自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

1)就係叫老公買而家住緊層樓
2)遠離老公家人,特別99,佢平時唔會隨時上我屋企,亦唔會打比我,我非常自在,越疏遠越好。

你地呢?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

luckyQ 發表於 16-10-15 13:52
2)遠離老公家人,特別99,佢平時唔會隨時上我屋企,亦唔會打比我,我非常自 ...
第#1 是對, 但#2就.........................你自己有父母嗎?

侯爵府

2)遠離老公家人,特別99,佢平時唔會隨時上我屋企,亦唔會打比我,我非常自 ...

買樓自住真係早買早享受
係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

珍珠宮

20150618bb 發表於 16-10-15 13:55
第#1 是對, 但#2就.........................你自己有父母嗎?

有,99人唔好我見咁,我結婚時她太過份,她自己也有女,自己都係女人,所以我才永遠當沒99,不詳細再說,我會專重她是我老公的媽媽子女的嫲嫲,但多就不會了,不需支持我,咁多年我覺是對的。謝謝!

公爵府

我覺得,各自父母各自負責啦,講真,第日我老咗我仔孫見我就得,新抱唔like我唔介意佢唔喺

wcpcelia    發表於 16-10-15 18:29

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

同你差不多,只係基於校網作為買樓地點既準則而已

珍珠宮

20020116 發表於 16-10-15 14:00
我覺得,各自父母各自負責啦,講真,第日我老咗我仔孫見我就得,新抱唔like我唔介意佢唔喺
...

係!大家咁話!不合小見大家都好!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

...
其實樓主,心裡係有野,之不過二代人

珍珠宮

20150618bb 發表於 16-10-15 14:05
其實樓主,心裡係有野,之不過二代人

又搵人插!你地離題喎!

珍珠宮

luckyQ 發表於 16-10-15 14:04
係!大家咁話!不合小見大家都好!

對,不用刻意孝敬,也不用黏實以示孝順。 大家自在就最好,岩玩岩傾就見多啲,否則大家都辛苦。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珍珠宮

貓頭雀 發表於 16-10-15 14:06
對,不用刻意孝敬,也不用黏實以示孝順。 大家自在就最好,岩玩岩傾就見多啲,否則大家都辛苦。
...

係囉!你明白事理,我見多次大家無正面不和又無影響大家,所以覺對的。

珍珠宮

luckyQ 發表於 16-10-15 14:08
係囉!你明白事理,我見多次大家無正面不和又無影響大家,所以覺對的。
...

係多年既結果

翡翠宮

...

翡翠宮

其實第2點,樓主講得出實有佢原因,我信如果一個人對另一個人好好,正常人都會領情!唔會無啦啦疏遠!

珊瑚宮

luckyQ 發表於 16-10-15 14:06
又搵人插!你地離題喎!
唔係,之不過人在世,..............如果離左世想見面???????

珊瑚宮

fatchu@home 發表於 16-10-15 14:11
其實第2點,樓主講得出實有佢原因,我信如果一個人對另一個人好好,正常人都會領情!唔會無啦啦疏遠!
...
可能

伯爵府

貓頭雀 發表於 16-10-15 14:06
...

認同

男爵府

1,2我都有做,亦絕對讚成。咁樣做係一定有前因後果,而家大家見到客客氣氣、閒話家常,冇反面之餘亦唔會要老公難做。

翡翠宮

回覆樓主:

無前因後果點答

水晶宮

BK Milk勳章

自己負責返自己父母得la
不過首先吾好麻煩99湊孫先
通常99都比較麻煩
外母無咁麻煩
就算將來我做人99
啱傾就傾吾啱傾少d見
過時過節有時間就食飯
無時間各自揾娛樂

首頁

尾頁

跳至