響有限.

男爵府

24歲好後生,25處可以做mature student。我有朋友,25歲讀Law,現已執業了很多年。

公爵府

回覆樓主:

可以考慮返学full time, 做工part time/casual.
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

仲好後生, 會考慮呀

大宅

我的育兒心得勳章 熱血勳章

我會考慮讀,到時再搵part time

大宅

首頁

尾頁

跳至