自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

回覆:大家覺得水瓶座的人係點?

我係水瓶…我入黎睇下覺得自己唔似水瓶

ferrari2007    發表於 16-9-4 15:46

珍珠宮

甄太太 發表於 16-8-31 17:24
我識兩個水瓶男都專一wor

我無識過水瓶男,不過我睇星座書話水瓶座係最差情人,某程度上我認同!

翡翠宮

gloriatutor 發表於 16-8-31 12:12
忽冷忽熱, 難捉摸, 諗既野/logic同其他人好唔同, 好理性 (理性到有時我覺得有d冷血/冇人情味.....e.g. 睇新 ...

我另一半係水瓶男. X2
不過我果個冇你呢個咁好,咁有才華! 我果個係超情緒化,只係隔幾秒就可以完全變樣或者突然冷淡到好似得罪左佢咁!我都唔知點解會嫁左比佢!!

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

scheong 發表於 16-8-31 17:26
水瓶座嘅人多數心目中有一把尺,對自己欣賞嘅人,擺在好高好高位置,並且言聽計從!

你一定有一些過人優 ...
係, 但我都唔太知自己有咩優點..

佢講過一d, 但我覺得都係好平常/ 其他人都會咁對自己另一半.

子爵府

自私自我自大

侯爵府

scheong 發表於 16-8-31 16:46
水瓶座係十二星座中最差情人!

唔專一,又鍾意同分咗手嘅前度藕斷絲連!

Err... 我係水瓶女, 我幾專一喎, 未試過同時有兩個(雖然個心想)

亦冇同任何前度藕斷絲連喎

我細佬都係水瓶座, 佢直情係痴心情長劍, 由頭到尾只愛我弟婦

我同細佬同月同日生(唔係孖生), 兩個性格完全唔同... 我比較樂觀但自我啲同對其他人冷漠啲, 我細佬比較warm, 一啲都唔自我。我媽話我兩個雖然同父同母兼同日生,但完全唔似兩姊弟

子爵府

畀面勳章

scheong 發表於 16-8-31 17:37
我無識過水瓶男,不過我睇星座書話水瓶座係最差情人,某程度上我認同!
...
我識過雙魚座,白羊座,都唔專一,好差!

其實我懷疑緊星座準唔準,定紫薇八字更準!

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

fatchu@home 發表於 16-8-31 17:38
我另一半係水瓶男. X2
不過我果個冇你呢個咁好,咁有才華! 我果個係超情緒化,只係隔幾秒就可以完全變樣或 ...
我果個都冇乜才華佢只係好鐘意睇書, 研究d佢鐘意既野...佢係對國家大事/政治/政府政策/歷史/經濟銀行體系呢d有興趣...
好似最近就黎選舉, 我問佢野佢就滔滔不絕咁講...
但佢本身事業唔係特別成功, 又唔識音樂, 又唔算浪漫, 其實冇咩才華...

隔幾秒就可以完全變樣或者突然冷淡到好似得罪左佢咁 <<以前都試過, 講真真係勁乞人憎同埋會令人好冇安全感, 講句野都要就住就住....所以之後我會盡量唔做d令佢變臉的事...就算唔覺意做左, 都馬上哄返佢 水瓶男真係超級麻煩

珍珠宮

pandafong 發表於 16-8-31 17:00
你老公係咪比你?

應該話佢係山羊,支配慾強,想要食住「水瓶」,但可惜水瓶太自我,又鍾意自由,佢食極都食唔住,所以佢好唔好彩!

男爵府

我係水瓶女,覺得自己勁情緒化,表面鍾意social,內裡鍾意收埋自己,感性遠遠大於理性,鍾意藝術。

估唔到最後搵左個唔夾既處女座做老公

珍珠宮

甄太太 發表於 16-8-31 17:42
我識過雙魚座,白羊座,都唔專一,好差!

其實我懷疑緊星座準唔準,定紫薇八字更準!

星座書一般講大路嘢,真正硏究一個人嘅性格要睇埋出生地,月亮星,太陽星等!

不過一般情況,水瓶座人又真係令人難以捉摸,諗野天花龍鳳,水瓶人有時自己都唔知自己想點,好容易令身邊人無所適從!

子爵府

好媽媽勳章

回覆:大家覺得水瓶座的人係點?

我成日同c6講一兩個字,唸住佢會明我想講咩,點知佢成日get唔到,激死我,我係水瓶座

侯爵府

scheong 發表於 16-8-31 17:52
星座書一般講大路嘢,真正硏究一個人嘅性格要睇埋出生地,月亮星,太陽星等!

不過一般情況,水瓶座人又 ...

唔係,我係水瓶座,我啲好朋友話我個人好practical,我亦從來唔會諗到天花龍鳳,我一向都好理性,考慮事情好簡單,著重邊種方法回報率高(即係點用最少錢最少effort時間等做到我想要嘅效果)。

其實就算孖生姊妹性格都唔同啦,所以我一向唔太信星座

大宅

回覆樓主:

我是水瓶女,我認同我自我中心,我認為對的就是對的,很主觀。所以,我對事情會有一份堅持執著。我覺得自己對人忽冷忽熱,這是由於腦中被另一事情煩擾著,鑽緊牛角尖。還有,我是公平主義者,愛強出頭,愛爭取合理的結果。

珍珠宮

tsewong 發表於 16-8-31 17:41
Err... 我係水瓶女, 我幾專一喎, 未試過同時有兩個(雖然個心想)

亦冇同任何前度藕斷絲連喎:nothi ...

我都係水瓶人,算做專一個隻!

但我睇星座書時,話水瓶座係最差情人其中一個星座!好奇心強,容易見異思遷,當好奇心被滿足後,就會食回頭草!

我覺得呢個可能性對水瓶人都幾高下,但實際上呢到見到好多唔同意!

大宅

pandafong 發表於 16-8-31 16:56

侯爵府

scheong 發表於 16-8-31 18:07
我都係水瓶人,算做專一個隻!

但我睇星座書時,話水瓶座係最差情人其中一個星座!好奇心強,容易見異思 ...

我之前有兩個ex都係鍾意咗第二個後同我分手架, 一個係雙魚, 一個係天蠍...我係被飛嗰個

我其他水瓶friend都冇乜邊個花心喎

咁我係幾自我嘅, 而且有ex嘅 comment 話我太理性同冷漠, 所以唔係一個好情人囉

大宅

TreeLover 發表於 16-8-31 17:49
我係水瓶女,覺得自己勁情緒化,表面鍾意social,內裡鍾意收埋自己,感性遠遠大於理性,鍾意藝術。

估唔到 ...

中曬

伯爵府

我係水瓶 忽冷忽熱 我近年都好覺 對朋友係 c6當年追我又係試過咁

伯爵府

係咪水瓶座都無人食得住!反左面就唔認人!

首頁
23456...7

尾頁

跳至