用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

在職媽媽 今日: 2|主題: 28064

有冇自僱或家工作嘅媽咪?

子爵府

國民生產總值:12937

BKXmas勳章

因為要照顧個仔同打理屋企,三年前我由做part time家務助理,慢慢變成咗發展了自己嘅網店。不過仔仔開始大,升中後,我自己在家工作嘅時間多咗。經常自己一個都會有d悶,所以想開個topic同大家傾下偈。有在家工作媽媽可分享下嗎?

王國熱話
帝景酒店同黃金海岸酒店揀邊間?
T·PARK 分享
顯達鄉村俱樂部
廸廸尼2日一夜

別墅

國民生產總值:573

BKXmas勳章

我呀!! 可一齊交流一下啊!(emoji)

男爵府

國民生產總值:7069

畀面勳章 BKXmas勳章

suilangmui 發表於 16-10-12 16:24
因為要照顧個仔同打理屋企,三年前我由做part time家務助理,慢慢變成咗發展了自己嘅網店。不過仔仔開始大 ...
有咩可在家做?

翡翠宮

國民生產總值:94732

BKXmas勳章

係屋企嘅話都係幫人湊下小朋友同搞衛生

子爵府

國民生產總值:10978

BKXmas勳章

回覆樓主:

.

子爵府

BKXmas勳章

Terry280905 發表於 16-10-13 11:53
有咩可在家做?

其實有好多嘢可以做。你要搵錢,一下就賣服務,一下就賣產品。至於賣乜就唔方便公開喇。你可以Google 一下"work from home mom forum"。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

子爵府

BKXmas勳章

Terry280905 發表於 16-10-13 11:53
有咩可在家做?

呢位jm,你係一邊工作,一邊在家做家務?定係有工人幫手?收入如何?
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

子爵府

BKXmas勳章

snoopyiu 發表於 16-10-13 17:03

請問你係自己做生意嗎?

子爵府

BKXmas勳章

suilangmui 發表於 16-10-14 11:15
請問你係自己做生意嗎?

.

子爵府

BKXmas勳章

suilangmui 發表於 16-10-13 22:37
呢位jm,你係一邊工作,一邊在家做家務?定係有工人幫手?收入如何?

.

子爵府

BKXmas勳章

snoopyiu 發表於 16-10-14 11:33
我多口搭句我無工人,簡單化收入其實少過以前, 不過錢就真係無得儲,收入加埋老公份 ...

我反而比起以前返工多咗錢。因為慳咗食飯、車錢、時間。而且自己做生意賺錢多過份糧。

子爵府

BKXmas勳章

classicalmozart 發表於 16-10-13 10:51
我呀!! 可一齊交流一下啊!(emoji)

呢位jm,你係自僱定係老細俾你在家工作?

大宅

國民生產總值:2048

BKXmas勳章

suilangmui 發表於 16-10-17 22:55
呢位jm,你係自僱定係老細俾你在家工作?

請問你講個網係咪呢個呀?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

國民生產總值:573

BKXmas勳章

衰竇 發表於 16-10-17 23:39

自雇, 但有舊同事同我係partner.(emoji)

子爵府

BKXmas勳章

衰竇 發表於 16-10-17 23:39

有好幾個。呢個你都可以睇下。

子爵府

BKXmas勳章

snoopyiu 發表於 16-10-14 11:33
我多口搭句我無工人,簡單化收入其實少過以前, 不過錢就真係無得儲,收入加埋老公份 ...

介唔介意講下做d乜?

大宅

國民生產總值:3466

BKXmas勳章

suilangmui 發表於 16-10-14 14:27
我反而比起以前返工多咗錢。因為慳咗食飯、車錢、時間。而且自己做生意賺錢多過份糧。
...

可以分享下嗎?我都想係屋企一邊湊仔一邊搞生意

子爵府

BKXmas勳章

dada3210 發表於 16-10-25 22:52
可以分享下嗎?我都想係屋企一邊湊仔一邊搞生意
請問你有什麼興趣及專長先?

子爵府

BKXmas勳章

classicalmozart 發表於 16-10-18 09:33
自雇, 但有舊同事同我係partner.(emoji)
介唔介意講下做d乜?係咪做返以前打工o個行?

別墅

國民生產總值:746

BKXmas勳章

回覆樓主:

我以前都係喺屋企做寫稿,不過收入不太多,而家番長工,寫稿就當係PT , 不過放咗工仲要做嘢真係好攰,因為要搞掂屋企先得,每月多幾千,好過冇啦!

零食大王    發表於 16-11-10 10:43
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎