夫婦情感

跳至

首頁
23456...8

尾頁

洋房

快點去做body check sin!

男爵府

豬仔嘜 發表於 16-10-15 13:05
咪嚇人啦!毛巾係真係會傳染的

小妹見識淺薄, 不用太認真, 只是睇衛生處字面解讀......

大宅

樓主,我相信你先生應該無出軌,因為我有親人只係一個普通家庭主婦,有年因身體不適去醫院抽血檢查,醫院話佢有梅毒,仲叫晒佢d屋企人去驗,萬幸全家都無事,但呢位C9,我地絕對相信佢無出軌,佢自己都好驚,唔知邊度惹反黎,醫生話公共洗手間嘅紙巾同廁板最多菌,共用毛巾呢種行為,使梅毒、椰菜花呢類性病,容易傳染,人既身體虛弱,菌就容易入侵。
樓主,既然你選擇相信你先生,我講述我既親身經歷俾你聽,性病係真係可以係其他渠道傳染,希望你唔好胡思亂想,影響bb,祝願樓主事情盡快雨過天青。

子爵府

回覆樓主:

會否經毛巾感染,醫生話有可能,你都唔可以排除呢種途徑中招。 醫生係專業人士, 唔可能吹水。 但呢d係后話,你放緊假都就生啦,處理左阿b先。 暫時疑點利益歸於被告, 大家開開心心迎接bb先

大宅

Nancy00111 發表於 16-10-16 07:06
樓主,我相信你先生應該無出軌,因為我有親人只係一個普通家庭主婦,有年因身體不適去醫院抽血檢查,醫院話 ...

琴晚同我老公傾左成晚,佢同我表達左好多野,佢講我唔信佢佢好唔開心,因為佢真係冇做過,除左用公用毛巾外,佢講佢冇其他野,佢見到我唔開心同喊令到佢都好心痛,喊住同我講叫我相信佢。其實我真係相信我老公,拍拖咁耐我老公一直都對我喊好,我已經表明會同佢一齊面對,一齊挨過呢一關,謝謝你嘅鼓勵

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我有分享,我有個女性朋之前又係無啦啦有,佢老公無,睇睇醫生都係無事,但個老公點都話佢做過,所以我朋友最後都信,估係公廁中招吧…而家佢盡量唔在街去廁所

男爵府

以後去健身中心唔用毛巾了(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

回覆樓主:

- 其實椰菜花係指性器官感染到hpv後生在性器官上既疣,所以歸類為性病,但事實上不一定有性接觸至會感染到
- hpv病毒有超過一百種,不同種類會感染不同部位,對身體既影響都不同,但留意會令你出性器官疣既hpv其實係低風險d,因為有d會令你性器官病變tim
- 事實上,只要抵抗力差,身體不能清除hpv,就會出疣e.g. d人去美容院脫疣,都係感染了hpv,再變成疣,但當然,我們唔會話果個人塊面生椰菜花
- 基本上你身體掂到hpv,就會感染,所以毛巾傳染絕對有呢個可能性
- 如你不幸性器官都有hpv,就不能順產,以免經產道感染bb,如bb感染到,手尾好長
- 怪責老公+自己擔心亂想前,問清楚醫生同了解多d醫學常識,個人就能夠冷靜分析,不要自己嚇自己

複式洋房

babejess 發表於 16-10-16 18:23
- 其實椰菜花係指性器官感染到hpv後生在性器官上既疣,所以歸類為性病,但事實上不一定有性接觸至會感染到
...

仲有,驗血係check唔到椰菜花,係check其他性病e.g. AIDS, 梅毒

瑪瑙宮

都有報導過, 酒店的毛巾同床單被舖都可能傳染到.

琥珀宮

回覆樓主:

sorry真係好難信

大宅

...

明白曬,多謝曬你嘅回覆

複式洋房

車厘子bb 發表於 16-10-16 20:59
明白曬,多謝曬你嘅回覆

若果你真係不幸感染到,而又有椰菜花發左出來,千其唔好掉以輕心,一)有機會感染bb,二)懷孕期會你病情惡化

不過,亦不需要過於驚慌住,若果真係發左出來,病情唔嚴重既,冷凍治療可以整走它,日後好好調理身體,兩年唔復發,醫學上視為康復,當然要keep check hpv啦

疾病唔可怕,可怕既係別人既目光。現階段,你老公需要既係你既支持,過左呢關再想,加油

大宅

babejess 發表於 16-10-16 22:14
若果你真係不幸感染到,而又有椰菜花發左出來,千其唔好掉以輕心,一)有機會感染bb,二)懷孕期會你病情惡 ...

明白,謝謝你

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

mint2014 發表於 16-10-15 11:33
椰菜花喎,
講真,
話冇做過對唔住太太的事情,

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好多醫生在電台節目都講過:「唔好屈條毛巾!」

keroppi_pororo    發表於 16-10-17 11:03

珍珠宮

開心吸收勳章

車厘子bb 發表於 16-10-15 01:00
另一半有椰菜花,你地會點樣?他同我坦白佢有椰菜花,講冇做過對唔住我的事情,我好傷心,我好懷疑佢係咪做 ...

似係性接觸傳染多啦!

所謂共用毛巾,係指A用完B跟住攞嚟用,中間係冇經過清洗同焗乾嘅程序。因為病毒一經接觸空氣係好快會死亡的,所以共用毛巾感染嘅機會率係好低。椰菜花唔係冇得醫嘅,好似要用電電死啲椰菜花,但之後妳C6嘅生殖器官外形會幾肉酸下,而性能力都會有相當嘅影響,上GOOGLE SEARCH下會有好多資料及圖片。

不過現階段妳自己最好CHECK下先啦!
百花叢裡過,片葉不沾身。

複式洋房

...
yes!! very well-said!
樓主,個老公可唔可信係你一個人先知,如決定了相信就全心相信佢啦~
呢個世界並唔係每個男人都出軌/打算出軌的,而事實上呢個病真的可由其他途徑感染到
如果佢真係無做過對唔住你既野而得到呢個病,一定會好難過,相信你地兩位依家都好需要身邊人既支持
加油呀,要堅強,最緊要真係確保BB無事先
相信醫護人員既專業意見,再自己做資料搜集,唔好淨係聽呢到某部分既偏激意見呀

禁止訪問

翡翠宮

你自己都要check下穩陣D,如果佢真係咁肯定冇對唔住你,咪信住佢先

首頁
23456...8

尾頁

跳至