懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

三角枕,半月枕,飲水,起身行,乜都試過,都係咁踢到訓唔到,腰又痛,個肚已成43吋,都唔知點捱多十星期開刀。晚晚坐到四五點咁濟,有無人同我一樣?點算?

別墅

我都係啊,晚晚BB都好活躍不停踢肚仔我問過出面d姑娘 佢地話可以試下同bb講"媽咪要訓啦,你都乖乖訓啦。 "既說話 話都有幫助喎,同埋試下播溫和d既音樂 有助令bb同你睡眠。姑娘仲話遲d播得多bb就會知道聽呢段音樂就會訓教。 但我就未試 因為好懶同埋我本身都幾夜訓所以用五著

伯爵府

輕輕拍下佢,用被遮住佢

男爵府

RockMusicLover 發表於 16-9-8 04:17
三角枕,半月枕,飲水,起身行,乜都試過,都係咁踢到訓唔到,腰又痛,個肚已成43吋,都唔知點捱多十星期開 ...

我果時25w到亞b又係咁。我知佢想我郁下。轉另一邊瞓

大宅

回覆 RockMusicLover 的帖子

我果個都係,日踢夜踢,夜晚一訓落床就好似o係裡面打功夫咁我會拍下佢,同佢講媽媽要訓啦,你都要一齊訓架啦~不過唔係次次得而且已經30週~空間少左d,越黎越大力有時可能係你個姿勢令佢唔舒服,所以不停郁,我會轉左轉右或者平訓一陣,睇下咩姿勢會好d~

雖然有時被佢搞到無得訓會有d忟,但佢識踢識郁證明好健康,係驚過度活躍左d啫

大宅

我由12wk開始輕輕篤個肚2下, 再講「天黑啦, 爸媽要訓教,你都要訓啦」 bb就會安靜, 衣家17wk, so far 都ok
除非個胃唔舒服先訓唔到

P.S. 研究話bb大約8-12pm 最活躍

翡翠宮

你個bb都好活躍咼,最後階段其實係好辛苦嘅

公爵府

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

活潑BB.......開心呀...

複式洋房

哈哈~~我個b都係咁~由2xw到而家37w都係咁~~
不過~佢好醒ga~~我訓落床時~就同佢傾下計~話佢知要我要訓la~~
我未訓著時~佢會微微郁下~~~
但我老公話~我一訓著左.....佢就打工夫ka la~~
比日頭仲郁得勁~~~
好彩我唔醒訓....訓得著~就一覺到天光~~~
我醒~佢又唔郁ka la.....好奇怪~~

不過~我平時返工~公司好靜~~佢唔會成日郁得好勁.....
可能~日頭郁唔夠ar~~

複式洋房

我都係,有時11點可以踢到三點係咪仔仔活躍d??可能要試下訓之前同爸爸一齊安撫下佢先

子爵府

嘩妳咁厲害,28wks 43 寸肚?我都係28 wks, 得35 寸( 已係第二胎)
我B 都係臨訓會踢架,不過動作唔會好誇張,所以佢有佢踢,我會照訓...有時真係動得利害,就同佢講下嘢摸下肚咁,慢慢佢都會靜下來(咁佢始終都要訓覺架嘛)

複式洋房

回覆樓主:

我23w已經晚晚喺度打功夫,有時仲玩到天光。用任何方法都訓得唔好

珍珠宮

我果個都系,通常夜晚先來興奮。有時半夜我起身屙尿,BB就跟住醒,然後不停郁,所以我好難再訓翻。

大宅

回覆樓主:

我就幾好彩,臨瞓前半瞓半坐佢會郁,但一到瞓覺側身佢就只係輕微郁下揾岩個位。
跟住我同老公會同佢講晚安,佢就好乖啦。
我係2016年9月準媽媽~ 多多指教!

別墅

RockMusicLover 發表於 16-9-8 04:17
三角枕,半月枕,飲水,起身行,乜都試過,都係咁踢到訓唔到,腰又痛,個肚已成43吋,都唔知點捱多十星期開 ...

失眠情況其實好難改善, 夜晚睇電視一次過可以睇四五個鐘

別墅

我宜家25周幾,兩星期前開始夜晚10點幾就好活躍,好彩12點前佢就會夠皮去訓,暫時對我都唔係好大影響我覺得佢聽spa music 會靜d,動作無聽交響樂咁大,你可以試試

複式洋房

melanietsangbb 發表於 16-9-8 14:10
我由12wk開始輕輕篤個肚2下, 再講「天黑啦, 爸媽要訓教,你都要訓啦」 bb就會安靜, 衣家17wk, so far 都ok
...

17周好可能未開始郁。。。

複式洋房

回覆樓主:

我而家29周,26,27周開始又係晚晚都訓唔到,訓到2,3個鐘就要去廁所,之後就訓唔返,眼光光等天光

阿仔由朝到晚係我肚裡面不停郁郁郁,叫佢停下都唔聽, 不過我今早唱歌比佢聽(心入面唱),叫佢一齊訓覺,佢居然好乖無再郁來郁去,我可以好舒服咁連訓左5個鐘

首頁

尾頁

跳至