醫護健康

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

媽媽陀bb 時食嘢都要小心啲. 還有免疫針禍害很大的.

https://www.youtube.com/watch?v=5CVLhlckoGU

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

禁止訪問

大宅

咁又唔一定

禁止訪問

伯爵府

lammmwon 發表於 16-8-30 00:01
我覺得而家D家長太保護小朋友啦!
呢d又唔點得, 果d又唔準試, 我自己由得ar b爬地下,咩都食2 啖,
佢而家d ...

一定唔係囉!我以前都信湊bb不可以太乾淨, 否則抵抗力差, 但以前我經常任佢週圍摸,週圍爬,結果搞到佢經常病, 反而現在我緊張左, 教佢唔好亂放野入口, 摸完野要洗左手先可以食野, 凍要著衫,熱要除衫, 平時又用精油打定底, 而家即使轉天氣引發氣管敏感,都只要1個禮拜而好好多, 仲唔需要出九龍睇專科, 只睇屋企樓下的普通科醫生都搞得掂

禁止訪問

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

我就覺得,係依家啲野太多化學物。令到身體的自我保護系統出問題。
例如:日日飲嗰啲水,其實有好多氯氣或化學成分在內。只不過係適合飲用。仲要一定煲嚟飲。
咁。。。沖涼水、洗碗水、洗衫都不會煲。日日係咁用,啲化學成分慢慢的進入我們的身體。

又多一個例子:好多國家都已經話啲沐浴露、洗頭水開始多菌又多化學品。

洗完頭、洗完碗、洗完衫啲化學品唔會分解,又沖出大海,啲魚又接化學品,啲泥土又有。唉。。。自己人類又食返。呢樣野都唔係咩新聞。

禁止訪問

大宅

lammmwon 發表於 16-8-30 00:01
我覺得而家D家長太保護小朋友啦!
呢d又唔點得, 果d又唔準試, 我自己由得ar b爬地下,咩都食2 啖,
佢而家d ...

我直情俾佢坐地,爬地(我指係商場)咪又係濕疹到而家。。。
野食真係唔敢亂俾,麵包,魚類,...等等,試過出街佢忍唔住食我啲炒飯,等
未食完塊面已經一達達,rrr。
作為媽媽,好難放心咩都俾佢食。
最多幾啖囉。

大宅

我女都有鼻敏感,見到佢朝朝早打乞嚏洗鼻水眼水就辛苦。宜家啲空氣差,食物又多化學野,根本擾亂晒成個免疫系統。以前啲小朋友邊有宜家咁易病‥
歡迎加入電子書緣館!一齊分享你喜歡嘅文章

別墅

凍飲雪糕游水。
起因:身體濕氣重。戒凍飲少雪糕。不游水。避免受寒。我戒凍飲一年半後,
濕疹斷尾, 過敏消失。
中醫對身體的​​認識才是正確的。

別墅

凍飲雪糕。游水。受寒。

首頁

尾頁

跳至