美容扮靚

跳至

首頁
12345...19

尾頁

別墅

2016年9月7日更新:開左ig去做記錄,JM有興趣就follow我丫
IG: fattykay725

2017年9月3日更新:

背景介紹
我由2016年8月開始減重,減重前已知嘅最重體重係211.4磅,
由2016年8月至今(2017年9月)已經進行左一年有多,
暫時減左70幾磅,fat rate由56.9%減至27%左右,仍然有十幾磅努力中。

用嘅方法係回歸最基本、最原始嘅減重方法:
1. 飲食控制 - Joined 米施洛嘅減肥計劃,合共13個減肥期+3個月維持期,如果有興趣嘅JM可以自己PM我,識答嘅都會盡力答
2. 做運動 - 跑步、游水、Bouncing、Yoga、hiit、combat、無氧、TRX.....好多運動依家都有做,有興趣可以睇我嘅運動分享,或者直表DM我。

2017年9月面臨減肥以來最大困難,就係Fatty Kay要去韓國半年讀書,
生活環境完全改變,亦未必可以自己煮飯食,
但減肥計劃仍然進行中,希望可以更加fit咁返黎香港!!
希望呢個記錄大家繼續支持啦!

最後同大家分享我最高峰時嘅相片同2017年8月底影嘅相片,
講個秘密大家知(!?)....係同一件衫黎!!!
進度更新:
  • 2016年8月6日 Day0 210.4磅
  • 2016年8月16日 Day10 206.4磅 (#19)
  • 2016年8月19日 Day13 205.6 (#42)
  • 4. 2016年8月22日 Day16 204.0 (#52)
  • 2016年8月29日 Day23 200.8 (#78)
  • 2016年9月3日 Day28 200.2 (月結減左10.2磅)
  • 2016年9月7日 Day32 198.8 (終於趺穿左2字頭!!!) (#82)
  • <<減重一個多月的小小分享>>(#87)
  • 2016年9月11日 Day36 198.4(#95)
  • 2016年9月14日 Day39 196.0(#99)
  • 2016年9月18日 Day43 195.4 (#103)
  • 2016年9月22日 Day47 193.8 (#104)
  • 2016年10月1日 Day56 191.4 (#105)
  • 2016年10月2日 Day57 近照更新(#110)
  • 2016年10月8日 Da63 189.2(#116)
  • 2016年10月11日 Day66 188.8(#126)
  • 近照更新 (#128)
  • 2016年10月26日 Day81 183.0 (#139)
  • 2016年11月4日 Day90 180.6 (#143) 近照更新+米施洛會員推薦優惠
  • 2016年11月17日 Day103 179.0,fat rate由最初嘅56.9%減至39% (#160)
  • 2016年11月30日 Day116 174.4 (#162)
  • 2016年12月21日 Day136 171.0 (#171)
  • 2016年12月23日 Day138 減肥前後照對比更新(#174)
  • 2017年1月3日 Day150 168.2 (#175)
  • 2017年1月21日 Day168 (163.6) (#188)
  • 2017年2月1日 Day179 161.4(#189)
  • 2017年2月20日 Day198 159.4
  • 2017年3月1日 Day207 159.0(#198、近照更新)
  • 2017年3月6日 Day212 155.6 (#201、近照更新、運動分享)
  • 2017年3月15日 Day221 運動分享、近照更新(#225)
  • 2017年3月23日 Day229 運動分享(#226)
  • 2017年3月28日 Day234 154.2 (#228)
  • 2017年4月12日 Day249 150.8 (#252) 完成第6個10KM分享+米施洛會員推薦優惠
  • 2017年4月13日 Day250 (減肥前後照對比更新 #253)
  • 2017年4月27日 Day264 148.4 (#256)(減左超過60磅啦!+「究竟跟營養師係未一定減到?」分享
  • 2017年5月8日 Day275 148.0 (#257) 米施洛200蚊Coupon分享
  • 2017年6月2日 Day280(+20日休息期去旅行) 144.6 (#258)
  • 2017年6月15日 Day293 141.0 (減左足足70磅啦!)
  • 2017年7月12日 Day320 140.0 (經歷可怕的平台期中)
  • 2017年8月15日 Day354 138.4 (#320)
  • 2017年8月26日 Day365 137.4 (近照更新 #335)
  • 2017年9月3日 Day373 137.0 (出外留學+減肥持續中 #336)
  • 2017年11月30日 減肥暫停中 129.8 (#341)
  • 2018年9月28日 (#359)

大宅

fattykay 發表於 16-8-15 15:45
「肥->減肥->翻肥->減肥->再翻肥」,呢個應該係好多肥妹肥仔都一直身處嘅無間地獄,而Fatty Kay過去26年就 ...

加油呀!一齊努力!

別墅

lovelygirlgirl 發表於 16-8-15 16:14
加油呀!一齊努力!

我會加油架!
希望用13個月去揾返健康!

大宅

fattykay 發表於 16-8-15 19:26
我會加油架!
希望用13個月去揾返健康!

我同你差不多重,最多只係減过20磅咋。我地一齐努力呀!

侯爵府

回覆樓主:

加油呀!我喺31/5開始減,暫時減左20磅

大宅

sandwich 發表於 16-8-15 20:01

好勁呀!我越減越肥

侯爵府

bebe2009 發表於 16-8-15 20:49
喎好勁呀!我越減越肥

大家加油呀!

大宅

好勁呀!

侯爵府

lovelygirlgirl 發表於 16-8-15 22:39
好勁呀!

一齊加油呀!

伯爵府

回覆樓主:

努力呀!我最近都復胖,要重新出發

大宅

fattykay 發表於 16-8-15 15:45
「肥->減肥->翻肥->減肥->再翻肥」,呢個應該係好多肥妹肥仔都一直身處嘅無間地獄,
而Fatty Kay過去26年就 ...

大家努力

大宅

加油

別墅

回覆樓主:

我都減緊肥 一齊加油

伯爵府

樓主你喺邊到上學游水呀?

大宅

一齊加油

別墅

SullytheMonster 發表於 16-8-16 19:16
樓主你喺邊到上學游水呀?

我係快X坊到學~因為上網見到佢地有女士游水班,價錢都唔貴,但我今個星期日先係第一堂,學完同大家報告ok 唔ok~~

別墅

jm 都係係米記到減?

侯爵府

fattykay 發表於 16-8-16 20:51
jm 都係係米記到減?

冇呀!我只係稍為改變吓飲食(食得清淡D,多菜少肉)同埋一星期有四至五日晚飯後落平台急步行

別墅

更新過去十日嘅進度

2016年8月6日至16日 210.4磅->206.4磅
我係8月6日第一次見營養師,所以以呢一日開始計起,
直至今朝上磅,累計瘦左4磅。

其實減過咁多次肥,我當然明白營養師都只係輔助,
跟唔跟到餐單,落唔落到磅都係靠自己,
當然營養師最重要係提供專業嘅指導,
等自己唔好亂咁減,或者食太少..
少到新陳代謝都慢埋。

呢十日我跟餐單都跟得9成足,
運動就係做stepper,大約隔日隔日做,
所以10日落到4磅,對於我呢個磅數,
唔算係特別多......(因為其實好多都係水)。

黎緊星期日開始就會去學游水,
希望學到基本之後可以用黎減肥,
因為比起stepper,始終覺得游水係全身運動,
效果一定會好好多架!

打住咁多先,唔知有冇JM都可以一齊分享下!

禁止訪問

首頁
12345...19

尾頁

跳至