單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

真係難以形容有共同撫養權的煩惱程度,可怎樣擺脫呢樣野?隻野比得個幾千蚊一個月就可以坐享其成,關於阿B什麼都要佢批准才可做,出境又要佢批,定呢樣野有無唸過想從新生活的母親,永遠要同個男人糾纏不清沒完沒了,有探視咪算囉,做咩鬼什麼都要比對方批准咁愚拙,溝通到都唔洗離啦,煩到嘔,呢d例唔係個個都啱用

男爵府

唔可以反對"共同撫養權" 嗎?

複式洋房

回覆:共同撫養權

我個律師話個官多數共同撫養

大宅

我都係共同撫養呀仔, 不過我咩都唔會問他, 佢都無咩會同我講, 因我要返工, 呀仔早上嫲嫲湊, 一星期有四晚在我家, 各自負責同仔一起的費用, 佢一毫子都無比我, 我要佢比仔的書薄費及興趣班費。等適合時候, 我會攞返全部撫養權及要佢比撫養費呀仔。

別墅

ewatsang 發表於 16-10-14 16:30
我都係共同撫養呀仔, 不過我咩都唔會問他, 佢都無咩會同我講, 因我要返工, 呀仔早上嫲嫲湊, 一星期有四晚在 ...

我同你近似
想問點可以拎反撫養權反來呢?

別墅

summerci 發表於 16-10-13 02:22
真係難以形容有共同撫養權的煩惱程度,可怎樣擺脫呢樣野?隻野比得個幾千蚊一個月就可以坐享其成,關於阿B ...

唔比出境咪入紙申請
係煩架啦。
鬼叫判左共同撫養

大宅

yc00 發表於 16-10-14 17:36
唔比出境咪入紙申請
係煩架啦。
鬼叫判左共同撫養
出入境要批既咩? 真係唔知喎, 我成日帶呀仔出外玩, 只係講聲比嫲嫲知咋,
未試過入紙申請喎

大宅

yc00 發表於 16-10-14 17:33
我同你近似
想問點可以拎反撫養權反來呢?
我覺得唔難, 其實多數都判比呀媽架啦, 我當時唔爭, 係想盡快離婚, 而且我要返工,
唔返工就無收入, 律師話我未必win, 咁我先唔爭。

如我再婚, 可做 ftm, 我爭返個仔係多數win 的, 而且仔老豆都無咩理個仔,
只係嫲爺湊, 仔又極度唔想返 daddy 度, 上到官度, 我 win 面大的,
呀仔都等緊呢一日。

大宅

其實係唔係諗下點先會讓小朋友會最好,我亞哥離婚我爸爸媽媽話一定要攞返,因為跟我哋姓,我只係問咗一句如果小朋友跟大哥是否會係最正確(大嫂係教師),結果幾年后今日見返個仔又乖又有禮貌,其實大人嘅嘢唔好影響小朋友,如何讓小朋友係咁嘅環境都可健康成長先最重要,爭乜呢?

大宅

sammy-karen 發表於 16-10-16 01:20
其實係唔係諗下點先會讓小朋友會最好,我亞哥離婚我爸爸媽媽話一定要攞返,因為跟我哋姓,我只係問咗一句如 ...
如果個個識好似你咁唸就好啦, 我前c6 要爭, 係為左唔想比錢我同為啖氣....

大宅

ewatsang 發表於 16-10-17 12:45
如果個個識好似你咁唸就好啦, 我前c6 要爭, 係為左唔想比錢我同為啖氣....

...

我都係,啲賤人唔想比錢

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至