婆媳關係

跳至

首頁
23456...7

尾頁

伯爵府

唔覺得你父母之前唔係咁喎
就咁睇佢地不嬲係咁
你地仲生兩個都唔知想點

洋房

回覆樓主:

親生嫁 如果我父母甘對我我一早走左絕對唔會受咁耐氣,湊住2個已經好辛苦,仲要受埋d精神壓力...

大宅

回覆樓主:

自己父母點會咁架

複式洋房

岩岩出左去
我一次過覆返
我未結婚前都同老公講過我一定要搵個肯同daddy mami住 照顧佢地既人
其實一開始陀緊大女既時候
我屋企人真係無野
重好關心我 日日打黎問我既情況
到生左大女之後都好好
重叫我同老公有咩唔開心就返去住
話呢度永遠係我地一家三口既第一選擇
之後其實係男家果邊發生左幾多事下
一黎就係我生左個女 唔係仔
99都唔鐘意咖啦
之後我老公佢重發現(係我老公見到 我見唔到)
62成日裝我裙底
所以老公就同62嘈起上黎
連老公既呀哥都鬧埋62一份
應該係老公呀哥都見到
之後99 姑奶就話我陀衰家 搞到家嘈屋閉
所以我就同老公返娘家住
同埋其實我老公佢宜家真係勁開心
一個星期見我地三母女一次
晚晚出街同朋友去玩
宜家重有Pokemon go有時佢返左屋企未
我都唔知
一見面個女扭計就發脾氣
唉 問佢搬屋既野 佢就只係話唔知
新屋 買野果d都係我搞
其實如果佢肯聽我呻 我都唔使上黎呻

複式洋房

同埋點解我唔係一早係娘家搬
因為佢地年紀唔係話大
所以未需要我地去照顧
想佢地有2人世界
之後點知99果邊搞到咁先搬返去

子爵府

akixschiu 發表於 16-8-8 19:32
岩岩出左去
我一次過覆返
我未結婚前都同老公講過我一定要搵個肯同daddy mami住 照顧佢地既人

咁仲型啦~~~講到你老爺裝你裙底咁變態~~~你老公同佢吵完大鑊搬走~~~但依家又可以搬返去住即係老婆冇跟住返去~~冇得再裝裙底~~~所以可以當冇事發生過???

你仲可以講到你同老公家下咁既分居生活~~~你老公過得不知幾開心~~正過單身啦~~~日日同朋友出去玩~~~話之你3母女死活~~~一星期先見得個女一次都可以對住個女發脾氣~~

問搬屋既野又十問九不知~~果個究竟係乜野老公黎~~睇黎平日都唔慌似個盡責既老公同老豆~~~唔怪得你父母咁唔鐘意你生啦~~~

子爵府

akixschiu 發表於 16-8-8 19:38
同埋點解我唔係一早係娘家搬
因為佢地年紀唔係話大
所以未需要我地去照顧

你講到咁~~~咁當初結婚為乜唔係搬出去兩公婆2人世界呢~~~硬係要痴完依邊痴果邊~~~

奶奶果邊出問題時~~~你父母都年紀唔係大啦~~未需要你照顧架~~~咁為乜又唔一家三口搬出去住呢~~~

老實講啦~~~你父母咁唔鐘意你老公~~同成日鬧你~~~好大部份都係你地兩公婆自己造成~~~

你父母既行為係唔岩~~但只係表達既問題~~~又狠唔下心趕你同d孫出去~~~但見到你兩公婆咁既生活態度又火滾

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

如屋主到65歲,就算你除名,房署都唔會叫他們轉細屋,祥情可去房署再問

複式洋房

美菲絲 發表於 16-8-8 19:56
咁仲型啦~~~講到你老爺裝你裙底咁變態~~~你老公同佢吵完大鑊搬走~~~但依家又可以搬返去住即係老 ...

佢宜家對我地三個時好時壞
但係佢之前真係好好脾氣
我地一齊咁耐 我都未見過佢發脾氣

複式洋房

美菲絲 發表於 16-8-8 20:17
你講到咁~~~咁當初結婚為乜唔係搬出去兩公婆2人世界呢~~~硬係要痴完依邊痴果邊~~~

奶奶果邊出問題時~~~ ...

因為當初我話要搬出去99
99喊哂口求個仔唔好搬
之後我就心軟 覺得算啦老人家都係想成日見個仔
點知 我老公果日就同佢地嘈到咁
嘈到我老公話要即晚走 唔想再留底
之後搵唔到屋就想去娘家到住住先
所以之後先要提出想搬出娘家既想法
同埋從來未諗過申請公屋
因為自己能力可以出去租屋
到佢地老左返黎照顧佢地

複式洋房

adaleung0716 發表於 16-8-8 21:42
如屋主到65歲,就算你除名,房署都唔會叫他們轉細屋,祥情可去房署再問

我屋企人未夠數 其實我都諗住唔申請咖啦
因為我老公過左4人家庭數

複式洋房

同埋我屋企最大控制權其實係我媽
我daddy係後父
所以有人問我點解兩個都會一齊鬧
係因為我後父唔會幫我

水晶宮

cheung2013 發表於 16-8-8 16:42

是丫,如果她講的屬實,甘真是完完全全自己攞來賤,仲累 ...

一時話要同父母住照顧父母、一時話佢地未老到要人照顧希望係膠啦、唔係小朋友好可憐、其實兩個大人、點解結婚生埋都唔獨立呢⋯⋯

如果係真、樓主老公又太開心、日日去街、老婆女都唔駛理、同埋有冇俾家用架

複式洋房

luckybaby2011 發表於 16-8-8 22:26
一時話要同父母住照顧父母、一時話佢地未老到要人照顧希望係膠啦、唔係小朋友好可憐、其實兩個大 ...

佢有比家用 就係好似比左家用大哂咁
兩個女都係我自己湊 無人幫過我
一星期見一日 個大女都3歲
連去食野都唔會諗下有岩個女食
連小小野咩都話唔知
我鬧佢 佢就話自己蠢

子爵府

akixschiu 發表於 16-8-8 21:55
同埋我屋企最大控制權其實係我媽
我daddy係後父
所以有人問我點解兩個都會一齊鬧

你已結婚,生咗兩個女兒
係大人啦
要學習成熟既思考

倒轉去想
你同老公掉轉
如果你俾男家閙,趕走
而你老公依舊同囡囡bb留下
因為唔想同佢父母反面
你有甚麼反應?
網友會有甚麼反應?

你係大人啦
認真思考一下
你,老公,囡囡,bb 先係一家人!
「除非你想離婚」

父母行為不可理喻
你繼續留下係於事無補
可能搬走會小啲摩擦
等時間過去,關係可能有轉機。

美菲絲    發表於 16-8-8 23:04

子爵府

akixschiu 發表於 16-8-8 21:44
佢宜家對我地三個時好時壞
但係佢之前真係好好脾氣
我地一齊咁耐 我都未見過佢發脾氣

咁你自己諗下你老公發生乜事啦~~~

正常一個從未發過你脾氣既老公~~~~又點冇啦啦變成會對個一星期只見一次既老婆同女發脾氣~~~仲要時好時壞~~~~

子爵府

akixschiu 發表於 16-8-8 22:34

一星期見幾個鐘頭
你想有幾 close?
點可以同日日見比較?

你再唔快啲搬,就只有離婚呢條路

子爵府

akixschiu 發表於 16-8-8 21:50
因為當初我話要搬出去99
99喊哂口求個仔唔好搬
之後我就心軟 覺得算啦老人家都係想成日見個仔

你自己睇下你自己幾矛盾先得~~~你做既野同你諗既野完全夾唔埋~~~~

結婚前諗住要個老公會將來返去同你照顧你父母既~~~~但冇啦啦個奶奶喊兩喊就搬入去同住~~~~

咁我想問~~~到過多十年八年~~~唔通奶奶忽然會唔想見到個仔??奶奶唔會老???奶奶到時唔需要人照顧??到時你地搬走留返佢冇人理??定係你到時諗住同奶奶你老你既事~~~我要返去照顧我父母啦~~拜拜??

好啦~~~話即時搵唔到屋~~所以去娘家到暫住~~~咁冇問題~~~但一住住到細女都生埋~~~仲過埋3年添~~~~依然未搵到屋??你所謂既暫住都好得人驚下囉~~~~

子爵府

akixschiu 發表於 16-8-8 22:34

講真~~~唔怪得你老公架喎~~~你話佢冇幫你~~~佢點幫???佢都俾你父母趕走左囉~~~你又死唔搬出去同返個老公住~~~~

個老公本來有老婆有女~~~冇啦啦搞到變左單身漢咁~~~就算你老公有第二個~~~都係你搞成~~~
你老公會答你咩都唔知就更架啦~~~佢既日常生活中根本冇老婆仔女~~~咁冇啦啦佢會知d乜??識d乜呢??做老公做老豆既責任感係要練出黎架~~~唔會有人忽然間識做人老公識做人老豆~~~~

倒轉係你~~~都唔係忽然間識做人呀媽啦~~~都係邊湊邊學架啦~~~~

家陣你除左用佢d錢之外~~~有咩俾到過你老公???兩個後生夫婦咁分開法~~~身理同心理都頂唔住啦~~~

翡翠宮

畀面勳章

你老公講得岩,靜雞雞搬左先what's app通知佢地,免得又做一次大龍鳳,又搶女又呼天搶地

你唔怕同佢地反面,自然輪到佢地驚你反佢地面
日日是好日

首頁
23456...7

尾頁

跳至