自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

千其唔好用Lotpost樂郵集運,我7月時在日本買貓食品集運過黎,足足少左30件,金額大約$300 HKD,仲未計被收左既運費,現在追討無門。
打佢電話無人聽,whatsapp幾日先覆一兩句,試過親身上辦工地址︰官塘駱駝漆大廈3座11樓H室,不但無招牌,仲係空鋪一間,而同座8樓只係交收點,完全無唔到話事人!無事好地地,有事左推右推,大家唔好貪佢平,後果可能得不賞失!
我見佢facebook而家有賣廣告,曾經試在FACEBOOK廣告留過言,但被BLOCK!

PS. 大家用任何集運都好,要檢查每一件貨先好簽收,但係重點集運已經收左你錢,
到你真係少左貨時,佢地就係左推右推,相信我唔會再用集運了!

大家真係要小心,詳細故事可以睇下我FACEBOOK既相簿
相簿設定為公開,歡迎大家分享俾更多朋友知道呢間黑店

https://www.facebook.com/nestle.cheng/media_set?set=a.10153677099362686.1073741842.696212685&type=3

男爵府

回覆樓主:

呢間野係黑黑地店的
我用過佢日本集運,明明我選擇repack 就有特價和只計實重,到咗香港時話我盒野repack 唔到所以無特價而且仲要計返體積重,最後3磅變5磅

同樓主一樣,我喺佢 fb 留comment 講返件事,被deleted

複式洋房

wanzz 發表於 16-9-8 20:21
呢間野係黑黑地店的
我用過佢日本集運,明明我選擇repack 就有特價和只計實重,到咗香港時話我盒野repack ...

我就俾佢repack搞到少左貨,我係facebook有啲群組share過,其實真係好多人懶過野!我見佢啲留言都幾多人問,所以想多啲人知佢呢間黑店

複式洋房

jerrycheng88 發表於 16-9-8 20:37
我就俾佢repack搞到少左貨,我係facebook有啲群組share過,其實真係好多人懶過野!我見佢啲留言都幾多人問 ...

我仲見facebook有個樂郵苦主專頁(emoji)

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

我都中左招,以前只用佢買無謂野,上次買貴少少野就爛左,上佢facebook post 埋相,又delete comment同block 埋我facebook,我諗住佢去邊度賣廣告我就去個度講事實出黎,係佢Facebook 個廣告下面逐個講我既經驗,大家不如一齊幫下手去唔同地方講,等多d 人知

wcpcelia    發表於 16-9-9 14:08

複式洋房

mickey2013 發表於 16-9-8 21:06
我都中左招,以前只用佢買無謂野,上次買貴少少野就爛左,上佢facebook post 埋相,又delete comment同bloc ...

無用架,如果佢facebook一block你,你就唔可以係佢廣告留言,上面我有個相簿,可以share出去

男爵府

jerrycheng88 發表於 16-9-8 21:13
無用架,如果佢facebook一block你,你就唔可以係佢廣告留言,上面我有個相簿,可以share出去
...
所以諗住開新Facebook account 同佢死過我真係好嬲好火滾,決定要四圍唱

複式洋房

mickey2013 發表於 16-9-8 21:16
所以諗住開新Facebook account 同佢死過我真係好嬲好火滾,決定要四圍唱

加油啦,咁叫多啲朋友分享我個相簿,我見親佢個廣告,我都好屎滾,無良黑店!

男爵府

jerrycheng88 發表於 16-9-8 21:13
...
請問你個case 最後上到去佢地點覆你?

男爵府

樂邮好似同多寶網同老細架,咁黑暗

複式洋房

mickey2013 發表於 16-9-8 21:18
請問你個case 最後上到去佢地點覆你?

跟佢個網址既辦公地點上到去跟本揾唔到負責人,只得取貨點,啲人都係打工,跟本無得追,除非小額錢債告佢

複式洋房

lily86 發表於 16-9-8 21:30
樂邮好似同多寶網同老細架,咁黑暗

第一次感到咁黑暗,咁無助

男爵府

jerrycheng88 發表於 16-9-8 21:33
跟佢個網址既辦公地點上到去跟本揾唔到負責人,只得取貨點,啲人都係打工,跟本無得追,除非小額錢債告佢
...
我查過,樂郵lotpost 係公司註冊處係搵唔到架~想告都無得告

複式洋房

mickey2013 發表於 16-9-8 21:37
我查過,樂郵lotpost 係公司註冊處係搵唔到架~想告都無得告

公司註冊地址,隨便一個都可以註冊,暫時人唯有俾多啲人知

男爵府

push

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆:Lotpost樂郵集運--大家用呢間集運真係要小心

多謝提醒,見佢fb 廣告咁平重諗住下次試下添

大宅

我用左成年美國, 冇Repack so far 冇出過事, 不過已經見過幾個JM SHARE 出事, 冇事由自可, 出事把幾火, 我都係搵定另外一間, 因為我次次SHIP D 貨都成千USD, 出一次事都好大獲...

多謝SHARE原來係空殼公司, 好多人怕麻煩幾百蚊唔會上去CHECK, 謝謝你咁有心呢

複式洋房

small_karen 發表於 16-9-9 08:48
多謝提醒,見佢fb 廣告咁平重諗住下次試下添

係,小心因小失大

複式洋房

princessf 發表於 16-9-9 09:19
我用左成年美國, 冇Repack so far 冇出過事, 不過已經見過幾個JM SHARE 出事, 冇事由自可, 出事把幾火, 我 ...

你仲要咁貴貨,俾多少少揾間信得過而肯承擔的公司!不要因小失大

複式洋房

Up

首頁

尾頁

跳至