用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 425|主題: 870124

豆腐係咪熱

大宅

國民生產總值:1080

我想問點解街市豆腐係熱,其实係咪街市佬想熱水系豆腐面

珊瑚宮

國民生產總值:103045

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 2015xmas

新鮮豆腐係熱喎!!

Ho_BB    發表於 16-10-14 10:28

珍珠宮

國民生產總值:33582

醒目開學勳章

新鮮咪熱囉 ~
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

子爵府

國民生產總值:10210

超市果D係凍

侯爵府

國民生產總值:23278

回覆樓主:

係熱架喎

男爵府

國民生產總值:5876

ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

豆腐係由煮熟左熱辣辣的豆漿, 加石膏及加壓而成。所以剛出爐的豆腐係熱辣辣的!

侯爵府

國民生產總值:22612

回覆樓主:

豆腐新鮮煮完係熱,係包裝豆腐要冷藏因為豆腐易壞。 其實夏天朝早買咗豆腐都一定要雪,唔係夜晚會叔

子爵府

國民生產總值:10500

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 2015xmas 畀面勳章

唔係, 係新鮮運到所以仲熱.

彩鑽殿

國民生產總值:802846

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

新鮮係熱

水晶宮

國民生產總值:52460

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章

新鮮嘛

大宅

但全港咁多間,D司机送货,都無理由仲 keep度,所以我怀疑唔知係咪 d 豆腐淋熱水,所以回到家就出晒水

大宅

國民生產總值:4252

jeanneclt 發表於 16-10-14 12:16
但全港咁多間,D司机送货,都無理由仲 keep度,所以我怀疑唔知係咪 d 豆腐淋熱水,所以回到家就出晒水 ...

你喺邊到買?
無聊閒在家

男爵府

國民生產總值:5793

ILLUMA Inspired by Nature勳章

新鮮先至熱喎

男爵府

國民生產總值:8275

jeanneclt 發表於 16-10-14 12:16
但全港咁多間,D司机送货,都無理由仲 keep度,所以我怀疑唔知係咪 d 豆腐淋熱水,所以回到家就出晒水 ...

正常都會出水的,你試下你係超市買件冰鮮豆腐,你倒走d 水 ,放係度都照出水

大宅

明白,唔知大家又知唔知自己買开果D豆腐,係邊間供应商

複式洋房

國民生產總值:200

新鮮嘅豆腐一定係熱嘅
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎