二手市場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

可以開名嗎!比人混淆左!用左更貴嘅錢買仲少嘅嘢!即係去超市5.9一包面!18.9.3包!

寶石宮

2023年兔年勳章

castle100 發表於 18-4-7 17:00
可以開名嗎!比人混淆左!用左更貴嘅錢買仲少嘅嘢!即係去超市5.9一包面!18.9.3包! ...

禁止訪問

買單車但比賣家說我強行整損腳踏滑亞令他要退回

寶石宮

2023年兔年勳章

adrio 發表於 18-4-17 22:34
回覆 Poyau 的帖子

第一次在這BK行買單車 無牌子是一對夫妻賣出幾新外表。好好快星期六晚從葵芳取回我們太 ...

爛脚踏

複式洋房

回覆樓主:

早幾日我賣了一架單車,400元,對方來取時已試過晒車,點知回家同我講佢以為錯我是另一人,似是想退回,但後來冇再說了。
而且一直以來那完
好的單車。冇穿冇爛的,今晚佢再打來話我車的腳踏爛了,自問一直車冇爛的。老公認為佢為了想退回,因她買錯了我呢架冇自動轉波的單車,想退,便刻意整爛,要我退,真心覺得好卑鄙,當初攪錯是她,她老公來試車都冇問題,行到,依家話甩成咁,過份,仲隊電話比個仔講,8歲,一家在說謊,迫仔說謊,仔同老公都講唔出。
我post出來,一來不值他行為,拆爛我的靚車屈我退回,二來免她快我一步,唱衰我,先發制衰人,所以希望相信我
我是堅持不回退的。
Pakma :sleep: ;-)

禁止訪問

禁止訪問

別墅

bktcc 發表於 08-10-21 14:28
本主題並非舉報區,會員可將個案列出

注意:

太沒有良心

大宅

wudang 發表於 18-9-15 11:35
太沒有良心

至憎D人呃人

大宅

Foracheng 發表於 18-9-18 02:12
至憎D人呃人

小心騙子~ 特徽係佢A/C是 冇、嘢、睇!! 用的是簡體字、或用妳睇唔明的英文 (好巴秘? 高人一等?) 口才可以好到呢~ 指鹿為馬! 個品呢~ 沒有最差、只有更差,正一駝衰晒!!
事緣早前搬屋 post d 袋上來清,點知發生了不愉快事件~

大宅

Foracheng 發表於 18-9-18 02:12
至憎D人呃人

(續)~話說我想放咗D袋,某人問我會否考慮換, 她用MK換我的TB (當時已有人要買我的TB) 仲話佢嘅黑色MK只用過两次,結果被佢成功游說出來換、然後見面時催我不用check, 再然後呢.. 原來佢的MK發晒霉,LOGO金屬牌刮花晒,我即刻app佢 佢當時應承我可換返,結果自訂咗唯一一個我去不了的時間(嗰日搬屋) 我冇應承佢 也有app佢問約其他時間,然後再搵佢電話已被cut 線之後仲block 埋我.. 再然後呢?有個A/C名係 jumpyo.. 嘅人add 我好細心問關於MK的一切包括價錢,扮到好欣賞個袋、但又俾唔起任何$甚至完全冇諗過買.. 好激氣,真係想叫佢食S.. 之後我驚覺佢其實與baking 12. 是同一人,因佢哋

大宅

Foracheng 發表於 18-9-18 02:26
(續)~話說我想放咗D袋,某人問我會否考慮換, 她用MK換我的TB (當時已有人要買我的TB) 仲話佢嘅黑色MK只用 ...

(續上小心騙子~) 因佢两嘅A/C 以往post 嘅資料都係delete 咗,係冇、嘢、睇㗎,而且每次上線時間都差唔多 )

~為免再有人被騙,現post 佢A/C名部分資料出來希望大家提高警惕:
王國A/C :
1. jumpyox
2. baking 12x

電話:
1. 9552849x
2. 9775566x

*因最近有mama app 問及我有冇俾(某)人呃 令我諗起這不愉快事件、而且佢仲有好多舊款袋同鞋可再呃人 特此分享 希望大家提高警惕
(以上A/C 同電話 no. 最後一個字母/號碼不在此公開免俾人話涉及私隱,相信醒目mama們明白&小心提防此人 )
唔post 上來 真係氣難下,也間接助長呢D人為所欲為,篇幅有限,所以分段 見諒!!

別墅

如果各位俾----->微信名為FCY_Baby, 微信號為Yauman520 恆生銀行: 363814153668 過左數,收唔到票, 比佢呃左,請PM聯絡我,希望有你們的報案編號,我們去報警時講埋,越多人報,希望警察快D做野!!唔想再有人受害,謝謝!!

懷疑同一人

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21868927

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21930191&pid=330538326&page=1&extra=#pid330538326

https://www.dcfever.com/trading/view.php?itemID=6733418

大宅

畀面勳章

yiu0220 發表於 18-10-3 01:20
如果各位俾----->微信名為FCY_Baby, 微信號為Yauman520 恆生銀行: 363814153668 過左數,收唔到票, 比佢呃 ...

已經中招我呢到有3位

複式洋房

放個袋放4個月 話4800約交收之後又話要留返自己用,咁4個月內up咁多次都冇念清楚?大家小心

大宅

linn89 發表於 18-10-21 21:02
放個袋放4個月 話4800約交收之後又話要留返自己用,咁4個月內up咁多次都冇念清楚?大家小心

原來係慣犯,都無諗過係bk比人騙(emoji)

大宅

wincybhk 發表於 18-10-23 20:56
原來係慣犯,都無諗過係bk比人騙(emoji)

我都俾佢吖呀究竟點可以追討,我已加入咗苦主whats app group, 有意加谷pm

大宅

Poo得好勳章 瞓得好勳章

bktcc 發表於 08-10-21 14:28
本主題並非舉報區,會員可將個案列出

注意:

又一欺騙acc:

MAN.YAU.FF

大家留意

男爵府

不吐不快,第一次俾人呃
大家都做人媽媽,個個為兒為女。點解唔可以積下蔭德?
一買一賣講個信字!所以交收時都看一看不是太殘太舊就算。點知返屋企睇原來爆晒口,一條有顏色漬,係洗唔到個隻!請問呢d人點樣做人阿媽?良心過得去?

大宅

回覆樓主:

如果想賣野請自己寫或努力推自己個post。我一直都係這裏買或賣2手東西,覺得大家都好有品。今次賣野明明有賣家留言話有興趣想約交收,我回覆私訊完就將件貨品包好。點知買家突然刪除留言,我再私訊問清楚。原來有賣家見佢留言就立即私訊佢約交收,我覺得另一個賣家好無品。

首頁

尾頁

跳至