美容扮靚

跳至

首頁
45678...19

尾頁

別墅

camanbi 發表於 16-9-14 15:52
想問你跟邊間營養師減?幾錢? 我都好需要減肥

我跟米施洛,價錢要視乎你減幾多同減幾耐架!

別墅

camanbi 發表於 16-9-14 15:52
想問你跟邊間營養師減?幾錢? 我都好需要減肥

你可以預每個月一千尾到二千頭....
米記就可以做12個月分期

別墅

Day 43

進度更新
196.0 --> 195.4(-0.6磅)
ig: https://www.instagram.com/p/BKezpRugqTz/?taken-by=fattykay725

呢幾日冇咩點落磅,應該受Period影響。
唔知有冇JM有同樣嘅問題....
就係重到連親戚都嫌棄你,
邊個親戚?未就係大姨媽囉!

我自從1年半前體重破200之後..
d Period一直時有時無,
有時3-4個月都唔黎,只好去睇醫生拎藥等佢黎。
有段時間我仲以為自己有多囊卵巢综合症,
好好彩睇婦科照左唔係呢方面嘅問題,
終究都係因為肥啦!

落左15磅,今次d period係自自然然自己黎,
我真係形容唔到個種感動,
以前正正常常遷覺得period黎個陣好煩,又腰痛又唔方便,
經過呢年幾先明白女人有正常嘅經期真係好重要!

雖然被Period打亂晒呢個假期嘅計劃,
本身諗住可以獨狂游水同跑步,暫時都要休息下先,
希望完左period之後會有大躍進啦!

別墅

進度更新

IG: fattykay725
Day47 195.4->193.8

尋晚見多次營養師....營養師就開心放假啦~~~~
佢留下嘅就係2個星期嘅餐單俾我,
今次重要有新嘅特別餐......叫BB餐,
聽個名就知份量唔多,冇咩野食...
今鋪真係要做FATTY BB 啦!
希望星期後見面可以俾個驚喜營養師啦!

其實我一直跟餐都跟得幾足,
因為我盡可能都會屋企準備食物,
所以d肉同d飯同量過晒度過晒,
出街食飯我都一定會叫餐廳俾多個碗仔我,
用個碗去量要食幾多飯/麵,令盡量食得準確d!

營養師每個月平均要千幾蚊架!
所以當我每日一覺起身.....就知道自己已洗左幾十蚊去減肥,
都真係冇跟唔足嘅理由!加油!Oush!

別墅

進度更新:

193.8->191.4

好耐冇更新...
唔知仲有人有睇呢個post呢....
如果有人仲睇緊留言同我Say個hi丫......

好,入正題!
終於減左20磅啦!
話快唔快....進度算滿意啦!
近排好努力最運動,
而且感受到身體做運動嘅耐力愈來愈好!
我亦學識遊水啦~~雖然遊得唔叻,
但都可以慢慢咁一次遊到一個塘~
今次減肥真係好多得著!
我從來冇諗過運動會成身自己生活嘅一部份,
甚至依家好享受做運動嘅時間!
唔知努力緊嘅各位進度又點呢???

大宅

fattykay 發表於 16-10-1 14:16
進度更新:

193.8->191.4

加油

伯爵府

樓主你好勁!加油!
想問你一個無聊問題,你去游水會著咩款泳衣?自己有心理關口唔想露啲肥肉出嚟

別墅

SullytheMonster 發表於 16-10-2 12:41
樓主你好勁!加油!
想問你一個無聊問題,你去游水會著咩款泳衣?自己有心理關口唔想露啲肥肉出嚟
...

我依家著緊個件係長袖長褲嘅泳衣,好似人地d 潛水衣咁,因為我都真係十級驚會曬黑/有印,同盡量包到幾多就幾多。我個件都係淘寶,百幾蚊人仔有一套。

伯爵府

fattykay 發表於 16-10-2 13:53
我依家著緊個件係長袖長褲嘅泳衣,好似人地d 潛水衣咁,因為我都真係十級驚會曬黑/有印,同盡量包到幾多就 ...

thanks!! 介唔介意俾條link我? :)

別墅

SullytheMonster 發表於 16-10-2 14:19

thanks!! 介唔介意俾條link我? :)

上身:
http://b.mashort.cn/h.0I1cVI?sm=24652f

呢個一買要買一套(長衫加短裙褲) ,但我條褲係另外買既:

http://b.mashort.cn/h.0I1OAP?sm=9f4640

別墅

回覆樓主:

近照更新
Day57 191.0

https://www.instagram.com/p/BLDzCoLgDfc/

減左20磅,身型先慢慢開始睇到變化。 呢條裙係幾個月前買,個時仲210磅,著落去右一舊肉左一舊肉,仲要爆爆地,雖然依家仲係好肥,但只少著得落先!! 要繼續努力先得!好多以前買落嘅衫先著得返呀!!

大宅

回覆樓主:

加油呀!我都join左米記 到左keep fit期 不過未到目標體重 所以諗住繼續自己減 一齊努力!

別墅

caring_child 發表於 16-10-2 20:52
加油呀!我都join左米記 到左keep fit期 不過未到目標體重 所以諗住繼續自己減 一齊努力!
...

差得多嗎?我都覺得其實學識左點樣食,自己繼續減都冇太大問題, 一齊加油!其實我依家先完成 20/90 磅!要繼續努力先得!

大宅

回覆樓主:

因為本身join係短過預計標準 目標自己減多20磅
不過而架我注意fat rate 多過磅數~ 可能會試下weight training

伯爵府

fattykay 發表於 16-10-2 14:39
上身:
http://b.mashort.cn/h.0I1cVI?sm=24652f

thanks

別墅

fattykay 發表於 16-8-15 15:45
9月7日更新:因為我唔係好識係FORUM Upload 相,
所以開左ig去做記錄,JM有興趣就follow我丫
IG: fattykay7 ...

Day64 191.4(emoji)189.2lb (見到另一個字頭啦❕)

ig: fattykay725

營養師話我進度好好,
呢3日放假可以食返高份量,
唔通佢怕我減得太快!?(emoji) 上個月合計跑左70幾Km,
希望今個月可以累計跑超過100km!

早兩日見到惜食堂搞左個「全城跑素」活動,只要跑完upload 個app screen cap上ig, 再tag埋 #runforgreen, 康宏保險就會每KM 捐一個飯盒俾惜食堂,見到個活動好開心!岩晒我!又可以跑多d, 又可以幫手做慈事!各位JM一齊參加啦!

侯爵府

回覆樓主:

勁!繼續加油!

複式洋房

樓主加油啊!

別墅

green_bunbun 發表於 16-10-8 20:21
樓主加油啊!

我會努力架!!

別墅

sandwich 發表於 16-10-8 16:57
勁!繼續加油!

你進度okay 嗎?

首頁
45678...19

尾頁

跳至