婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

同c6一齊4年,同c299都一齊住!一間300~呎既公屋,無房。雖然唔方便但都無咩問題!!
3年前,99有癌症,佢吖媽又死左,就開始黎料!
1.大仔出世後,成日話係佢吖媽既轉世,咩都似足哂佢吖媽......我都無咩,覺得99可能太傷心姐,所以會咁
2.大仔慢慢大就開始話我唔識教!!點鮮咩都要自己做,我唔幫佢。話教仔教到咁,倒不如唔好生啦!99成日話以前佢都係咁幫我c6,咪一樣大個到依家......唔跟佢個套就係唔識教
3.覺得佢自己高高在上,睇唔起我老豆吖媽離婚,當住我面講我老豆吖媽唔識做人,要離婚做咩結婚......雖然我同佢地關係唔好,但唔代表你可以咁話人吖!! 我覺得佢地離婚都好過係d小朋友面前嘈交吖!!99同c66就次次嘈交都係抱住我對仔女先黎嘈
4.成日走去同佢D屋企人講我對佢唔好,講真,我做足自己本份都唔好,咁係咪要幫你沖埋涼先叫好吖
5.成日話我叫c6唔好同佢地一齊住,自己申請公屋,話我離間佢地感情。我c6一早就唔想同佢地住
6.自從99信左個神醫之後,每次病都唔去睇醫生,剩係食神醫D產品就話會好返!!屋企個個都覺得唔好,但佢就話係我地有問題,佢自己一D問題都無
7.係我個仔面前無啦啦鬧我,又話我唔識做人吖媽,時間耐左,我個仔覺得佢嫲嫲係岩既,依家剩係聽佢講,我講就唔聽!除非我好大聲同佢講野,先理下我
唉,我成日係諗,要我下下話打下下大聲講先聽,有意義咩

去到今日,佢係屋企同D姊妹傾電話果陣,大大聲係度講話我話佢唔正常,話我唔聽話,話我唔好惹佢,如果唔係會好慘`...
99,你咁叫恐嚇我定咩吖
我已經唔知仲可以忍佢幾耐,我好想爆,但無可能做到

公爵府

搬走.住套房.同時再申請公屋....99宜家教壞你的仔仔呀 !

Jolin_Yuen    發表於 16-9-19 12:46

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有無錄低佢俾c6聽? c6幫唔幫你?
婆媳問題住埋一齊實會有, 但佢而家教壞緊你個仔喎, 你唔係仲忍佢嘛?
一定要搬啦, 就算未排到公屋, 出去租個房脫離佢魔掌啦

男爵府

畀面勳章

回覆:我忍夠你啦!!純呻post,不喜勿插

搬,就算忍到300呎點夠住!

大宅

真心佩服你,我一定會諗辦法搬走

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大仔?即係你仲有細既?你同老公一家四口加老爺奶奶共六口住三百尺冇房公屋? 迫到咁,想唔嘈交就難啦,搬吧啦

大宅

回覆樓主:

無房都一齊住??

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mott 發表於 16-9-19 00:44
無房都一齊住??
都未算奇, 奇在無房都仲生2個, 即係婆媳孫3代一齊訓廳唔係插樓主, 只係覺得咁既環境仲要生2個, 真係好勇

伯爵府

回覆 瑤瑤~ 的帖子

應該係無房都製造到两個出嚟,真人現場表演嗎?

男爵府

回覆:我忍夠你啦!!純呻post,不喜勿插

無言… 無地方住,無能力,結婚生兩件…都可以,其他問題都吾係問題啦

大宅

回覆樓主:

無房仲可以有機會懷孕2次.....hmmmm
其實點解唔申請左屋先生....

複式洋房

bfbchu 發表於 16-9-19 08:17
無房仲可以有機會懷孕2次.....hmmmm
其實點解唔申請左屋先生....

本身間屋佢地係俾左我c6住,知有孫出世就話要搬返黎住

公爵府

引用:Quote:bfbchu 發表於 16-9-19 08:17 無房仲

原帖由 Y.S. 於 16-09-19 發表
吓,咁你哋都接受?

水晶宮

Y.S. 發表於 16-9-19 09:29
公屋,又唔係你地名,佢隨時返來都有權返來
手緊成咁,無地方活動,仲要生兩個.....
不過,呢D都已經係既成事實,講多無謂.
依家最重要係獨立、搬走!
再咁落去,你兩個孩子都會變壞!

伯爵府

聽到都逼,人疊人咁住法
優悠在澳洲

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

littledot 發表於 16-9-19 09:47
吓,咁你哋都接受?

都冇得唔接受啦,斷估樓主同老公唔係公屋戶主
奇在咁都仲生多個

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

無房都可以生到2個小朋友....
咁既生活環境, 無事都變有事啦
仲要生2個... 真係好無言

珍珠宮

回覆樓主:

咁迫 正常都住到唔正常

子爵府

小溱 發表於 16-9-19 07:50
無言… 無地方住,無能力,結婚生兩件…都可以,其他問題都吾係問題啦

...

講得好貼地

大宅

回覆樓主:

如果老公都唔想同佢住
剩係教壞我個仔呢件事已經要搬

我從來都覺得理99同人講咩
你又唔痛嘅
300呎真係想避一避都唔得
搬啦

首頁

尾頁